Bolesť ruky - lekári nevedia z čoho

xxxanna
12. apr 2023

dobry den , trapim sa rok a pol s bolestami ruky a obcas krcnej chrbtice . ruku teda oblast paze mam opuchnutu , kazdy den ma boli a za ten rok a pol mi robili mr len krcnej chrbtice dokonca 3x a zial na poslednom mrku sa neukazal ziadny utlak na nervovy koren ktory by mi sposoboval bolesti . absolvovala som 4x elektromyografiu nic sa vazne neukazalo , pred rokom som mala rontgen ruky nic nebolo vidiet . neurochirurg ma dnes odbil s tym ze on tam ziadny ten utlak nevidi takze s tym nic neurobi ze ma boli ruka . neurologicka taktiez nic len pravidelne mi predpisovala pregabalin ( nepomohol ) ziadne lieky mi nevedia znizit bolest ruky...neviem co mam robit , neviem za kym ist totalne som z toho na nervy lebo bolesti mam kazdy jeden den a nikto mi nevie pomoct 😕 prosim vas , co mam absolvovat alebo co robit pretoze vzdy ma odbiju s tym ze oni nevedia preco mam bolest paze 😕

anjelicek26
12. apr 2023

Hm ja som uplny laik - ale vymenila by som doma madrac, vankus a celkovo si dozrela na to, ako v akej polohe spis... za pokus nic nedas, ked vsetko ostatne vylucili, treba ist inou cestou..a ukazat sa osteopatovi, ci ta nevie ponapravat...

bluka2
12. apr 2023

Ja som tiež laik, ale vyskúšala by som nejakú protizápalovu diétu, vylúčiť všetky alergény a zaradiť kurkumu a také potraviny s protizapalovymi účinkami. Mne takto zmizlo také divné citlivé miesto na nohe, tiež nevysvetliteľné

3petka
12. apr 2023

@xxxanna A nemôžeš tam mať nejaký zápal? Mojej mame tŕpol palec na jednej ruke, následne začala mať bolesti ramena a strieĺalo jej to do krku, zistili jej silný zápal dali ATB a dobre. A to takto fungovala cca 3/4 roka, kým to bolo na nevydržanie.

janinah
12. apr 2023

vymeniť neurologa

xxxanna
autor
12. apr 2023

@anjelicek26 dakujem ale vies co ja som uz totalne vsetko skusala vsetko mam pomenene aa takisto napravala ma a nic z toho ja fakt uz neviem...
@bluka2 dakujem skusim
@3petka netusim , ziadny lekar sa o to nezaujima...:(

kacena4
12. apr 2023

a bolasi aj u ortopéda? moze tam byt nieco s klbom napr. kalcifikaty a pod.

xxxanna
autor
12. apr 2023

@kacena4 nebola som , vraj ze je to neurologicky problem

kacena4
12. apr 2023

@xxxanna vraj? evidentne nie ak nic neurologicke nezistili

xxxanna
autor
12. apr 2023

@kacena4 tak je to...zevraj len u neurologa to mam riesit to mi povedala aj obvodna

gemerka17
12. apr 2023

Vymeniť neurologa, ísť za ortopedom. MR ruky je nutnosť. S RTG veľa neporiesis. Kompletne odbery, navštíviť aj reumatologiu. Najist si vedomostne lepších lekárov. Väčšina lekárov je takých ak nie si v prvých 5 diagnózach čo bezne riešia, tak sa nemajú potrebu zamýšľať a hľadať pricinu.

blaazi
12. apr 2023

@xxxanna ešte by som skúsila návštevu skúseného fyzioterapeuta

xxxanna
autor
12. apr 2023

@gemerka17 tak to je pravda , snad mi da obvodna vymenny listok , dakujem...
@blaazi mala som fyzioterapeutku dokonca so skusenostami no nic nepomohlo...

25061968
12. apr 2023

@xxxanna
@xxxanna
@xxxanna neviem ci to je to co potrebujete a neviem z akého okresu ale brat mal dlhodobo bolest ruky tiež veľa toho absolvoval a nakoniec mu niekto tiež poradil Biznis centrum v Ta neurochirurgiu a bol na vyšetrení a pravú príčinu boľavého pleca p.doktor nasiel v krčnej chrbtici a caka ho operacia

blaazi
12. apr 2023

@xxxanna 😔 tak to mi je ľúto. Držím palceky. Musí to byť hrozné, mať dlhodobo takýto problém.

masinka
12. apr 2023

Moja mama sa takto podobne trapila s rukou, tiez pobehala kopu lekarov, nakoniec sme zistili ze tie bolesti jej zacali ked vysadila lieky na odvodnenie ktore brala spolu s liekmi na tlak ( nebavilo ju stale chodit cikat), po ich opatovnom nasadeni jej bolest ruky presla. Takze niekedy na to moze mat vplyv aj nieco taketo zdanlivo uplne odveci.