Bolesť tela 8 mesiacov po pôrode

12. nov 2023

Pekny deň. Chcem sa vás popytat ako to máte/mali ste , pripadne kto zažil take bolesti ako to poriešil.
Počas tehotenstva som na začiatku ešte schudla- potom som pribrala len 7kg. No ku koncu tehu má strašne začala bolievat panva, kostrč a dole všetky tie kosti. Cvičila som cely čas aj tehu jogu , no posledné dva mesiace som už len s bolesťou 😕
Teraz som 8mesiacov po pôrode a mna všetko boli. Chrbtica brutálne , zobudím sa a ledva sa otocim. No najhoršie že cez deň keď dlhšie stojím , behám ma rozbolia kríze až akoby kostrč a do nôh. Keď idem len na krátku prechádzku alebo mám malú v nosiči už cestou domov pripadne po schodoch cítim bolesť v bedrovom kĺbe , aj keď si tam stláčať cítim bolesť tej kosti. Chcela by som doma aj cvičiť ale neviem aké cviky na toto všetko. Ale nezvladam takto okolo dvoch deti. Normálne mi chodia pri tých bolestiach myšlienky že to bude len horšie a zomriem. A to mám len 30 😩

masandra
12. nov 2023

Ja som mala presne toto isté, už ma bolel takmer každý pohyb. Poradili mi navštíviť chiropraktika, my máme v okolí jedného veľmi dobrého. Bála som sa trošku, ale bolesti ma donútili. Bola som tam dva krát a odvtedy žiadne bolesti nemám. Mala som aj skoliozu a vytočenú panvu od detstva, nikto mi nikdy o takom nič nepovedal, že by mi to mohlo pomôcť. Jedine ortopéd si ma prehadzovať s doktormi ako dieťa. Takže ja naozaj odporúčam. Skúsila by som to zvážiť na tvojom mieste. 🙂

autor
12. nov 2023

@masandra skoliozu a krivú panvu mám aj ja (jednu nohu kratšiu ako druhu) … zistila som to po prvom pôrode 😕
Ďakujem a odkiaľ ste prosím ?

lucka_ke
12. nov 2023

treba ísť k ortopédovi, alebo neurológovi, môže to byť útlak medzistavcovej platničky na nervový kanál, môže to byť zápal kĺbov, ťažko povedať, zatiaľ lieky od bolesti aj všeobecný lekár vie predpísať lieky na zápal a uvoľnenie svalstva

janka_266
12. nov 2023

Išla by som k neurologovi, u mna to bola vytecena platnicka

autor
12. nov 2023

@janka_266 nebola by pri platničkach taka bolesť čo doslova vystreľuje niekam? Lebo ja to mám take ako chronická bolesť nie nejaká vystrelujuca. 😕
Aj dneska som doobeda varila piekla a už o 12tej som mala chuť zaliezt do postele … a to som chcela ešte žehliť no už by som neobstála pri tom

janka_266
12. nov 2023

Ja som ledva chodila, ani malého som nevedela dvíhať, bolelo to stále niekde. Bola aj vystrelujuca bolesť, ale aj taká konštantná. Nech je to čokoľvek, choďte radšej neurologovi, nech vás pošle na mr, a až potom by som riešila cvičenie, či chiropraktika.

masandra
12. nov 2023

Presne tieto problémy vyriešil za dve návštevy 🙂 stredné Slovensko, kľudne mi napíšte správu 🙂