Ahojte prosím Vás o radu. Začalo to ostrou bolesťou v bruchu v ľavej časti smerujúcej do chrbtice išla som k doktorovi prebehla kontrola stolice v poriadku žiadne baktérie, žiadne intolerancie, organy v poriadku, krv v poriadku a však bolesť neprešla išla som na sono brucha tak isto v poriadku teraz sa už pridalo svrbenie ale z vnútra brucha, neustále prelievanie divne škvrkanie v bruchu bolesť chrbtice. Na nič sa neprišlo nestretli ste sa s tým niekto prosím co Vám povedali co to môže byť?
Neskôr som odpadla a zistili mi tetaniu a ja neviem teraz ci to mam zo psychiky alebo mi naozaj niečo je a tetania mohla vzniknúť z iného ochorenia. Za každú radu budem vďačná 🙂
Mne sa takto prejavovalo SIBO
@mia319 Ahoj. Môj manžel má presne tieto príznaky, tiež bol na sone a aj u doktora a zatiaľ sa na nič neprišlo. Prišla si už na problém týchto príznakov? Za každú radu ti budem vďačná.
@mia319, @karin_flimelova ahojte, prosím Vás, aj ste už prišli na to, z čoho sú tie bolesti, tiež mám tie isté problémy, kŕče od stredu hornej časti brucha smerom doľava vyrážajúce až do chrbtice. Mám skoliózu, tak neviem, či by to mohlo byť od chrbtice. Som objednaná na sono. Vďaka
@karin_flimelova dobrý deň, prišli na niečo manželovi lebo mam presne to iste. Bolesti žalúdka chrbta a pocit vnútorného svrbenia. Vyšetrenia mam cez základné az po gastro a MR orgánov no nič nenašli ale potiaze mam stále. Dakujem
@11spido11 @janame Manželovi až po 3 sone zistili že má zväčšenú slezinu a poslali ho na infekčné a tam mu zistili že má prekonanu mononukleózu a že to je podobne ako herpesovite ochorenie že keď má oslabenu imunitu tak sa mu môže slezina zväčšiť a vrátia sa mu príznaky a postupne to zase prestane.. nič konkrétne mu nezistili.. užíval Isoprinosin na imunitu. Tak sme hľadali ďalej lebo príznaky sa zase vrátili tak sa chcel dostat na magnetickú a objednal sa na fiziatriu že odtial ho pošlú na magnetickú ale neposlali a povedali mu že má zablokovaný chrbát a kĺb a odvtedy pravidelne cvičí jednoduché cviky na chrbticu a citi sa omoho lepšie ..chodil odtial na rehabilitácie kde mu tie cviky ukázali. Tam mu ešte povedali že by sa mál objednať imunologičke keď mal take problémy a termín mame až septembr2024. Odkedy začal cvičiť tak sa mu stav zlepšil a sem-tam sú take dni keď sa príznaky vrátia ale už to netrvá tak dlho.
@mia319 určite by nebolo od veci vyšetrenie na gastoenterológii.... môže ísť o rôzne črevné ochorenia. od banálneho, ale nepríjemného syndrómu dráždivého čreva až po autoimunitné ochorenia...