Bolesť vzadu v zhybe kolena

maria1023
6. máj 2024

Mali ste niektorá problém, že vás bolelo vzadu v kolene ? Ako je ten zhyb ? A s toho boli aj lýtko, keď dlhšie chodím nemôžem ani nohu zohnúť. Neviete čo to môžete byt? Bola som aj na cievnom ale tak príčina neni.
Ďakujem za každú radu

krtko1313
6. máj 2024

Môže tam byť cysta, volá sa Backerova. Treba ísť k ortopédovi. Na usg to pekne vidno. Je to veľmi časté.

maria1023
autor
6. máj 2024

@krtko1313 ortopéd povedal že to je od chrbtice. Na sono ciev nevideli nič, že tam by to videli keby tam bola cysta. Na rtg to vidieť alebo na ct?

gemerka17
6. máj 2024

@maria1023 v driekovej chrbtici máš nálezy na magnetickej rezonancii potvrdene ? To čo ti treskol ortoped je malo pravdepodobne.
Bakerova cysta by na to sedela. Keď je väčšia vidno, aj voľným okom, alebo teda na usg alebo magentickej rezoncii. Samozrejme ak boli primárne koleno, tak magenticka rezonancia je vhodná a uvidí sa co tam je. Žiadne rtg ani ct.

maria1023
autor
6. máj 2024

@gemerka17 na driekovu som na Mri nebola. Iba na hrudnú a krčnú.

maria1023
autor
6. máj 2024

@gemerka17 boli ma vzadu ten zhyb a hlavne lýtko.

lusyyy36
6. máj 2024

@maria1023 aj mňa to bolieva a presné ako keby nejaké cievy, plus mňa obcas boli aj pod kolenom velmi, si neviem vobec vyzliezt nohavice co to tak boli ked trosku potiahnem. bola som aj na magnetickej a nič tam nemam. Ale dakedy mam strašne bolesti

martinka17
6. máj 2024

To bude naozaj od driekovej chrbtice ako povedal lekár. Spevni svaly na chrbte cvičením a koleno aj lýtko prestanú bolieť.

gemerka17
6. máj 2024

@maria1023 trvala by som na MR kolena a MR driekovej chrbtice. Bez toho ťažko dať záver. Ak máš nálezy na hrudnej a krcnej chrbtici, môžu byť aj na driekovej. Avšak bolesť by začala v driekovej chrbtici a tiahla sa po stehne až k lytku. Bolo by fajn vedieť presne čo liecis, lebo takto je to len výkrik do tmy, čo ti povie aj okoloidúci.

martinka17
6. máj 2024

@gemerka17 ja som rok chodila po lekároch s bolesťou stehna, prechádzajúcou cez koleno do lýtka, napriek skolióze som žiadne bolesti chrbta nemala, len noha ma bolela. Až po roku sa prišlo na to, že je to chrbtica a nie noha. A poznám pána, ktorý rok riešil koleno s ortopedom, po roku zistil že je to chrtica, tiež ho chrbát nebolel iba "zadné koleno". Takže ak je problém v chrbtici ešte neznačí, že bude chrbtica bolieť.

maria1023
autor
6. máj 2024

@martinka17 no ja mám v hrudnej chrbtici zistenú kyfozu, a v krčnej zúžený spinalny kanál, a dosť ma už asi 3 dni bolia aj kríze.

maria1023
autor
6. máj 2024

@lusyyy36 a u lekára ste s tým neboli ?

martinka17
6. máj 2024

@maria1023 mňa bolia nohy bez problémov s chrbticou. Ak mám problém (zanedbané cvičenie) tak ma začne bolieť bok - ako keby bedrový kĺb alebo noha v stehne. Chrbát takmer nikdy, preto by som verila ortopédovi a spravila niečo s chrbticou, jasné ostatné vyšetrenia kolena tiež absolvuj, ale ak začneš správne cvičiť, výsledok by mal prísť skôr ako dostaneš výsledky vyšetrení pri dnešných čakačkách 🙂 .

gemerka17
6. máj 2024

@martinka17 u teba je dôležité to stehno, podľa príznakov - stehno, koleno, lýtko je to jasná chrbtica, taký učebnicový príklad. Nikde som nepísala, že chrbtica musí bolieť. Ak sú to platničky, tak bolesť vystreľuje do nohy - ale do celej, prechádza stehno, koleno, lýtko, môže až do konca prstov. Autorka však opisuje, že bolesť, že začína práve v kolene a ide do lýtka (stehno je kde - teda aspoň ho nespomína??). A samozrejme, bez zobrazovacej metódy (takže MR) sa nedá správne cvičiť, lebo nevieš kde je problém a v akom je to stave. Cvičením na slepo si viac ublížiš ako pomôžeš.

@maria1023 určite treba nastaviť cviky na chrbticu (kvalitného fyzioterapeuta si mala mať už dávno) a popri tom riešiť aj driekovú chrbticu - v podstate buď potvrdiť alebo vylúčiť, že je to z toho. Takže smer neurológ - MR drieková chrbtica a ortopéd - MR kolena.

lusyyy36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lusyyy36
6. máj 2024

@maria1023 no ved pisem, že som bola na magnetickej, takže som bola aj u Dr.

maria1023
autor
7. máj 2024

@gemerka17 a dá sa spraviť Mr rovno celej ľavej nohy ? Teda že nie len kolena ?

gemerka17
7. máj 2024

@maria1023 nerobí sa.

maria1023
autor
3. jún 2024

@lusyyy36 začal ma bolieť aj hrúbak na nohe, mali ste to aj vy ?

lusyyy36
3. jún 2024
maria1023
autor
22. jún 2024

@lusyyy36 a čo vám pomáha na tu bolest ? Ďakujem

maria1023
autor
22. jún 2024

@gemerka17 nie stehno ma neboli len vzadu ten zhyb kolena a lýtko. Ale to lýtko ma boli niekedy viac niekedy menej.

ira25
20. aug 2024

@maria1023 ahoj mám rovnaký problém presne ako ty...našla sa príčina?
U mňa bakerova cysta,ale mala tak ten problém nie je z toho,ale ortopéd určil , že je to od bedrového kĺbu a dal rehabilitácie.

maria1023
autor
25. aug 2024

@ira25 nie príčina sa nenašla, nakoľko ortopéd povedal že si to namýšľam.

ira25
25. aug 2024

@maria1023 no a ako sa to dá si namýšľať?
Žiadne vyšetrenie neurobil?
Moja príčina bakerova cysta w nakoniec aj neuropatia

evaves
19. sep 2024

@ira25 Dobrý den, mám podobné problémy s podkolenní jamkou. Cítím tam velký tlak a pnutí do lýtka a stehna. Jak léčite tu neuropatii?

ira25
19. sep 2024

@evaves liečim ako liečim,ale k zlepšeniu nedochádza,skôr naopak.
Chodím na rehabilitáciu na cvičenie,ultrazvuk,dd a prístrojom mi stimuluje svalstvo.
Keďže mám silný deficit B12 ktorý má na to vplyv,tak beriem aj ten a neurologička odporúčala Revitanerv.
Keďže nakoniec zistená na ortopédii aj bakerova cysta,to mám mazať octanom a studenymi obkladmi.
Takže vám moc zrejme neporadim.

maria1023
autor
24. okt 2024

@evaves a vy ste boli na nejakom vyšetrení s tým ?