Ahojte ja neviem čo to mam za anginu alebo čo to je,ale už 6 dni s tym bojujem. Nebola som ešte u lekara lebo v utorok ma ukrutne zacala boliet prava strana( mandle,ucho ) ,pri prehltani akoby som jedla žiletky. Trvalo to dva dni potom to ustalo rano v piatok tak som nesla k lekarovi, lenže ku večeru znova no teraz ľavá strana, snova rezanie . Tak som davala octanove obklady, doritricin, paralen a ibalgin. Sobota poobede ustala bolest k veceru znova bolesť v podnebi v ustach, mňa už ide drbnut. Keď jem tuhšie akoby som triesky prehltala. Švagor to ma tiež a doktorka mu povedala že to nieje angina dala mu aulin a sprej do ust. Kupila som si ho aj ja ale necitin ulavu. Nemate niekto niečo podobne? Nejaké rady ako pomôcť?
@lia261 ja som sa od októbra trápila s ,,angínami" a až teraz, keď mi lekárka predpísala asi 4-5 antibiotiká, tak som zašla na ORL, kde mi lekár povedal, aby som ich nebrala, že to je len faringitída. Mám si kloktať slanou vodou, užívať paralen (nemám teploty), kľud na lôžku pár dní a ešte nejaké tabletky mi dal. Radím zájsť na orl.
Ja, prave teraz, od piatku mam lieky, ale u mna okamzite zabrali ATB, uz po prvej tabletke cca 3-4 hodiny som citila enormnu ulavu..volnopredajne lieky nepomahali..ale inak, dorithricin je celkom ucinny, ale ak to nebude ustavat, trvaj si na ATB, treba vyter z hrdla ak sa da a zvolit vhodne ATB...minuly rok som sa takto trapila 4 tyzdne, a to bol teda zatrateny mesiac zit s tou ukrutnou bolestou hrdla stale..a vtedy mi pomohli az infuzky so silnymi kortikoidmi...tak drzim plce
No rozmýšľam že skočím na pohotovosť ,lebo myslela som si že to bude lepšie,ale zobudila som sa znova na silnu bolesť podnebia a hornej časti hrdla.
@lia261 ja som takéto mala nedávno a mohla by to byť aj sarlachova angína, teraz je toho veľa vraj. Ja som to mala cca 3-5 dní, nešla som k dr, tým sa vyhýbam pokiaľ sa dá. Dávala som si vitamíny C,S zinok selén, B komplex, probiotiká, sinupret na sople, cmulacie tablety Strepsils, oreganovy olej 5kvapiek denne (prírodné ATB), kvapky z bylinky kapucinky(býva aj sirup) to je tiež vraj najsilnejšie prírodné ATB a je to špeciálne na streptokoky a stafylokoky, ktoré spôsobujú tu sarlachova angínu. Mala som aj teplotu trocha cca 2dni. Prešlo to, a nemusela som k dr pre ATB.
@lia261 toto netreba natahovat, ze to prejde. Kazdy lekar posudi inak. Tebe by mozno dal atb. Urcite chod na pohotovost, Mne jedine na hrdlo okrem atb zabera len Glimbax, niekedy staci vyplachnut 2x, ziadne cmulacie tablety, Doritricin. Mam ho vzdy kupeny, pre mna super liek. Je aj na zuby. Minuly rok na jesen bol vypadok po lekarnach, mala som covid a problem ho zohnat
Tak bola som nakoniec na pohotovosť a dala mi doktorka Atb ,zajtra mám ísť ešte k svojmu lekarovi. Ta bolesť to už nešlo vydržať, už ani rozprávať som nemohla a muž vravel že som chrčala celú noc a to ja vobec ani nechrapem ani nechrčiavam v noci.
@lia261 moj syn to mal a tiez mu to strielalo do ucha strasne bolesti uz ma 2 atb dr povedal ze je to neaka zmutovana angina
@paloma282 ja som to skúšala a aj beriem už rok femibion keďže som bola tehotna aj keď som kojila a teraz ešte dojedam,plus C500 s pozvoonym uvolnovanim, D a zinok. Bazovy sirup, šalviovy čaj , pastilky aj spreje, ale to bola fakt strašná bolest, ja som sa aj bala prehltnut slniny.
@lia261 Skús v lekárni si kúpiť Neo-angin. A teplotu nemáš iba ťa tak bolí hrdlo?