Bolesť svalov celého tela

bapsi123
13. aug 2018

Ahojte,nikdy by mi nenapadlo,že aj ja budem zakladať diskusiu,ale už som zúfalá..4a pol mesiaca ma bolia svaly celého tela a som veľmi unavená. Vystriedala som dvoch neurologov,bola som na MRI,emg svalov,odberoch krvi- serologia,ck, zápalové faktory = všetko ok. Vyskočila akurát krčna chrbtica a kríže. Ešte ma čakajú rehabilitácie. Prosím vás,stretol sa s tým už niekto? Aké vyšetrenia ešte absolvovať? ...obvodacka na mňa pozerá ako na blázna 😫..a ja musím fungovať pri dvoch deťoch

monikamama
13. aug 2018

Mam presne to iste tak som zvedava kto co napise😊

bapsi123
autor
13. aug 2018

@monikamama a bolia ta tie svaly ako "svalovka" alebo kŕče? Ja to neviem popísať ani prirovnať. Ale som hotová z toho.niekolkokrat za deň si musím ľahnúť,sadnúť 😪.. neurológ mi predpísal xefo,ale nezabera

dorottka
13. aug 2018

Pozri si prosim pojem fibromyalgia (aj ked najviac najdes v anglictine), je to pomerne 'nova' diagnoza a drviva vacsina lekarov o nej ani netusi - ale udajne su aj u nas prve lastovicky.

bapsi123
autor
13. aug 2018

@dorottka áno,už som si čo to nacitala,veľa príznakov súvisí,ale za kým ísť? ... dakujem Ti za radu 😉

dorottka
13. aug 2018

Prehladovy clanok do neurologickeho casopisu o fibro pisali tito dvaja doktori:
MUDr. Martin Šimo, MUDr. Miloslav Dvorák, PhD.
Neurologické oddelenie NsP Spišská Nová Ves

Nie su ti az tak daleko a zrejme sa tym zaoberaju a vyznaju, ked ho napisali 🙂

milus777
13. aug 2018

@bapsi123 imunoalergologicke vysetrenie si neabsolvovala? Testy na autoimunne ochorenia? Moze to byt len nieco banalne ale aj skleroza multiplex. Ale to by ti na tych vysetreniach zistili. Este ma napada lupus. Prave pri nom su take bolesti a unava. Zajdi na imunologiu si dat vysetrit krv na ANA protilatky... Neviem ci ti robili vysetrenia na boreliozu, chlamydie, mykoplazmy... Skus si to dat vysetrit. Drzim palce a vela zdravia prajem

bapsi123
autor
13. aug 2018

@milus777 ďakujem ...imunoalergologiu mám absolvovane, tie ANA protilátky mám pozitívne,ale bližšie mi to nešpecifikovali 😫...a sklerózu by ukázala MRI,však?

lubik87
13. aug 2018

Baby skúste obmedziť mäso ..nehovorím to.ako vegetarián ani ním niesom ale v mäse je veľa kyseliny močovej tá má vplyv na ľudské svaly..týka sa to hlavne hovädzieho mäsa a bravčového mäsa.vyradit z jedálnička a behom pár týždňov by sa stav mohol zlepšiť 🙂

danielahamar
13. aug 2018

@bapsi123 áno sklerozu ukáže MRI a odobratie likvoru, ti ukáže aj viac vecí, skôr to vidím aj na autoimúnne, ešte by som skúsila reumatickú ambulanciu

danielahamar
13. aug 2018

ešte aj čo sa týka kliešťa si mala všetko negatívne? a byť tebou, zoberiem MRI do ambulancie so SM

bapsi123
autor
13. aug 2018

@danielahamar dakujem...ale nemusí ísť len o lupus,či? Prečítala som si čo to o ňom a už mám strach

bapsi123
autor
13. aug 2018

@danielahamar áno serologiu mám negatívnu..čo je to SM?

bapsi123
autor
13. aug 2018

@lubik87 ja máločo jem mäso..a keď,tak najčastejšie kuracie domace

danielahamar
13. aug 2018

@bapsi123 skleroza multiplex, vidíš to a u môjho chalana išli úplne opačne, najprv neurologička, potom MRI, potom zas neurologička s výsledkami, behom na ambulanciu SM - lebo popis MRI bol na umretie, kde chvalabohu vylúšili SM, potom mu brali likvor, kt. mal tiež negatívny, krv mal tiež všetku negatívnu, až na malý zádrhel, čo sa týka HLA B27 , takže ešte dodnes nemáme výsledky, /koncom augusta budú, odber bol pred 2mesiaci/ či je to ono, alebo nie, mal len bolesti hlavy a teploty, a samozrejme únava

zuzana76
13. aug 2018

@dorottka mne ju doktorka spominala uz davnejsie a to je uz lekarka pred dochodkom

mne napadol este unavovy syndrom
@bapsi123

juliet86
13. aug 2018

reuma lupus skleroza multi. ak citis ze je s tebou nieco zle tak na obvodacku kasli. hladaj dalej!

