Bolesť spodného chrbta

vannyvanny
15. júl 2024

Ahojte . Posledné dni mám strašnú bolesť spodného chrbta . Robím takú prácu pri ktorej môj chrbát dosť trpí zjavne mám zle držanie tela . Vždy ma boli len spodný chrbát ale až tak že keď si nachvilku sadnem ľahnem tak mi jak keby stuhne chrbát akebo čo a neviem sa normálne postaviť že od noch do zadku mi ide až ta bolesť . Viete prosím čo by mi pomohli či skočiť na masáž alebo fyzio?

lakebabe
15. júl 2024

@vannyvanny v prvom rade sa daj vyšetrit u lekára co to vlastne je . Ja som mala v 20 tke to iste a až po vyšetrení zistili, že to je reuma dosť pokročilom štádiu. Dovtedy ma odbijali po fyzio a rehabkach, že to je zo zlého držania tela

ktochytavzite
15. júl 2024

@lakebabe to naozaj?A krv si mala ok?myslim nemala si zvýšený reumatický faktor?

lakebabe
15. júl 2024

@ktochytavzite mala som stále vysoké crp ale netušili z čoho. Posielali ma po gynde, ze to mam zápal ženský, lebo to boli kríze.
Kadečo až po roku a pol z rtg už zistili, ze mam uz zmeny na rtg tak už vedeli. Až potom som bola u reumatologa na vyšetreniach a už to šlo rýchlo. Nikoho to vvtedy nenapadlo vzhľadom na môj vek . Hneď mi aj odklepli ID. Keby sa to podchytilo skôr nemusela som mať také vysoké štádium.

stanulienkat
15. júl 2024

Platnicky v krizovej oblasti. Chod k neurologovi alebo na Rhb. Nerob rotacne pohyby, nespi na bruchu, nedvihaj tazke.

vannyvanny
autor
15. júl 2024

Ja som bola nedávno na ortopédii síce s niečím iným ale nehovorili nič že chrbtica je úplne v pohode povedal . Neviem čo teda skôr

vannyvanny
autor
15. júl 2024

@stanulienkat ja to ani nemám toto že každý deň . Iba keď sa moc narobím v práci tak potom sa neviem ani z gauča postaviť ale iné dni keď nerobím alebo tak tak som v pohode necítim to tak

deedol
15. júl 2024

@vannyvanny kym si nebola na rtg/ct/mri, tak realne nevies, ci je chrbtica ok. Tie zmeny volnym okom nevidiet

vannyvanny
autor
16. júl 2024

@deedol práveže som bola na rtg síce kvôli hrudníku ale pozeral všetko a hovoril že v pohode

natalis1998
20. júl 2024

@vannyvanny ja mám niečo podobne. A podľa mna mám hyperlordozu. Keď som začala cvičiť cviky cielene na to tak to aj tak cítim že to bude to. Objednala som na fyzio nech mi nastaví nejaké cviky a skúsim SM systém. Mám sedavé zamestananie 2 roky a od vtedy mám tieto problémy…