Bolesť v hrdle

lia261
24. jún 2023

Ahojte ja neviem čo to mam za anginu alebo čo to je,ale už 6 dni s tym bojujem. Nebola som ešte u lekara lebo v utorok ma ukrutne zacala boliet prava strana( mandle,ucho ) ,pri prehltani akoby som jedla žiletky. Trvalo to dva dni potom to ustalo rano v piatok tak som nesla k lekarovi, lenže ku večeru znova no teraz ľavá strana, snova rezanie . Tak som davala octanove obklady, doritricin, paralen a ibalgin. Sobota poobede ustala bolest k veceru znova bolesť v podnebi v ustach, mňa už ide drbnut. Keď jem tuhšie akoby som triesky prehltala. Švagor to ma tiež a doktorka mu povedala že to nieje angina dala mu aulin a sprej do ust. Kupila som si ho aj ja ale necitin ulavu. Nemate niekto niečo podobne? Nejaké rady ako pomôcť?

bloger
24. jún 2023

@lia261 Skús v lekárni si kúpiť Neo-angin. A teplotu nemáš iba ťa tak bolí hrdlo?

lia261
autor
24. jún 2023

@bloger nie teplotu som vôbec nemala, len to hrdlo, ale taku silnú rezavu bolest to som ešte nemala a s takym divnym priebehom,akoby to putovalo .

bloger
24. jún 2023

@lia261 Je mi ľúto, že sa takto trápiš. Môžeš vyskúšať aj šalviu lekársku. Spraviť si taký čajík a nechať dlhšie vylúhovať. Mne pomáha aj mlieko s medom. Prípadne cesnak ak ti to nevadí.

suefox64
24. jún 2023

@lia261 ja som sa od októbra trápila s ,,angínami" a až teraz, keď mi lekárka predpísala asi 4-5 antibiotiká, tak som zašla na ORL, kde mi lekár povedal, aby som ich nebrala, že to je len faringitída. Mám si kloktať slanou vodou, užívať paralen (nemám teploty), kľud na lôžku pár dní a ešte nejaké tabletky mi dal. Radím zájsť na orl.

may555
24. jún 2023

Ja, prave teraz, od piatku mam lieky, ale u mna okamzite zabrali ATB, uz po prvej tabletke cca 3-4 hodiny som citila enormnu ulavu..volnopredajne lieky nepomahali..ale inak, dorithricin je celkom ucinny, ale ak to nebude ustavat, trvaj si na ATB, treba vyter z hrdla ak sa da a zvolit vhodne ATB...minuly rok som sa takto trapila 4 tyzdne, a to bol teda zatrateny mesiac zit s tou ukrutnou bolestou hrdla stale..a vtedy mi pomohli az infuzky so silnymi kortikoidmi...tak drzim plce

lb1984
25. jún 2023

@lia261 skus tu salviu a kloktat vodu so soľou. Tiež možno zabal na hrdlo z masti. A skus to ORL nech sa netrapis zbytočne....

lia261
autor
25. jún 2023

No rozmýšľam že skočím na pohotovosť ,lebo myslela som si že to bude lepšie,ale zobudila som sa znova na silnu bolesť podnebia a hornej časti hrdla.

mayami
25. jún 2023

@lia261 mám to teraz a už tretí týždeň sa dávam dokopy. Som po ATB, tie asi nutné boli, lebo až po nich sa mi uľavilo. Ale ešte stále to nie je ok. Toľko som sa ,,klincov už dávno nenajedla" , čo teraz. Dávam si šalviu na kloktanie/pitie.

paloma282
25. jún 2023

@lia261 ja som takéto mala nedávno a mohla by to byť aj sarlachova angína, teraz je toho veľa vraj. Ja som to mala cca 3-5 dní, nešla som k dr, tým sa vyhýbam pokiaľ sa dá. Dávala som si vitamíny C,S zinok selén, B komplex, probiotiká, sinupret na sople, cmulacie tablety Strepsils, oreganovy olej 5kvapiek denne (prírodné ATB), kvapky z bylinky kapucinky(býva aj sirup) to je tiež vraj najsilnejšie prírodné ATB a je to špeciálne na streptokoky a stafylokoky, ktoré spôsobujú tu sarlachova angínu. Mala som aj teplotu trocha cca 2dni. Prešlo to, a nemusela som k dr pre ATB.

paloma282
25. jún 2023

@lia261 a ešte som zabudla dopísať, je sprej salviovy ten sa strieka do hrdla keď boli hrdlo. Inak ma bolelo aj ucho a mandle. Od teploty som si dala ataralgin lebo ma už hlava bolela a to je pre mňa konečná. Inak ešte teplý čaj s medom. Veľa spať a oddychovať.

oliviabb
25. jún 2023

@lia261 toto netreba natahovat, ze to prejde. Kazdy lekar posudi inak. Tebe by mozno dal atb. Urcite chod na pohotovost, Mne jedine na hrdlo okrem atb zabera len Glimbax, niekedy staci vyplachnut 2x, ziadne cmulacie tablety, Doritricin. Mam ho vzdy kupeny, pre mna super liek. Je aj na zuby. Minuly rok na jesen bol vypadok po lekarnach, mala som covid a problem ho zohnat

lia261
autor
25. jún 2023

Tak bola som nakoniec na pohotovosť a dala mi doktorka Atb ,zajtra mám ísť ešte k svojmu lekarovi. Ta bolesť to už nešlo vydržať, už ani rozprávať som nemohla a muž vravel že som chrčala celú noc a to ja vobec ani nechrapem ani nechrčiavam v noci.

kollarovci
25. jún 2023

@lia261 moj syn to mal a tiez mu to strielalo do ucha strasne bolesti uz ma 2 atb dr povedal ze je to neaka zmutovana angina

silvike
25. jún 2023

@lia261 Za mna ist urcite k Dr. Nech sa ona pozrie do hrdla a zhodnoti co to je. Pri angine treba co najskor atb.

lia261
autor
25. jún 2023

@paloma282 ja som to skúšala a aj beriem už rok femibion keďže som bola tehotna aj keď som kojila a teraz ešte dojedam,plus C500 s pozvoonym uvolnovanim, D a zinok. Bazovy sirup, šalviovy čaj , pastilky aj spreje, ale to bola fakt strašná bolest, ja som sa aj bala prehltnut slniny.

meca
25. jún 2023

@lia261 skore uzdravenie aj mna trapi angina

paloma282
25. jún 2023

@lia261 mne pomohla tá Kapucínka a oreganovy olej, lebo to je také najsilnejšie ale napr muž sa nevyhol ATB