Bolesť v lícnej kosti a sopeľ

kittycat007
16. jan 2023

Ahojte. Idem si po radu. Zhruba pred týždňom mi začalo strašne praskať a klikať v pravom uchu. Deň-dva na to som cítila, že mám upchatú pravú nosnú dierku. Zrazu sa mi pustil sopeľ, ale že naozaj poriadne. Do toho ma začalo bolieť pravé oko a začal sa mi tvoriť jačmeň, no ten po chvíľke aj sám prešiel. Strašne ma bolí lícna kosť, až tá bolesť vystreluje do zubov. Všetko iba na pravej strane. Občas zakašlem, ale nič extra. Bola som minulý týždeň u lekára a vravel, že postačí aj sprej do nosa. Začala som si dávať Paralen grip, sinupret Forte a sprej do nosa s morskou soľou, čo na nos celkom zaberá, ale bolesť v lícnej kosti neustupuje. Neskutočne to bolí, zhruba ako bolesť zubu, akurát že sa to ťahá až od ucha pozdĺž celej kosti. Ráno budem volať lekárovi, čo mi poradí, no rada by som sa Vás opýtala, či ste už mali takýto problém a ako ste to riešili, resp. čo Vám pomohlo. Vopred ďakujem za každú radu ♥️

stanulienkat
16. jan 2023

Infra lampa a konvickovanie.

kp7333
16. jan 2023

@kittycat007 to su zapalene dutiny. smer lekar.

lucia147852
16. jan 2023

Zápal prínosových dutín, na to by už podľa mojich skúseností mali ísť ANTB. Tiež som tým jedného času dosť trpela.

avanka
16. jan 2023

@kittycat007 mala..ako komplikáciu chrípky, ktorá mi začala 24.po novom roku neskutočne silná celodenná bolesť hlavy, bolesť dutín, brutálny zelený sopel, tak upchatý nos, že mi nebolo pomaly rozumiet, keď som rozprávala... Beriem pamycon, sinupret Forte a veľmi silné ATB, lebo po rtg dutín dr povedala, že tam mám veľmi silný zápal a dutiny plne bordelu
Takže ráno smer dr..lebo sinusitida, ak je neliečená, vie urobiť peknú paseku v tele

kp7333
16. jan 2023

@stanulienkat konvickovanie da pri zapale dutin nedoporucuje, hrozi zanesenie infekcie do hrdla alebo ucha.

stanulienkat
16. jan 2023

@kp7333 dik. Nevedela som. Ja ze to pekne uvolni.🙄

zobaka
16. jan 2023

ja mam od chripky problem, ze ma bolia nalavo dutiny, odporucam nejake antihistaminikum, plus tbl. na riedenie hlienov, miesto odpuchne a ty to jednoducho vyfukas, pre par dnami z nicho nic s prepacenim tolko toho som vyfukala, cize mas to tam upchate, musi to von a pomaha este solux

taktotedanie
16. jan 2023

Smer ORL, zapal dutin alebo rozvijajuca sa orbitocelulitida

kittycat007
autor
16. jan 2023

Moc ste ma nepotešili, no do rána už nejak to vydržím s tým, čo doma mám a hneď ráno pôjdem radšej k lekárovi 👍👍👍

janinah
16. jan 2023

Rovno na ORL amb.s vym lístkom od obv.dr....pridat solux a poriadne kvapky do nosa.morska voda je slabota

mamasuri
16. jan 2023

@kittycat007 odporúčam zájsť na Orl co najrýchlejšie tam vám nasadia liečbu

tynusa0904
31. jan 2024

Ja mam ten istý problém, kašeľ dudenie,hlasivky nemám, nos upchaty ak uvolny sopeľ hustý zelený,Licna kosť na boli, hlava detto..
.ale mi nevedia pomôcť iba morský sprej si mam dávať lebo som.tehotna...neviem ci to vydržím

janinah
31. jan 2024

@tynusa0904 bola si na ORL amb?

tynusa0904
31. jan 2024

@janinah áno bola,nevie mi nič predpísať, iba morská voda,naparovat sa,

janinah
31. jan 2024

@tynusa0904 prosím ťa choď k inému ORL dr.
A používaj suché teplo.nie naparovanie

tynusa0904
31. jan 2024

@janinah tak asi pôjdem lebo je to bolest neskutočná