Bolesť v driekovej oblasti

12. sep 2024

Ahojte, prišla som si po radu.

V januári som sa trápila s ischiasom cca 2 týždne a potom to prešlo ako keby nič. Ale tak od mája pociťujem na striedačku bolesti driekovej oblasti, bolesť vyžaruje aj do nohy (ta istá kde bol aj ten zápal sedacieho nervu). Sem tam mi bolesť vyžaruje aj do boku a do slabiny.
Nie je to úplne take silná bolesť že by som hneď teraz musela utekať na pohotovosť nech mi niečo dajú. Viem s tým fungovat. Bolesť sa tak strieda že napríklad týždeň v mesiaci cítim a potom odozneje. Cítim že som poskracovana, že sa proste nenatiahnem úplne k chodidlu ako dakedy. Posledné 2-3 týždne som začala aj cvičiť a chodiť na fyziotreningy. Je to ok ale proste 2-3 dni necvicim a vráti sa to. Cítim oslabené svalstvo v driekoven oblasti, viem že cvičenie bude prospešné. Len moja otázka mám navštíviť nejakého lekára? Vtedy s tým ischiasom som bola u neurológa vpodstate hneď ale vôbec žiadnu liečbu nenavrhol.. tak mi to take prišlo že 60€ zobrali za termín pozrela chrbát a že viac sa hýbte. Tak rozmýšľam že keď pôjdem opäť s týmto tak že či si tým pomôžem vôbec. Nechcem to riešiť obstrekmi, chcem to riešiť pohybom. Len zas mám obavu či to nie je platnicka kde už je ten lekár potrebný.. neviem proste.

gemerka17
12. sep 2024

Pri platnicke nie je potrebný lekár, ak nemáš záväzný nalez, ktorý je na operáciu. Tiež pri platničkach dostaneš len rehabilitácie a to je celá tvoja liecba.
Treba kvalitného fyzioterapeuta, avšak on po správnosti by mal mať pred sebou výsledky MR a tiež ti ju má pozrieť. Na MR vieš ísť ako samoplatca, u neurologa ju nemusíš dostať a zbytočne budeš platiť 60 eur za radu, že cvičte.

autor
12. sep 2024

@gemerka17 ďakujem, ja som aj bola na fyzio 2 keat a on mi povedal že to na platničky nevyzerá. Že skôr na nejakú blokádu po tom ischiase.. ale mne to aj tak príde nejaké divne. Naorilald keď sedím cítim trpnutie v nohe. Takze chcela by som to riešiť.. nad tým MR som uvažovala ale v BA to ako samoplatca stojí aj 300€ keby sa urobí MR chrbtica a zas keď mám zmluvu s poisťovňou tak mi to take príde môžem to mat zadarmo len by museli poslať..

vorkola
12. sep 2024

Skus vytrvalo cvicit,ale ozaj venuja sa tomu,a ked ti to do 6 tich tyzdnov neprejde aspon na 80%, tak smer neurolog ,a uz by ti mal daT MR

gemerka17
13. sep 2024

Autorka co sa týka MR, tak ideálne ísť do Dunajskej stredy, cena 170 eur ako samoplatca. 300 eur je veľa u Dr. Magnet to si môžu nechať. Aj som bola v DS a presne z takeho istého dôvodu ako ty. Tiež som si prepočítala, ze cena neurologa, čakanie na neho, ani ziadanku by mi nedal a do toho mam prispateho obvodného, ktorý kým by ma tam poslal ubehol by pol rok.

lenka098123
13. sep 2024

Súhlasím, treba pravidelne cvičiť aj keď len pár minút denne. Plus ešte milgamma N, tá pomáha vyliečiť zápal toho nervu.

autor
18. sep 2024

Tak dávam update cvičím každý deň. Bolesti sa zhoršujú.. zatiaľ viem fungovať ale objednala som sa ba ortopédiu na budúci týždeň tak dúfam že do vtedy vydržím.. a snáď sa to niekde pohne a nebudem musieť na pohotovosť.