Ahojte som zvyknutá pracovať manuálne a veľmi ma bolia ruky. Pracujem v kuchyni a moje ruky sú už dávno od chrbtice bolestivé a trpnuce. Baví ma moja práca. Trápi ma len to, že nezvládam držať v ruke malé predmety pretože jemná motorika je o ničom keď mám stuhnuté ruky trápim sa lebo iné robiť nechcem.
Neviem si predstaviť robiť v potravinách a ani neviem čo iné by som robila. Aké sú vaše skúsenosti a rady?
@matula77 mala by som chodiť na rehabku, poznám aj nejaké cvika na uvoľnenie chrbtice a rúk a cvičím si to, masirujem ruky. Ale je to frustrujúce keď niečo chces robiť ale máš tuhé ruky. Verím aj tebe za PC, a tak isto aj známe nechtarky majú svoje bolesti, tenisový lakeť. Každá práca si niečo odnesie. Neviem čo mám robiť. Som v práci spokojná, viem aj maknut ale boli ma to keď držím zeleninu a nôž v ruke...pričom to by mohol byť relax oproti umývani hrncov. A mne to prináša boles. Na porazenie toto..
@matula77 čo sú tejpy na ruky ?
@matula77 ďakujem
ahoj, ja to mam zase opacne, roky za pocitacom a ruky tiez velmi bolia. Bola som u ortopeda, predpisal mi rehabky, rok bolo dobre a teraz sa mi to zase vratilo a bolia viac... na vystupnej prehliadke hovoril ze natierat kremami/mastami na ulavenie, predpisal mi nimesil, dokonca mi aj davali tejpy na ruky. Mozno by ti nieco z toho aspon trochu ulavilo