Baby pomooc som týždeň od pôrodu a mam nastrih až ku zadku to je ukrutná bolesť .. hrozne ma boli cely zadok ale tak hnusne tlaky po celom zadku a ide mi to medzi nohy ako mam tie kosti tak chodím ako kačica hrozne to boli sprchujem si to stále ale nepomáha mi nič čo si na to môžem dať 😭😭
Ja som dve noci v nemocnici len preplakala ako som nedokázala ani spať, lebo som nevedela ako ležať, kam a ako dať nohy, nech to aspoň chvíľku nebolí (a to som si vravela, že ja bolesť znášam dosť dobre). Bolo to peklo a žiadne lieky nezaberali. Dva týždne som nevedela sedieť a ledva som chodila, keďže som mala natrhnutie smerom k svalu. Ešte som mala aj syna na JISke na úplne inom poschodí, čiže presúvať sa hore dole bolo utrpenie. Takže tuším čo prežívaš a je mi to ľúto. Používala som Dermo chlorophyl, nosila len sieťované nohavičky a keď sa dalo, nemala nič. Cikala som v sprche, hneď sa aj umyla. Aj na doma som si dala predpísať od gynekológa lieky proti bolesti (nekojila som). Najviac ale aj tak pomohol čas. Bolo super, že mi mal kto pomáhať s bábom a ja som sa mohla dávať pomaličky dokopy. Užívala som aj Wobenzym, ale len krátko. Mne sa ešte aj jazva zle zahojila, trčal mi kúsok tkaniva. Gynekológ ma chcel poslať na vypálenie, ale odmietla som a o dva týždne sa to vstrebalo. Ale bola som ešte raz u neho a vraj som to mala príliš "hrubo" a "nešťastne" zošité. Vtedy, keď som mala problém aj s tým tkanivom som stále používala Dermo chlorophyl a ešte Betadinom som si to s gázičkou ošetrovala. Bolo to pre mňa veľmi náročné obdobie. Dnes som sedem mesiacov po a konečne si uvedomujem, že už jazvu necítim. Držím palce ♥️
@julliska presne toto jedine mi pomohlo ale mesiac minimálne som bola kao 🤦♀️ to sa nedalo vydržať toto je horšie ako pôrod prisambohu! 🤷♀️
@lia_nka ahoj,pri prvom porode velmi skareda rana aj zle sitie,pomohol mi gel na rany so striebrom a kyselinou hyaluronovou
Pre tie, ktoré to čítajú pred pôrodom, radšej túto zastaralu násilnú praktiku dôrazne odmietnuť vopred.
A k veci, bude na to fungovať to, čo na všetky rany ako repík, vzduch, mastičky na hojenie. Nech to rýchlo prejde
@bluka ako to myslis? Ako sa to da odmietnut?
@lia_nka jooj pamatam a nic okrem casu a hojenia nepomaha. Cikat rovno v sprche a jemne vysusit, vetrat a kazdym dnon bude o kusok lepsie. Pamatam ze dva tyzdne boli bolave ale potom to pomaly ustupovalo. Teraz som ako rosnicka ako ma prsat, boli ma jazva . Aj po osmych rokoch 🤯 ale vdaka tomu maly krasne vysiel von takze som to brala ze to ulahcilo porod.
Mozes si to prelievat repikom. Ja som pouzivala chlorophyl co tu radia baby. Len pozor budes zelena, tak sa nezlakni. Mne sa vyrazne po tom ulavilo.
@bluka2 to by som nerobila lebo je rozdiel ked zenu cielene nastrihnu alebo sa chuda potrha az po konecnik a moze to aj zle dopadnut 😕 Ja som bola nastihnuta 2x ten druhy bol hrozny ale nebit toho malu von nedostanem.Ja by som teda odmietanie rozhodne neodporucala 😉 A na to hojenie mne pomohol sprej cicatridina a vela vela sprchovat.
@lulua777 to ti len nakecali doktori stará škola, keby si rodila v pozícii akú si vyberieš, pravdepodobnosť, že sa natrhnes je minimálna. Svedčí o tom prax zo zahraničia, kde sa rutinne nastrihy nerobia. Moja skúsenosť to môže len potvrdiť, 2x dieťa (obe rovnaká váha) 4380g, obvod hlavičky 37/38cm a žiadne šitie ani raz a už vôbec nie nathrnutie ku konečníku. Nemôžes vedieť, aké by to bolo, keby ta nenastrihli. Možno by si bola prekvapená, že aj bez toho to fajn ide. Nie je to náhoda, že sa to v zahraničí nerobí. Ale nech si každá žena spraví ako chce, ja som bola hneď po pôrode, ako by som ani nerodila a dopriala by som to kazdej
Skus sa informovat na hojenie laserom. Za tyzden budes ako nova odspodu. A pomoze trosku cicatridina. Keby moc boli daj to skontrolovat. Mne za zapalil jeden stich dovnutra. Ako mala som ich naozaj iba zopar a jeden spravil tu bolest .
@lia_nka cicatridine spray (majú napr v lekárni)