Bolesť sánky a citlivosť zubov

pattrreezz
22. júl 2023

Dobrý deň,
Chcel by som poprosiť o radu.Pred 3.tyž. som to počas horúčav prehnal zo studeným nápojom.Odvtedy velka citlivosť zubov pri jedle.Bolesť sánky na oboch stranách,bolesť skôr taká pichacia,vystreluje občas smerom do spánku a bolest sankoveho klbu.Pocit ako keby boli na každej strane dolných zubov posledne dva zuby (6-7mička)vyššie ako ostatné zuby a pri zavrety úst spodne zuby tlačia na vrchne a vznika bolest zubov,dasien a sánky.Návšteva zubára vraj nič neukazala,zuby su ok a zapal nevidi ani na rtg.Obvodný lekár predpísal antb Dalacin ale zatial ani on netuši príčinu,mam dobrať a potom sa ozvat.
Antb uživam 2.den a bolest sanky mierne ustúpila ale zuby stale bolia.Pritom uživam aj Milgammu N čo odporúčil zubár.
Vedel by niekto poradit prosím pekne ?
Ďakujem za každu radu.

matana2
22. júl 2023

@pattrreezz nieco podobne som mala. Zubar aj lekar sa zhodli ze je to natiahnuty sval na sanke, vie to velmi boliet, vystrelovalo to do zubov aj do usi. Dali mi silne protizapalove lieky, po dobrati sa bolest postupne vratila. Teraz je to ok, pomohla masaz sanky. Neviem ci je to tvoj problem.

pattrreezz
autor
23. júl 2023

@matana2 Ja asi skôr zapaleny sval.Neviem v pripade ze nazeberu antb mam sa ozvat obvodnemu a pripadne najst Neurologa.Snad to uz nebude horšie

simca06022011
23. júl 2023

Podráždení trojklanny nerv napríklad. Ono sa to dosť dlho dáva do kopy, b vitamíny a pod dávajú, a lieky od bolesti. Alebo zápal tak a pod, na to by dalacin zabral, aj na zápaly od zubov.
Tu len trpezlivosť treba, neprejde to za deň dva tri..

pattrreezz
autor
23. júl 2023

@simca06022011 To chapem ze to nebude len tak,ale tak človek sa boji a ja teda dost nech sa to hlavne nezhoršuje.Uživam Milgammu,a rozne lieky na bolest,napr Flector ale ten velmi nezabera a ani Novalgin,najlepsie zabera zatial Nalgesin...vdaka za odpoved.

simca06022011
23. júl 2023

@pattrreezz no áno na tie nervy dávajú silné lieky od bolesti.. väčšinou to začína aj infuziami keď je to vážne lebo zvykne bolieť sánka zuby kĺb ucho.. A potom sa ide na lieky na predpis.

pattrreezz
autor
23. júl 2023

@simca06022011 No ja mam prave bolest-sanky,klbu a zubov a hlavne citlivost zubov

lubkovaandrejka
24. okt 2024

@matana2 ahoj,bolelo ta to na oboch stranach?

pattrreezz
autor
24. okt 2024

@lubkovaandrejka ahoj,najviac na pravej strane,a bol to Trojklanný nerv predsa len