Bolesť v kolene

fialoocka
8. mar 2013

...bola by som rada, keby ste mi poradili prečo ma boli koleno, či nemáte podobnú skúsenosť....začalo sa to nahánaním po "štyroch" s mojim synom, vtedy mi puklo v pravom kolene a od vtedy ma pobolieva. Neboli ma na dotyk, ani pri bežnom pohybe, iba keď kľačím tak z vonkajšej strany kolena ma v ňom pichne a príde prudká bolesť. Ale iba z tej vonkajšej strany....myslela som, že to prejde, no už to trvá 3 mesiace a tá bolesť je stále rovnaká...

meggie.sk
8. mar 2013

@fialoocka odporúčala by som určite ortopéda. Ja som tiež mala také bolesti, ale nebolo pri kľačaní, kedykoľvek to zabolelo. 5 dní som pila flector a dávala si také isté náplaste na noc

maser
9. mar 2013

Najskôr porušený meniskus.Čo sa s tým dá robiť a či je to naozaj porušený meniskus ti odpovie po vyšetrení ortopéd. 😉

fialoocka
autor
9. mar 2013

@meggie.sk
@maser ďakujem za radu... poviem pravdu, ortopéda sa bojím☹ Myslíte si, že sa to neskôr zhorší, keď by som nevyhľadala pomoc odborníka?....a ak by to bol porušený meniskus prosím neviete mi povedať aká je liečba, ešte som sa nikdy s tým nestretla...ďakujeeem 🙂 🙂 🙂

kathynka
9. mar 2013

@fialoocka ja som sa raz strasne vytrieskala na zem rovno pred skolou a odvtedy mam tiez problem s kolenom (rovno nan som padla na beton)...viem dokonca o presnom mieste, ked si klaknem, v ktorom ma brutalne pichne ako keby som tam mala ihlu...cele koleno ma boli aj po dlhsom bicyklovani alebo jazdeni na koni...bola som na XY vysetreniach vratane magnetickej rezonancie a podla vsetkych vysledkov mam zdrave koleno...takze len cakam, kedy mi odide, ked budem starsia...taku bolest si clovek asi tazko vymysli...

baklik
9. mar 2013

ja mam tiez skusenost s ortopedmi - zvycajne ta odfajcia, ze co moze byt takej mladej babe! lebo vacsinou tam chodia stari ludia a sportovci, tot vsjo.
moj pripad - bolia ma kolena pri step aerobicu, ale tak, ze po cca 10 min. musim prestat skakat na ten stupienok, lebo ma uz nepusti, a tiez lyzovanie na ciernych zjazdovkach- mam potom opuch kolena.
jeden ortoped mi povedal, co mne mladej uz len moze byt, ani ma nijak nevysetril a predpisal mi lieky proti bolesti, ktore som si ani nevybrala.
druhy - urobil rtg a skonstatoval, ze mam opotrebovanu chrupavku a predpisal injekcie na premastenie klbov
treti (chcela som zmenit druheho, lebo som sa prestahovala) - pozrel na rtg snimku druheho ortopeda a tvrdil, ze mam kolena uplne v poriadku a teda nevie, preco mi opuchnu po namahe a bolia...
tak si vyber!
je to otras.....

takze to riesim tak, ze sa vyhybam sportom, ktore zatazuju kolena. vraj najlepsie su na kolena bicyklovanie a plavanie....

cawes
9. mar 2013

@fialoocka mne puklo v kolene a mam roztrhnuty krizovy vaz

maser
9. mar 2013

@fialoocka Niekedy to prebolí samé. Niekedy sa vytvorí voda v kolene.Ja som mal operačný zákrok na pravom a na ľavom som mal podobný problém ako ty.Ale funguje bez operácie už 17rok. To isté ale nikdy nieje to isté. V každom prípade ortoped ti s tým nič nespraví povie ti že si máš šetriť koleno možno bandáž, ked ti napuchne tak ti vyberie vodu. A k operácii pristúpi až ked by sa zablokovalo alebo robilo velke problémy.Vyberie poškodený meniskus a mala by si byť OK 🙂.A niekedy je to naozaj ten krížový väz.

saskia000
10. mar 2015

ahoj 🙂 chcela by som sa spytat ci neviete co by mi pomohlo na bolenie kolena.. jazdim na koni a vzdy ked sedim v sedle ma zacne boliet mam len 13 a nechcela by som s tym skoncit... 😒 prosim poradte mi 🙂 myslite ze pomozu na to tie navleky ci ako sa to vola? 😀 🙂

ani007
9. apr 2016

Ahoj taký problém že keď si cupnem je to ok ale s tej polohy sa dam na kolená príšerna bolesť pri právom kolene ne tak 5cm od kolená smerom von úplne ako keby mi tam niečo prasklo. .nemáte s tým niekto skúsenosť ale nieje je to koleno..ďakujem

sisko78
5. máj 2016

Ahojte mam otazocku sky je postup pri artroskopii kolena po uraze na lyziach od februara sa liecim doma cakame vraj na zotavenie 6-8 tyzdnov doba liecenia krizove bazy nemam natrhnute ale vrsj z vnutra poškodrne tkanivo a nieaka tekutina sa tam vytvara tak mi to vysvetlil doktor po MR nemate s tym skusenost???

zuzanal188
2. júl 2016

@kathynka viem , že je to už staršie 🙂 , ale ako ste dopadli, lebo ja mám presne také ťažkosti, ale chcela by som vedieť , či ste si už nejako pomohli,,ˇďakujem

kathynka
25. júl 2016

@zuzanal188 stale rovnako v podstate...na MR nasli akurat to, ze mam znicenu chrupavku, takze chodim teraz na laser a injekcie...laser zatial moc nepomaha, prva injekcia pomohla na mesiac, dalsie 3 ma cakaju v septembri...