Bolesť v podbrušku na ľavej strane aj pri chôdzi

janka3179
1. aug 2024

Zdravím boli ma od rana na ľavej strane podbrušku dole čo to môže byt ?

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 črevo - stolica, plyny. alebo nejaké svalstvo - niečo natiahnuté, nerobila si včera niečo nezvyčajné? kde by sa ti mohla táto časť tela natiahnuť "nezvyčajne"? preťažiť? a ešte to môžu byť vaječníky teoreticky. ovulácia, alebo nejaké podchladnutie. či močové cesty, tam je však reálne, žeby si mala problémy aj s cikaním.
daj tomu deň-dva trošku v kľude, pozor na prievan a chlad a uvidíš. ak to nezmizne, kontaktuj prípadne lekára, že čo ďalej.

janka3179
autor
1. aug 2024

@lonely66 ja som tehotná ráno ako som sa vycikala ma tam boli

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 tak potom skús zájsť na gynekológiu a poradiť sa, či to môže súvisieť s tehotenstvom, toto ti ja neporadím. myslela som, že ide o netehotnú osobu 🙂 ale čo sa týka vetrov a stolice, je možné, že ide o to. nemávaš mierne zápchy? lebo v tehotenstve bývajú. a stačí, že na to nie si zvyknutá a stolica ti tlačí na stenu v závere čreva, čo je práve vľavo dolu... ale ak máš obavy, tak určite návšteva lekára bude na mieste. radšej zbytočne, ako niečo zanedbať.

janka3179
autor
1. aug 2024

@lonely66 môžu byt aj vetri , gynekologička nerobí ma dovolenku jedine pohotovosť

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 tak ale ak máš vetry, vydrž. daj si ľahšiu stravu, žiadne hlúposti, ktoré nadúvajú a počkaj. lebo toto podľa mňa nie je na pohotovosť. ak sa bojíš o dieťa, fakt si nemyslím, že bolesť v tejto oblasti súvisí s maternicou a tehotenstvom. v ktorom mesiaci si?

janka3179
autor
1. aug 2024

@lonely66 tak len počujem ako mi tam hučí v bruchu tak neviem , 5 mesiaci som mi začal ,tak neviem že čo

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 vyčkaj. poprdíš si, pôjdeš na záchod a bude to OK. možno si chytila nejaký vírus a dostaneš hnačku. ak áno, lieč sa ako netehotná, samozrejme môžeš vziať len lieky, ktoré môžu tehotné, pochopiteľne. ak by si mala naozaj nejaké hnačky a strach, že čo ďalej, kontaktuj radšej obvodnú lekárku, než pohotovosť. aj tá by ti vedela poradiť, myslím si.

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 inak, ja som bola kedysi v 8.mesiaci, myslela som, že idem rodiť. dostala som príšerné hnačky, pridružilo sa aj zvracanie, dieťa sa metalo ako besné.... fakt som myslela, že predčasný pôrod alebo čo. vzali ma do nemocnice. vysvitlo, že obed, ktorý som mala u číňana, sladkokyslá omáčka s mäsom a ryžou, mi nesadol. inak, odvtedy som u číňana už nikdy nejedla, je tomu viac než 15 rokov.

janka3179
autor
1. aug 2024

@lonely66 dúfam a nemôže to byt zapal nejaký náhodou ?

lonely66
1. aug 2024

@janka3179 vľavo dolu by mohlo ísť jedine o zápal konca hrubého čreva, k čomu by si ale mala nejaké predispozície predtým. či už dráždivé črevo alebo crohnovu chorobu apod. ak si doteraz nemala problémy, je to nepravdepodobné. dnes papkaj diétne a snaž sa vyprdkať. ak odhnačkuješ, nevadí, aspoň to pôjde von. možno niečo nesadlo alebo nejaký vírus. ak by si však mala pocit, že sa to RAPÍDNE zhoršuje, tak áno, pohotovosť bude na mieste. ale buď pokojná, ja som presvedčená, že to nie je nič vážne 🙂

janka3179
autor
1. aug 2024

@lonely66 dúfam lebo mám obavy