Bolesť spodného chrbta po chvíľke státia + podbruška

26. máj 2024

Maminy nemáte to niektorá takto. Mám iba 30, ale som brutálne ubolena. Chvíľu som chodila aj k Fyzio ale bolo to bez výsledku 🤔
Trápi že len chvíľku stojím na jednom mieste a už ma rozbolí celý spodok chrbta , dokonca aj v podbrusku mi zacne taká bolesť v celom (čo neviem či môže súvisieť s chrbtom 🤔)

0silvia0
26. máj 2024

Aka bolest je v podbrusku? Pichava, tlmena? A kde presne?

autor
26. máj 2024

@0silvia0 nie pichava, Skorej taká ani to neviem opísať, cítim ju tak tlmene vyžarovať v celom podbrušku (ako pri prechladnuti napríklad) a zároveň aj spodný chrbát .. cítim to podchvíľou teraz , doobeda mi to začalo ako som musela chvíľu stať v kostole 😒

0silvia0
26. máj 2024

Nemas skoliozu? Nadvahu? Toto moze byt hocico, zapal, pricviknuty nerv...a ako dlho to mas?

autor
26. máj 2024

@0silvia0 len ma zaujíma či môže rozboliet aj podbrusko z chrbtice alebo to je skôr čosi v podbrušku (aj keď gynda vraj v poriadku , gastro tiež .. 🤷🏻‍♀️
Skoliózu vraj mám… nadváhu vôbec , som chudá .. a toto mávam dlhodobejšie , sú obdobia kedy menej a niekde viac (alebo sa tým teraz viacej zaoberám) ale obmedzuje ma to.. neviem si predstaviť ísť niekde von na nejakú zábavu na dlhšie veď by som neobstála od bolesti 😒

0silvia0
27. máj 2024

Neviem posudit tvoju bolest, ale ja som pred dvoma rokmi bola kvoli niecomu podobnemu na operacii.
Pri stati alebo chodeni mi bolesti vyrazali do panvy, az som mala pocit palenia, mravcenia, tlaku na mocenie. Po 2 rokoch behania po vsetkych lekaroch sa zistilo, ze mam posunuty stavec a ten mi tlaci na spinalny koren. Po operacii bolesti prestali.

pipistrel13
27. máj 2024

nemas diastazu?ja mam,a mam rovnaky problem

autor
27. máj 2024

@0silvia0 a na akom vyšetrení a cez akého lekára ti zistili čo ti to spôsobuje ? Lebo mňa neurológ poslal len na rtg krížov , čo ani nechcem zbytočne
podstupovať keď aj tak to nemá význam 😒
Na gynde mi povedal že z jeho strany všetko ok (čo už samozrejme rozmýšľam aj či endometrioza nie alebo čo 🙄) a na gastro tiež 😒
Už si prípadom ako hypochonder, ale v mojomveku takéto problémy

letfenixa
27. máj 2024

@autorka to si ani na tom rtg nebola ??

0silvia0
27. máj 2024

no ja mám 50 rokov, bola som najprv u urológa, gynekológa, angiológa, neurológa. Neurológ mi povedal, že som krivá a zakrivenie v bedrovej oblasti sa rovná problémom, ktoré ma trápia. Neurológ ma poslal rovno na ortopédiu do šnop ba. Tam mi robili mri (ct mi robil urológ), na mri bolo vidno posun stavcov. Ortopéd ma odporučil na konzultáciu k neurochirurgovi, ten odporučil operovať.
Na to rtg choď.