Má to súvis? Objasnim- mala som tieto tazkosti aj tehotná (čo bolo nedávno) a bola som sledovaná, sono brušnej dutiny a kadečo, všetko oki, vraj z nadúvania a plynatosto najskôr. Teraz sa to zopakovalo, už tehotná nie som, ale 4-5dní dozadu ma extrémne nadúvalo (zrejme po magnéziu), deň na to začala bolesť vľavo v boku aj na dotyk, aj napr. pri stiahnutí brucha a bolesť v podbrušku. Jeden deň mi to vyžarovalo extremne aj do krížov a cítila som sa taká slabá, ale to po dni prešlo, ale bolesť vľavo v boku cítim sem tam a taktiež ma bolí žaludok a zo všetkého mi je ťažko. Nejake skusenosti? Ďakujem.
@ivik4 naozaj? Ja tu moc často nechodievam 🙈 Ďakujem! Pankreas? No to znie celkom vážne, priznám, že som aj hľadala na nete, ale uvádzalo sa aj črevo alebo žalúdok 😞 Ja mám roky, hádam od detstva, problémy s trávením.
Treba ist k dr urcite , ja len ze tieto priznaky nan sedia ,sama som ho mala akutne 2x zapaleny . Ale samozrejme moze to byt nieco celkom ine. Ja mam zas problem s crevami od malinka a mam UC.kolitidu ale prepukla mi az po porode ,cosi neskor
S podobnými ťažkosťami žijem už cez 30 rokov. Bolesti v ľavej časti, ťažoba po jedle, už viem po ktorých jedlách/potravinách je to zlé a horšie. Nadúvanie, škvŕkanie v črevách, časté stolice / zväčša riedke. Všetky odbery aj sono vždy v poriadku. Už to neriešim.
@ivik4 no asi zajdem, ale hovorim, už 2-3x za posledné roky som bola konkrétne s týmto a nič..v tehotenstve som bola dosť podrobne monitorovaná a nič..
@zuzanockamt ďakujeem, presne moje problémy🙈 zhoršuje ti to napr. aj pečivo? Mne veľmi, ale alergické testy všetky ok.
Autorka
Áno, pečivo, určité druhy zeleniny - kapusta, cibuľa, cesnak, tučnejšie syry, suché salámy, pečené mäso. Výrobky, ktoré obsahujú viac tuku - smotana, šľahačka, plnotučný tvaroh, majonéza, tatarka.
Ozaj autorka ved mna vobec nenapadlo to najdolezitejsie lebo som pisala o pankreasi🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Vsak dole v boku na lavo boli s prestavkami mna od cca puberty a ako som pisala po porode sa to rozbehlo, mam diagnostikovanu UC a to je presne to miesto ktore je problemove. Hrube crevo v takej ,,zatacke" .
Napisem ti v skratke, pankreas vies vyriesit u dr aspon rychlo krvou kde Ti zisti hladinu pankr.enzymov ci nieje zvysena a kolonoskopiou zas riesia UC a crohna.
Co sa tyka napr. Vredov alebo intolerancii, to sa zisti zas gastroskopiou.
Nechapem ze ma hned nenapadlo to co mam ja. Som sa zamerala na to ze Ti vobec netravi teraz.
Co sa tyka pankreasu ale aj inych ochoreni, kazdy clovek zisti sam na sebe co mu najviac skodi . Vyhybaj sa teraz alkoholu uplne, pripadne paprike . Radsej mensie mnozstva jedz
Uz mam pocit ze toto je kazda tretia tema a vsetci maju/ mame s tym problem 😒🥲🥲.
Bolest v lavo vystrelujuca do krizov,ziadny hlad a netravenie je priznak podrazdeneho pankreasu.
Skus hladovku aspon den a potom suchare. Verim ze bude dobre