Bolesť slabín dávno po pôrode.

ladyvi
13. feb 2020

Ahojte,
Chcela by som sa opytat,ci ma niekto skusenost s bolestou slabin, alebo akoby kosti v okoli slabin, v okoli panvoveho dna. Pobolievalo ma to podobne v poslednych mesiacoch tehotenstva. Najma po namahavejsom dni, alebo rano pri vstavani. Teraz som ale uz 9 mesiacov po porode, a bolesti stale trvaju ku veceru.
Niekedy mierne, inokedy chodim uz ako kacka ku veceru.
Kojim. Porod prirodzeny, ale velmi velmi rychly. Krv ok. Doktorka je taka, ze ked nieco spomeniem, tak odpoved je, co cakate, kojite, ste po porode, behate okolo deti.
Mna by zaujimalo,ci niekoho to takto dlho po porode este bolelo, a ci to moze suvisiet s kojenim nejako(ubytok mineralov, alebo?).
Este som nepocula ziadnu zenu, si stazovat, ze by ju taketo nieco trapilo.

nickpick
13. feb 2020

@ladyvi ja som to citila podobne prve 2 mesiace po porode, postupne bolesti odozneli, niekde tu na MK som zachytila podobny problem, zeny spominali, ze niekomu sa ta panva da do povodneho stavu az po dlhsej dobe, niekomu vobec, 9 mesiacov sa mi zda dost dlha doba, ono nebolo by od veci to Dr este raz dorazne spomenut a nech ta skontroluje, ved ta to boli, tak nech to nezlahcuje, ja som sa citila prve 3 mesiace akoby ma presiel valec, u mna su to doteraz hlavne krize a chodidla, nasadila som preto vitaminy, najma D, calcium, magnezium, 5 mesiacov po porode sa citim uz vyrazne lepsie....

0silvia0
14. feb 2020

@ladyvi možno oslabené panvové dno pôrodom a nejaký čas potrvá kým sa dá do poriadku. Mňa paradoxne panvové dno začalo trápiť až 16 rokov po poslednom pôrode.

ladyvi
autor
16. feb 2020

@0silvia0 moze byt, len sa mi to zdalo nejako dlho. Musim asi zacat cvict nieco na panvove dno.

damianko2410
26. mar 2022

@ladyvi dobry den prosim vas a preslo vam to? Ja to mam teraz tiez tak a neviem vo cakat ,ci to prejde alebo to riesit.dakujem

ladyvi
autor
27. mar 2022

@damianko2410 preslo mi to az skoro po 2 rokoch od porodu. Uz je to fajn.

damianko2410
27. mar 2022

@ladyvi a to vážne sa s tym neda nic robit? To je velmi dlho.boze

honey666
4. máj 2022

@damianko2410 ahoj ja mam podobny problem, som sklro 7 mesiacov po porode a bolia ma triesla akokeby svalovica nonstop neviem normalne nohu dvihnut a este mi praska v panve a picha ma bodavo v strede akokeby ta lonova spona…. Je to hroze, 9 mesiacov nosis, mas sa starat o dieta a este sama nesi “v kope” po takej dlhej dobe …. Trebalo by zacat cvicit no mna to tak boli ze nevladzem cvicit

damianko2410
4. máj 2022

@honey666
Mne sa to vyrazne zlepsilo .zacala som brat kolagen,beriem ho dva mesiace uz.malo by to byt na chrupavku,klby,kosti .este ho mam kupeny na ďalšie dva mesiace,verim,ze to zmizne uz uplne.pri prvom synovi som to vôbec nemala.je to hrozna bolest.kto nezažil nepochopi, človek si mysli,ze po porode ux bude dobre a bum .

honey666
5. máj 2022

@damianko2410 aky beriete ? Lebo ja tiez ale musim priznat ze som prestala lebo som zabudla . Zacnem znova .

damianko2410
5. máj 2022

@honey666 najprv som mala od gym bymu zensky teraz mam od dr.max.

00ivi00
21. aug 2022

@honey666 ahoj no ako, zabral ten kolagén? Ja som na tom presne ako ty, neskutočná bolesť, chodím jak kačka, nevládzem dvihnut nohu a tiež neviem čo s tým.. Keď sa v postely pretacam kĺby mi praskajú že až 🤦🏼‍♀️

honey666
22. aug 2022

@00ivi00 ahoj no momentalne ma maly uz 10 mesiacov, a bolest slabin ustupila asi uz uplne ale ked sa presilim alebo mame nejaky vylet turu abo take nieco tak znova to citim, aj teraz ma pobolievaju ako svalovka no je to miernejsie nez to bolo. Kolagen uz meberiem, ale praska mi v panve stale .. takze asi na case zacat spevnovat nejak panvu

honey666
22. aug 2022

@00ivi00 ako dlho mas po porode ?

00ivi00
22. aug 2022

@honey666 ja mám 9 mesiacov po pôrode a ulavilo sami ked som s deckami prestala chodit von (starší robil také problémy že som prestala chodiť sama) ale inak trpim stále a hrozne.. Už ma aj chrbát boli ako šľak 🤦🏼‍♀️

honey666
22. aug 2022

@00ivi00 to uz asi takto pri materstve vsetko boli … my zeny toho tolko musime zniest.. a to mam len 25 rokov ochvilku a niekedy mam pocit ze mam 60… no hroza… v panve mi praska, krize ma bolia, chodidla ma bolia ale to aom citala ze ak koji zena tak vsetok vapnik dava v mlieku babatku a preto nas bolia kosti aj vsetko… o dva mesiace ma chlapec rok a ja este stale niesom fit po porode da sa to povedat.. vela zena musi zniest fakt, ci tehotenstvo potom porod a potom starostlivost, nikto sa nezaujima o matky ako sa maju ale vsetka pozornost ide SAMOZREJME babatku, nenamietam… ale podlamna by bodla nejaka specialna starostlivost aj pre mamicky po porode , ci uz pomoc od statu na nejake rehabky alwbo co.. fakt na mamicky sa strasne zabuda to ma stve

00ivi00
22. aug 2022

@honey666 máš pravdu, úplne s tebou súhlasím, na ženy po pôrode sa úplne kašle, väčšina na mňa pozerá akoby som bola na hlavu, že triesla ma bolia, cela chrbtica, nevládzem pri dvoch deťoch, po 3 hodinovej prechádzke som hotova 🤦🏼‍♀️