Bolesť vrchnej časti chodidla

simsalabim
13. aug 2020

Z nicoho nic ma cca pred tyzdnom zacala boliet noha - vrchna cast chodidla. Boli na dotyk, pri chodzi, pri soferovani, ked stlacim spojku boli dost vyrazne. Masaznu lopticku pre intenzivnu bolest nedokazem vobec pouzit. Ked si lahnem na bok - jedno z ktorej strany, tiez dost boli, trva mi, kym sa ulozim tak, aby to nebolelo. Miesto sa mi zda velmi mierne opuchnute, ale naozaj iba trosku. Moja lekarka ma cely mesiac dovolenku, zastupujuca mi cez telefon povedala, ze si mam kupit Voltaren a s takymi banalitami za nou nechodit 🤦‍♀️ Natieram teda uz par dni a mam pocit, ze je to skor horsie. Co by to mohlo byt? Na chirurgiu by ma asi vzali bez listka, ale ja som ziadny uraz nemala...na ortopediu chodievam a tam su terminy o niekolko mesiacov. Nejako neviem, co robit, ked moja lekarka neordinuje a druha sa zjavne boji korony...

eliska13
13. aug 2020

@simsalabim nemáš v blízkosti maséra možno máš nejaký sval , šľachu stiahnutu.skus len ten Voltaren a dobre si to ponaťahovať, ak to ide

janinah
13. aug 2020

existuje stresfractura,je to zlomenina bez úrazu,je to z preťaženia chodidla,potrebuješ rtg,určite nenaťahovať,nemasírovať,kým to nevidel lekár...a zast. dr. by som príležitostne povedala,či počula niečo o stresfraktúrach,asi sotva.....

simsalabim
autor
13. aug 2020

@janinah fuha, zlomenina? Len tak, z nicoho nic? Nic zvlastne som nerobila, nebehala, neskakala...

simsalabim
autor
13. aug 2020

@eliska13 masaz by som istotne nedala... fakt to velmi boli na dotyk.

miskooo1987
13. aug 2020

@simsalabim chod s tým k lekárovi obvodnému pošle ta buď na chirurgiu alebo rovno na RTG... mna tiež presne to miesto pobolievalo, mal som čiastočnú únavovú zlomeninu 5. metatarsu... ale ja som si to privodil behaním...

miskooo1987
13. aug 2020

@miskooo1987 a mne trvalo asi 4 mesiace kým som šiel k lekárovi, a boli z toho komplikácie, lebo som si to neustále obnovoval- vyrástol mi tam výčnelok, ktorý museli chirurgicky odstraňovať.

simsalabim
autor
13. aug 2020

@miskooo1987 dik za radu. Obvodna ma dovolenku a zastupujucej treba pred tym telefonovat a ta mi povedala, nech s takymi banalitami za nou nechodim a nech si to natieram Voltarenom. Zajtra mi to nevyjde, ale v pondelok teda skusim chirurgiu... tam sa tusim da ist bez listka, ci?

miskooo1987
13. aug 2020

@simsalabim no s chronickým problémom sa na chirurgiu bez lístka nedá... ale keď im povieš že ta to začalo včera tak ta asi zoberú...

luccija
13. aug 2020

@simsalabim znova jej zavolaj a pýtaj sa k ortopedovi
@miskooo1987 ak povie, že včera dajú jej masť to už radšej povedať, že to boli dlhšie.

miskooo1987
13. aug 2020

@luccija nedajú, ak povie že je to akútne bolestivé tak jej to na chirurgickéj amb určite nechajú zrontgenovat... nerisknu, problém z neodborne poskytnutej starostlivosti....
@simsalabim skús zatelefonovať tej náhradnej pizde, že či ti teda odmieta poskytnúť zdravotnú starostlivosť a že si prídeš po papier o odmietnutí o polhodinku.... ona ako zastupujúca lekárka ti musí poskytnúť presne to iste ako tvoja bežná... to ich zvyčajne obmäkčí....
Pripomína mi to situáciu cca 10-12 rokov dozadu, keď má kamoš s prudkým zvracaním horúčkou a nejakým mentálnym blokom(nevedel som kto som, kde som...) doniesol na CP v Ružinove, a tam sa na snažili poslať prec... po tom ako si od tej sestričky vypýtal potvrdenie o odmietnutí ošetrenia, zrazu nebol problém, vyšetrili, napáchali na infúziua aj našli salmonelu...

simsalabim
autor
14. aug 2020

Dik, nieco vymyslim.

