Bolesť svalu po injekcii

kristie571
1. feb 2023

Ahojte, pred tyzdnom som bola u dr. s bolestou chrbtice, nemohla som ani vysediet. Ta mi predpisala lieky od bolesti a injekcie Almiral.. vybrala som 5 do sedacieho svalu.. Uz po prvej som citila bolest nohy. Po 3 injekcii mi miesto asi 4-5cm pod vpichom znecitlivelo.
Uz som tyzden po injekciach a sval stale boli, pravu nohu, do ktorej som dostala 4 injekcie nedokazem dvihnut k sebe, ked sa napr.obuvam, ked si sadnem a vystriem sa tiez citim bolest. Akoby ten sval dostaval krc .. chodit mozem normalne, akorat po schodoch idem opatrnejsie lebo ked dviham nohu citim ze to boli.
Je to normalna reakcia po injekciach ? Mate niekto skusenosti s tym liekom?

trgypadl
1. feb 2023

@kristie571. Muskularne injekcie je dobre striedat, raz do jedneho svalu, raz do druheho svalu sedacej casti. Ak sa stale picha do jednej strany moze sa vytvorit hrcka/abces, ktora sa moze vsetrebavat dlho, alebo moze prepuknut v zapal,moze tlacit na nejake nervove zakoncenia. Po aplikacii injekcie si masírujte miesto vpichu 3 az 5 minut..
Skuste si aplikoovat octanove obklady,

kristie571
autor
1. feb 2023

@trgypadl no ja blbka som si nechala 4 pichnut do jednej nohy, den za dnom 😭 ani sestricka na to nic nepovedala, rovno pichla .. len ma udivuje ze je to tyzden a bolesti neustupuju.. dakujem, vyskusam tie obklady

trgypadl
1. feb 2023

@kristie571 vyskusajte tie obklady, ak to bude pretrvavat kontaktujte ich

pinkgirl
1. feb 2023

@kristie571 chce to čas, kým sa tkanivo zregeneruje tak to chvíľu trvá. Ber teraz viac vitamínu C na podporu hojenia a na tú bolesť si natieraj pozadie krémom Ibalgin duo efekt.

kristie571
autor
1. feb 2023

@pinkgirl dakujem, vyskusam

tina.olbreitova
11. feb 2023

Prešlo ti to? Ja som na tom podobne...vybrala som 4, striedala nohy, no dnes taka bolest celej nohy až od hora, hrôza...

kristie571
autor
11. feb 2023

@tina.olbreitova Zatial este uplne nie, davala som octanove obklady, je to kazdym dnom mierne lepsie, ale stale citim ze noha boli. Bola som aj par krat plavat, a snazim sa ten sval stale po troske jemne masirovat, cvicit. Pred tyzdnom som sa nedokazala ani sama obut, ci obliect, nevedela som pravu nohu k sebe dvihnut aby som si obliekla nohavice, zapla topanku ci vobec obula ponozku. No hrozna bolest v urcitom uhle.. stale je to citlive ale postupne to samo prechadza.

tina.olbreitova
12. feb 2023

@kristie571 no mám sa na čo tešiť teda....a bolí ťa celá noha ako mňa? Mne to z toho svalu vychádza až smerom dole...včera na chvilku pomohlo magnezko....a injekcii mám vybrať 10...asi sa na to vykašlem....snáď to rýchlo prejde obom....

kristie571
autor
12. feb 2023

@tina.olbreitova jemine az 10 ? Potrebujes vsetky vybrat? Mne dr odporucala max 5. To ale keby viem, ze potom 2 tyzdne budem v horsich bolestiach nez ma ta chrbtica bola ani sa na to nedam. A po 10 inj.. To by som uz vobec asi nezvladla tie bolesti potom.. v lavej nohe som mala len 1 injekciu a mam tam taku hrcku teraz, objavila sa mi ale az mozno 10 dni od podania injekcie..
Cela noha ma bolela len miestami, ked som vela chodila, ju vela zatazovala, som to citila az dole. No skor ma boli sval pod miestom vpichu asi 4-5 cm. Akoby som mala neustale silnu svalovku. Miestami ta bolest isla az akoby do krcu, ci az to palilo.. no ale dobra sprava je ze to povoluje a prechadza no..
Sestricka u dr. mi spominala ze su tie injekcie bolestivejsie lebo su olejove. Bolelo to uz po vpichu ze som odchadzala od lekara tak ze som na nohu moc nedostupovals. Ale horsie to zacalo byt az po tyzdni od injekcii.
Asi na to skus ozaj jedine octan, a octanove obklady..

tina.olbreitova
12. feb 2023

@kristie571 ja opakovane mávam riadne bolesti krčnej, tak hovorila, že by bolo dobré všetkých 10 vybrať...akože tieto injekcie som mala aj dávnejšie, ale to bola pohoda, teraz veru brutál...no mne to vyráža z hora dole...to úplne cítim.....strašné bolesti....ale aspoň už krčná nebolí 🙂

kristie571
autor
12. feb 2023

@tina.olbreitova oh. No tak snad ti to cim skor odznie, aj ta krcna aj tie bolesti po injekciach. 😓 Mne na chrbat pomohla dost silna masaz u masera na 2x. Plus idem na rehabilitacie, tak snad sa mi to nevrati tiez a ta noha prejde.

tina.olbreitova
12. feb 2023

@kristie571 mne masáž už nepomáha...chodím pravidelne....a na rehabky nemám čas...mám malé bábo a nemá mi byť kto pri nej....

adelajda25
9. nov 2023

Pripojim sa, ja som pol roka po uzivani Almiralu injekcii, nepodarilo sa mi dobrat vsetkych 10ks. Odobrala som horko-tazko 8 a dost. Ale toto som chcela: strpla mi polka zadku dlhodobo ako tu aj pisu, pocit ako keby som mala permanentne svalovku. Dnes uz som pol roka od uzivania, ten zadok je stale strpnuty a nad zadkom mam prudke pichanie ako keby ma vcela pichne x-krat denne.

Prosim vas ak mate akykolvek problem volajte na tel. cislo vedlajsich/neziaducich ucinkov, ktore je napisane na pribalovom letaciku k lieku. Aspon tam svoj problem nahlaste, oni to zbieraju a pomozu vam

danyela88
2. feb 2024

@adelajda25 môžem sa opýtať, či problém s tŕpnutím ešte pretrváva? som na tom podobne, po druhej injekcii mi stŕpla noha do pol stehna , prešlo už 5 mesiacov a stále stŕpnuté. Je to dosť nepríjemné, neurologička mi len povedala že bol zasiahnutý kožný nerv, dala mi Aescin, no stav stále nezmenený aj po dobratí liekov.

raduskatomino
5. máj 2024

@danyela88
Ahoj, ja som dva mesiace po infekciách a stehná mám akoby necilivé, svaly mi visia pomaly do polky kolien. Hrče na stehnách mám po každej injekcii a každá hrča bolí. Kamoš skončil ešte horšie, pichali mu Almiral do sedacieho svalu. 3 mesiace z bytu nevyšiel, odpálilo mu to nohu. Ledva chodí popri stene, vždy sa musí niečoho pridŕžať.
Nechápem čo to má znamenať, predtým som s Almiralom nemala žiadne problémy.