milus777
13. aug 2018

@bapsi123 skleroza sa diagnostikuje prave mri a odobratim likvoru. Takze myslim ze ta sa ti vylucila. Kedze mas ana protilatky pozitivne od toho by sa trebalo odrazit a ist na reumatologicku ambulanciu na podrobnejsie testy. Zvysene ana poukazuju na mozne autoimunne ochorenie. Nemusi to byt hned lupus ale kedze mas este aj dalsie priznaky ako bolest svalov a unava tak urcite to treba zvazit a presetrit. Krv v moci nahodou nemas alebo dake kozne problemy? Dopredu sa nestresuj mozno to nakoniec nebude nic vazne. Ale urcite sa nenechaj odbit a pytaj sa na dalsie vysetrenia....

bapsi123
autor
13. aug 2018

@milus777 čo sa týka kožných problémov,tak pod vlasmi na krku mám psoriázu,resp.tak mi bola diagnostikovaná v puberte...ono to všetko začalo tým,že som prekonala zápal prínosových dutín a potom som chytila zápal nervu... odvtedy ma bolí celý človek 😪..a stále hľadám ďalej a ďalej

bapsi123
autor
13. aug 2018

@juliet86 Veď to,že hľadám,ale na všetko potrebujem výmenný lístok 😣

janka.l
13. aug 2018

skús si dať vyšetriť pleseň - candidu z krvi, tá je tiež za veľa problémov zodpovedná

milus777
13. aug 2018

@bapsi123 no ono tie autoimunne ochorenia zvyknu zautocit ked je organizmus oslabeny pocas tehotenstva alebo infekcie.aj ta kandida by to mohla byt ako radi pani hore. Na boreliozu ti robili testy?

bapsi123
autor
13. aug 2018

@milus777 ano, borelióza aj toxoplazmoza a neviem ešte čo pridali k tomu,boli negatívne..no musím skusit aj tu reumatologiu,lebo zosaliem...a čo sa týka tých autoimunitnych ochorení,aj psoriáza patrí k nim,nie? ..možno preto tie zvýšené Ana..plus mám zistenu aj hit

bapsi123
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bapsi123
autor
13. aug 2018

@milus777 ešte mi napadlo,že v spojení s tými bolesti mi navreli žily na rukách..medzi lakťom a zápästím mám akoby zhrubnute žily na oboch rukách, všetci mi však hovoria,že to mám z toho,že malého nosím na rukách a dosť som schudla počas zápalu nervu

danielahamar
14. aug 2018

@bapsi123 patrí k nim aj psoriáza, ale neverím, že tvoje celé "JA" ťa z toho bolí

milus777
14. aug 2018

@bapsi123 ja by som sa zamerala prave na tie zvysene ana protilatky. Moze ich sposobovat aj sporiaza ale ked mas momentalne take problemy tak je to podozrive. Otazka je ci si ich mala zvysene aj predtym alebo len teraz ked mas problemy. Bolia ta aj klby alebo len svaly? Ono tie ana mozu byt obcas zvysene aj u zdravych ludi ale ked mas taketo problemy tak nech sa to presetri.... Urcite sa pytaj na alergologiu a reumatologiu. Neurologicke diagnozy by si mala mat vylucene tak treba hladat dalej.... A tie bolesti mas len pri pohybe ci stale? Teplotu nemas zvysenu?

evitka83
14. aug 2018

@bapsi123 mna boliev hlavne chrbat, pravidelne mi tuhne svalstvo. Zistila som, ze je to lepsie, ked som si zacala davat vitaminy vapnik, magnezko a kolagen. Vapnik a mg sa neberie spolu. Jedno rano, druhe vecer. Tiez som pobehala kadeco. Zistila som sama na sebe, co mi pomaha. A samozrejme uprava stravy a pohyb

bapsi123
autor
14. aug 2018

@milus777 dakujem ti,že so mnou takto diskutujes..môj manžel ma už posiela na psychiatriu. Tie ANA som mala pozitívne pred dvoma rokmi a vtedy mi nič nebolo.klby ma vôbec nebolia,len svaly- stehná,lýtka a predlaktia...a dva dni ok,potom bolesť a dokola..

bapsi123
autor
14. aug 2018

@danielahamar áno viem, len ma chytila panika z lupusu

milus777
14. aug 2018

@bapsi123 nemas zaco. Viem ake to je ked ma clovek nejaky zdravotny problem a nevie ako ho ma riesit. Ono niekedy taketo bolesti mozu byt aj zo psychickeho povodu ale myslim ze to u teba nebude. Ana protilatky sa zvykny svysit skor ako sa choroba prejavi cize aj niekolko rokov. Paniku z lupusu urcite nemaj. Este nemas nic potvrdene. A dnes sa da uz ovela lepsie drzat pod kontrolou ako kedysi. Tym samozrejme nevravim ze ty lupus mas. Mam kamosku ktora uz par rokov zije z lupusom a porodila aj dve deti pocas toho. Prave ona mala zvysene ana protilatky ked jej este nic nebolo a ked otehotnela tak jej vypukla choroba. Este ma napada chronicky unavovy syndrom. Moze to byt aj to. Pochod vysetrenia hlavne imunoalergologia a reumatologia.zatial si skus nasadit magnezium vapnik a vitaminy skupiny b. Moze to byt aj nedostatok vitaminov a mineralov. Dalej aj stitna zlaza moze robit niekedy taku sarapatu ze umava a tak. Neviem ci ti ju vysetrovali. A co sa tyka tych zil tak neuzivad nahodou hak? Mne sa po nasadeni dost zvyraznili zily po celom tele...