Bolesť svalov, svalovka a kŕče. Mám skrátené svaly?

3. okt 2020

Už je to asi dva týždne čo doma cvičím na spevnenie svalov bola som už riadne mľandravá a nikdy predtým som necvičila. Som strnulá. Keď stojím rozkročene nedosiahne rukami na zem. Mám stiahnuté svalstvo a aj napriek tomu že cvičím viac ako predtým nedokážem. Boli to a večerami mám v lytkach hrozne kŕče. Čo robím zle ? Svalovku ako takú nemám dýcham podla návodu. Mám 50kg cize nebude to nadváhou. Dakujem za rady 🙏ze ako tie svaly ponaťahovať a nezranit bsa

pribinak
3. okt 2020

Si pozri na internete pred cvičením strečing a poriadne sa ponaťahujem a až potom cvič
A určite aj po cvičení

eliska13
3. okt 2020

Určite ich máš skrátené takmer všetci ich tak mame.a ti čo majú sedavu prácu hlavne druhá strana stehien mala by si si nájsť strečing a aj ten robiť.Ideal by bolo nájsť si fyzioterapeuta ten Ťa naučí čo robit ja mám skrátené na krku a veľmi mi cviky pomahaju

znikol97
3. okt 2020

Ahoj, ja cvičím jogu, plný YouTube je toho... Len treba nájsť tu správnu, radia tam ako a kedy dýchať, čo je pri cvičení najdôležitejšie... Určite odporúčam, pretože joga je už aj na určité časti tela alebo na chudnutie, spevnenie svalstva a tak ďalej

matka1961
3. okt 2020

@eliska13 a nemáte prosím nejaké konkrétne cviky? 🙂

eliska13
4. okt 2020

@matka1961 daj si do YouTubu cviky na krční chrbticu a cvic🙂hlavne je tam veľa ceskych videí
Neviem to vysvetliť všetko je to o dýchaní a pomalých pohyboch vyzerá to nudn, ale veľmi ucinne

matka1961
4. okt 2020

@eliska13 ďakujem krásne ❤️

komir63
4. okt 2020

S cvičením ti neporadím, ale na svalové kŕče jednoznačne magnézium. Berú to aj vrcholoví športovci.