Bolesť v bruchu

monicka118
21. sep 2015

ahojte , mám tu taký problem že už dlhšiu dobu mam nafuknuté brucho po jedle a mám zápchu , bola som z tym u doktorky ale dala mi len tabletky niečo na čreva ale nepomohli vobec .. čo to može byt?

seahorse27
21. sep 2015

Moze to byt vselico, napr. aj laktozova intolerancia. Vyskusaj na nejaky cas bezmliecnu dietu...

monicka118
autor
21. sep 2015

Praveže sestra mi hovorila že mliečne vyrobky aj jablko mi pomože na zapchu tak ja už neviem no :/ .. ale vyskušam aj to dakujem 🙂

seahorse27
21. sep 2015

Na zapchu si treba kupit probiotika, papat vela vlakniny - ovocie, zelenina, ovsene vlocky...

monicka118
autor
21. sep 2015

dufam že to pomože :/

jeennyv
21. sep 2015

mne pomaha pancreolan forte...pomoze pretravit a aj na toalete to ide lepsie...ak ti nerobia dobre lieky zarad acidofilne mlieko apodobne vyrobky, kompoty atd... su aj caje na zaludok a lepsiu stolicu 🙂

katrin69
2. júl 2020

Môj manžel odporúča vodu z kyslej kapusty piť na zápchu, ale je to fakt odporné... Odporučila by som zmenu stravy. Na ráno vločkový kokteil (na ten som si ja musela moc moc zvyknúť - vločkoš nebol môj kamarát). Dávam si vločky, med, chia semienka, škorica, ovocie, rastlinné mlieko a pridávam vodu, lebo mlieko mám na chuť (a cenovo ma to vyjde lacnejšie). V žiadnom prípade nekombinujte ovocie so zeleninou (i keď to mnohí odporúčajú)... Ovocie vám strávi do 2hodín, obsahuje mnoho cukru a zeleninu trávi 3-4hodiny. Si zoberte to, čo to robí v bruchu, keď v tom žalúdku sa premlieľa ešte nestrávená zelenina, a ovocie už kysne, lebo ešte zo žalúdku nevypadli...
Nechcem, aby to vyznelo moc vegánsky (lebo nie som), ale mäso trávi 6-8hodín (záleží od druhu a rozkošná kvíkajúca bravčovina je najhoršia). Aj na mlieko pozor. Manžel má po niektorých mliečnych surovinách "nožom bodajúci" pocit v bruchu. Nie je mlieko také, aké bývalo kedysi...
Čo teda jesť? Zelenina, ovocie, obilniny, semienka, strukoviny, orechy, med, oleje... Aby si ľudia nemysleli, že však "bielkoviny chýbajú"... Nechýbajú... Pridajte si trocha mliečnych výrobkov ako syr (aj to pozor aký, plesnivým sa zďaleka vyhýbajte - najtoxickejšie i keď chutné potvory) a mäso nemusí mať človek každý deň (to sa ľahko povie, ťažšie koná - ja som bola tiež mäsožravec a som tu, mäso dám do pusy raz za mesiac, čo mi nechýba)...
A nespomenula som cukor 🙂 je to najdostupnejšia a najnebezpečnejšia droga vo svete 🙂 s ním mám problém, ale skúste sa mu vyhnúť. Mám na mysli sáčkový, škatuľkový cukor, nie ten čo je v ovocí a v zelenine...
Zlá kombinácia potravín spôsobí, že nafukuje človeka, pufká (to je dôkaz toho, že niečo v nás kvasí, alebo už trúbi bobek na poplach 😅 - ako vraví moja dcéra), môžu byť bolesti, ale lieky pomôcť nemusia.
Mám pruh, ktorý neskutočne bolí, keď si dám škatuľkový cukor hneď po jedle (ale fakt sa mi to tam pýta a zabudnem sa - je to len o hlave a nie bruchu), vypijem menej vody (tak to treba piť veľmi veľa, aby vám v bruchu nič nestálo, lebo môžu prísť migrény)... Už keď to nevydržím, dám si Espumisan. Pankreolan som užívala, ale to je skôr pre tých, ktorí majú problémy s pankreasom, takže by som ho nadarmo nedráždila.
Hľadajte, skúšajte 🙂
A ešte poznámočku, keď si dáte hríby, tak v tele ich máte dlhšie než mäso. Niekde som čítala, že kým vám to strávi taký hríbik, tak telo sa trápi aj 18hodín... 😉