Bolesť v krížoch a močové cesty

elia22
22. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa popytať či sa niekto z vas uz stretol s danym problemom a či dané súvislosti majú dajakú spojitosť alebo to môže byť rôzny problem.
Pre pochopenie sutuácie, v piatok večer som začala cítiť že mi sa mi začínajú chytať močové cesty, kedže som ich už v minulosti mala chytene hned som to rozpoznala. Kedže to nebolo také bolestive rozhodla som sa že začnem domúcu čajíkovu liečbu a ak sa to do pondelka zhorší pôjdem k lekárovy. Čajíky pomohli a v nedelu som sa už cítila lepšie a bolesť ustupovala. Ale v nedelu večer ma neskutočnee začal bolieť spodný chrbát, resp. ľavá strana. Bolelo ma to celý večer až do kým som nezaspla. Rano som sa zobudila s tým že sa cítim dobre. Nič ma nebolelo, tak som sa teda usúdila, že všetko ustupuje a bolesť spredošleho dňa bola jednorázova.Ale dnes večer zas, bolesť chrbta ale teraz na pravej strane. Neviem či to ma dajakú spojitosť s tými močovými cestami alebo je to samostatny problem. Nestretol sa už niekto s tym? Má to dajakú súvislosť? Taktiež celý deň som strávila za počítačom, nemôže to byť z toho? Resp. moja hlavna otázka je či je bolesť chrbta spojená so zápalom močových ciest.

grace55
22. jan 2024

@elia22 áno, často to býva spojené, mávam to tak aj ja.

lubkovaandrejka
22. jan 2024

@elia22 Ahoj 🙂 ja aktualne riesim rovnaky problem. Tiez mam pocit,ze sa to kus lepsi s mocovymi cestami , ale krize dole bolia, no kedze dviham casto 12+ kg dieta,tak neviem ci je to od mocovych ci od neho 😀.... A ty, kedze sa hrbis za PC ,chrbat ta moze boliet aj z toho.

lija22
22. jan 2024

pridavam sa do klubu. Mam zrejme cosi podobne a do toho aj extra dlhy menzes 😃 vyhravam?

lasona
22. jan 2024

Ja viem ze keď mam bolesť krížov, tak mam zápal močových ciest.. nič iné nemám...akurát často chodím na wc

lubkovaandrejka
22. jan 2024

@lija22 aj ja mam k tomu bonus extra dlhy menzes😅

lija22
22. jan 2024

@lubkovaandrejka ach vyhravas, lebo mas este plus 12 kg nosenia ;) nech si skoro fit

vakatko
22. jan 2024

Môže to mať súvislosť, zápal vzniká v Prekyslenom organizme, spôsobuje aj bolesti klbov a chrbtice. Pomôže Alkalická strava a vylúčiť potraviny s vysokým obsahom Purínov, cukor, bielu múku, alkohol, kofeín ...