...bola by som rada, keby ste mi poradili prečo ma boli koleno, či nemáte podobnú skúsenosť....začalo sa to nahánaním po "štyroch" s mojim synom, vtedy mi puklo v pravom kolene a od vtedy ma pobolieva. Neboli ma na dotyk, ani pri bežnom pohybe, iba keď kľačím tak z vonkajšej strany kolena ma v ňom pichne a príde prudká bolesť. Ale iba z tej vonkajšej strany....myslela som, že to prejde, no už to trvá 3 mesiace a tá bolesť je stále rovnaká...
Najskôr porušený meniskus.Čo sa s tým dá robiť a či je to naozaj porušený meniskus ti odpovie po vyšetrení ortopéd. 😉
@fialoocka ja som sa raz strasne vytrieskala na zem rovno pred skolou a odvtedy mam tiez problem s kolenom (rovno nan som padla na beton)...viem dokonca o presnom mieste, ked si klaknem, v ktorom ma brutalne pichne ako keby som tam mala ihlu...cele koleno ma boli aj po dlhsom bicyklovani alebo jazdeni na koni...bola som na XY vysetreniach vratane magnetickej rezonancie a podla vsetkych vysledkov mam zdrave koleno...takze len cakam, kedy mi odide, ked budem starsia...taku bolest si clovek asi tazko vymysli...
ja mam tiez skusenost s ortopedmi - zvycajne ta odfajcia, ze co moze byt takej mladej babe! lebo vacsinou tam chodia stari ludia a sportovci, tot vsjo.
moj pripad - bolia ma kolena pri step aerobicu, ale tak, ze po cca 10 min. musim prestat skakat na ten stupienok, lebo ma uz nepusti, a tiez lyzovanie na ciernych zjazdovkach- mam potom opuch kolena.
jeden ortoped mi povedal, co mne mladej uz len moze byt, ani ma nijak nevysetril a predpisal mi lieky proti bolesti, ktore som si ani nevybrala.
druhy - urobil rtg a skonstatoval, ze mam opotrebovanu chrupavku a predpisal injekcie na premastenie klbov
treti (chcela som zmenit druheho, lebo som sa prestahovala) - pozrel na rtg snimku druheho ortopeda a tvrdil, ze mam kolena uplne v poriadku a teda nevie, preco mi opuchnu po namahe a bolia...
tak si vyber!
je to otras.....
takze to riesim tak, ze sa vyhybam sportom, ktore zatazuju kolena. vraj najlepsie su na kolena bicyklovanie a plavanie....
@fialoocka Niekedy to prebolí samé. Niekedy sa vytvorí voda v kolene.Ja som mal operačný zákrok na pravom a na ľavom som mal podobný problém ako ty.Ale funguje bez operácie už 17rok. To isté ale nikdy nieje to isté. V každom prípade ortoped ti s tým nič nespraví povie ti že si máš šetriť koleno možno bandáž, ked ti napuchne tak ti vyberie vodu. A k operácii pristúpi až ked by sa zablokovalo alebo robilo velke problémy.Vyberie poškodený meniskus a mala by si byť OK 🙂.A niekedy je to naozaj ten krížový väz.
ahoj 🙂 chcela by som sa spytat ci neviete co by mi pomohlo na bolenie kolena.. jazdim na koni a vzdy ked sedim v sedle ma zacne boliet mam len 13 a nechcela by som s tym skoncit... 😒 prosim poradte mi 🙂 myslite ze pomozu na to tie navleky ci ako sa to vola? 😀 🙂
Ahoj taký problém že keď si cupnem je to ok ale s tej polohy sa dam na kolená príšerna bolesť pri právom kolene ne tak 5cm od kolená smerom von úplne ako keby mi tam niečo prasklo. .nemáte s tým niekto skúsenosť ale nieje je to koleno..ďakujem
Ahojte mam otazocku sky je postup pri artroskopii kolena po uraze na lyziach od februara sa liecim doma cakame vraj na zotavenie 6-8 tyzdnov doba liecenia krizove bazy nemam natrhnute ale vrsj z vnutra poškodrne tkanivo a nieaka tekutina sa tam vytvara tak mi to vysvetlil doktor po MR nemate s tym skusenost???
@kathynka viem , že je to už staršie 🙂 , ale ako ste dopadli, lebo ja mám presne také ťažkosti, ale chcela by som vedieť , či ste si už nejako pomohli,,ˇďakujem
@zuzanal188 stale rovnako v podstate...na MR nasli akurat to, ze mam znicenu chrupavku, takze chodim teraz na laser a injekcie...laser zatial moc nepomaha, prva injekcia pomohla na mesiac, dalsie 3 ma cakaju v septembri...
@fialoocka odporúčala by som určite ortopéda. Ja som tiež mala také bolesti, ale nebolo pri kľačaní, kedykoľvek to zabolelo. 5 dní som pila flector a dávala si také isté náplaste na noc