Ahojte,baby tie co ste zazili bolest trojklanneho nervu viete o com pisem.ide o to ze som obj.k zubarke opravit zub a teraz neviem ci ist alebo nie,ci sa tie bolesti potom nezhorsia.beriem lieky od neurologicky,bolest mi pride niekedy len vecer a niekedy pobolieva cely den.nemate niekto skusenosti? Dakujeeeem moooc
Rozmyslam ci existuje na to liek ci len lieky od bolesti :D ja som si na zaklade odporucanie obvodneho lekara dala vyrvat obe spodne osmicky, nakolko jeden rok som trpela na jednu stranu a druhy na druhu. Boli zle narastene a tlacili na nerv.
Ahoj, ja som dostala zapal trojklanneho nervu vzdy po vytrhnuti zuba, a postupne som prichadzala o zuby , vdaka zubarovi, ktory nevedel co mi je a trhal rad radom zuby. Neviem o aky zakrok ide u zubara, ale urcite by som sa poradila s dr.
Komplikovana situacia - zubari vedia o trojklannom nerve casto... ok, pomlcim. Tvoj problem ale zo zubov velmi lahko byt moze. Tu je potreba spolupraca neurologa a zubara, ale podotykam KVALITNEHO zubara, ktory ma aj dake vybavenie. Velmi odporucam ist predovsetkym na dentalne CT, necaka sa, neobjednava, vysledok mas hned - na obycajnom rtg vela veci nevidno a na panoramatickom este menej. Ja som mala problemy s trojklannakom od zubu, ktory nemal ani kaz, ani plombu, na rtg nebol ziaden nalez, preto hu zubarka odmietala otvorit - na CT bol ale jasny nalez. Zuby su zvlastna vec a stavaju sa aj veci odporujuce logike.
Inac vrtat ti moze aj ked mas problemy s 3k, akurat ako spominaju baby, ak nesuri, nedavaj si trhat alebo neries prilis hlboke vyplne. Od coho to mas? Ci nevie sa?
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zapal-trojklanneho-nervu/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/trojklanny-nerv/
@dorottka k zubarke som mala ist len opravit plombu,ale nakoniec ma zrusila radsej,nakolko ma zuby nebolia.neviem presne od coho to moze byt,mavam casto migreny a casto ma pobolievala hlava lavej spankovej casti, neskor sa pridalo okolo ucha,myslela som ze je to problem s uchom,no na krcnom vsetko uplne vylucila,tak moja obv.usudila ze to moze byt 3k.aj ked dostanem zachvat bolesti hornej,dolnej sanky,az k uchu to striela ani vtedy ma zuby nebolia.no este aj tak musim ist na rtg zuby.neurolog.mi dala tabletky ale ci sa to celkom vylieci neviem,dufam ze ano.tebe sa vyliecil?
@cherry1981, presne, aj Dr.Traubner povedal, ze zubari vytrhaju zuby a pritom nic nevyriesia, lebo zuby s tym nic nemaju.
Zdravím,má niekto aj bolesty celej tvare alebo chýtne vás nos pery potom pól tváre jedna strana prestane a začne druha?
podla mna by si sa mala informovat jednak u lekarky, co ti to lieci, jednak ake skusenosti s takymto niecim ma tvoja zubarka, ja si osobne myslim, ze vysetrenie by sa malo posunut v tomto pripade, ak to mas momentalne riesene....lebo ak mas aj zapal okostice, tak sa najprv prelieci, hoci teda pricinu otvoria a potom sa riesi zub liecenim a uzatvorenim az po dozneni zapalu, ked vidia uz vsetky skody, po vylieceni...to je tam vsetko prepojene s korenmi zubov