akzuzs
22. aug 2020

simsalabim dnes som čítala diskusiu a zaujímalo by ma,ako to dopadlo.Mam podobný problem.Chodidlo bolí. A dokonca sa mi na spodnej časti pišťali ako je kitnik urobila z ničoho nič modrina.Vsera sme boli na 6 hodinovej turistike v Tatrách a dúfala som,že to prejde,ale nič

simsalabim
autor
22. aug 2020

@akzuzs no podla rentgenu sa im zdalo, ze by to mohla byt unavova zlomenina, ale neboli si isti, ze to nebyva velmi zretelne. Nohu mi dali do dlahy a kazali mat ju vylozenu co najviac a teraz sa mi zda uz uplne ok. Idem buduci tyzden na kontrolu. Ale priznam sa, ze som vcera chodila po dome uz bez dlahy (v tom teple to je otrava) a nebolela ma. Nevime, co ti to bolo naozaj zlomene, ale v kazdom pripade ta dlaha pomohla viac ako Voltaren,

ragusa
8. okt 2021

@simsalabim Dobry den, mam velmi podobne problemy s nohou. Chcela by som sa spytat, ako ste svoje tazkosti vyriesili, co vam pomohlo, aku diagnozu ste mali. Dakujem pekne.

simsalabim
autor
8. okt 2021

@ragusa ved som to napisala vyssie...

ragusa
8. okt 2021

@simsalabim Dakujem, super, ze to uz mate vyriesene. Mne na rtg nenasli nic a presne na rovnakom mieste ako na vasom obrazku ma to intenzivne boli. Musim hladat pricinu.

simsalabim
autor
8. okt 2021

@ragusa a ako dlho? Dlahu a oddych si skusila?

ragusa
8. okt 2021

@simsalabim bolest cca 3 mesiace, navsteva ortopeda s rtg bez diagnozy, citim bodavu bolest, osuchanu kozu, ale nic nie je viditelne, mastim to a davam si elektroliecbu, … Take divne miesto :(

adko1324
11. okt 2021

Ako dlho ste mali nohu v dlahe?

ciusinka
20. okt 2021

@simsalabim Ahoj,prosím ťa u akého lekára si bola s týmto problemom? U chirurga? Lebo ja mám veľmi podobné bolesti,z ničoho nič to začalo,trvá to asi 10 dní,vidím tam aj mierny opuch..Budem musieť zbehnúť k všeobecnej,len by som chcela vedieť,kam s tým posielajú..A tu dlahu si mala prosím ťa ako dlho? Asi si nemohla vôbec doslapovat na tú nohu,však? Vopred ďakujem za odpoveď.

simsalabim
autor
20. okt 2021

@ciusinka ja som bola u chirurga. Na nohu som s dlahou opatrne doslapovala. Ono to potom relativne rychlo preslo s mensim zatazovanim a dlahou. Mala som ju spolu asi 2 tyzdne. Alebo 3 🤔

ciusinka
20. okt 2021

@simsalabim Ďakujem pekne,no musím aj ja zbehnúť k tej všeobecnej,nech ma niekam pošle,lebo je to taká hnusná bolesť a dosť ma to obmedzuje 😕

simsalabim
autor
20. okt 2021

@ciusinka Ano, bola to ostra bolest. Drzim palce 🍀

sovica
16. aug 2022

@simsalabim Som si vedomá, že je to staršia diskusia, ale chcela by som sa opýtať, či si mala dlahu alebo ortézu a či si ju nosila celý čas - aj keď si spala (ja si ju musím na noc zložiť, lebo mňa to tak tlačí, že v tom nezažmúrim oko). Ja som blbo stúpila, myslela som, že to mám len podvrtnuté, týždeň som na tom chodila (krívala), ale potom, ako som obula pevnejšiu obuv, tak ma to začalo veľmi bolieť. Mám vraj zlomeninu predpriehlavkovej kosti (trošku nižšie, ako si zakrúžkovala Ty na foto, cca nad malíčkom a druhým prstom). Mám ortézu, ale mňa z nej už bolí celá noha, hlavne vonkajší členok a lýtko. Je mi to strašne nepríjemné a aj keď si tie suché zipsy uvoľním, tak sa mi to zdá veľmi natesno. Aj Ty si mala tú dlahu/ortézu tak natesno, že Ti to bolo nepríjemné, alebo sa to dalo v pohode zniesť? Ty píšeš, že si zľahka na tú nohu došľapovala. Mne povedali, že nemôžem vôbec došľapovať a musím používať barly.

sovica
16. aug 2022

@simsalabim prikladám ešte foto tej ortézy - na porovnanie, aby si sa mi vedela k tomu vyjadriť. Ďakujem 🙂

simsalabim
autor
16. aug 2022

@sovica moja bola podobna a na noc som ju davala dole.

A nejako mna nejako netlacila 🤷‍♀️

dejna_
11. apr 2023

@simsalabim dobrý deň, chcem sa opýtať tie pociťujem bodavu bolesť v tomto mieste asi 3 týždne ale nie stále ..je to nepravidelne ..jeden deň často druhý deň vôbec.. vás to bolelo v kuse ? Ďakujem za informáciu

simsalabim
autor
11. apr 2023

@dejna_ uz si nespominam 🤷‍♀️