Bolesť ramena celej ruky - krku

bubka23
16. máj 2023

Už dlhšie mám s ním problém, strašná bolesť. Vždy pár dní / týždňov potrápi a potom zmiznú bolesti tak ako aj prišli. Takto sa to opakuje. No dnes je to už od krku po celej ruke, neviem už ruku vôbec zodvihnúť, tŕpne mi, otočiť sa neviem cez krk. Pomohol vám fyzioterapeut alebo tejpovanie?
Našla som na nete Mareka Nováka tejpovanie ZH ma s ním niekto skúsenosť komu pomohol? Alebo Helena Sedliakova Lovčica Trubín fyzioterapeutka? Kto je prosím lepší, komu pomohli s problémami, plus aj cena, asi na objednávku že?🙂. Vrátilo sa vám to po čase? Už som zúfalá, strašne bolesti a obmedzujúce cez deň, aspoň keby také bolesti neboli. Ani spavať neviem už.

ivanabat
16. máj 2023

@bubka23 a nemáte problémy s platničkou? Toto je už asi aj na neurológa.

mirkava
16. máj 2023

@bubka23 preba zájsť za Dr. Obvodná ta pošle na ortopediu. Pozrie ti ci tam nemáš zapál. Držím palce.

bubka23
autor
16. máj 2023

@ivanabat občas kríže, namáhavá práca celý deň na nohách, prekladanie tovaru paliet, ťažké veci.. Čiže viem že je to z roboty preťaženie. Ale už viem že je to iná bolesť než doteraz.
@mirkava za obvodnou aj na ortopédii som bola pred mesiacom, ponaťahoval pichol obstrek a to bolo všetko.

mirkava
16. máj 2023

@bubka23 môže to byť aj cervikobrachialny syndróm. Mam podobný problém, už pol roka. Poberala som všetkých Dr., len ja mam silny zápal " syndróm manžety rotatorov". Mohla by ta poslať aj na neurologiu.

namornicka
16. máj 2023

Ked fyzicky pracjes a dvihas tazke tak to moze byt od chrbtice kludne. Mas nerovnomerne namahane svaly a kostru. Idealne je chodit na masaze a cvicit povedzme pilates. Ale teraz ked uz mas bolesti treba ich riesit, tie obstreky su len na take utlmenie, ak to tam mas poposuvane tak pozriet lekarovi, ortoped alebo rehabilitacny, mozno obaja. Rehabilitacny ta potom posle na fyzioterapiu, tam ta naucia cviky. Predtym ale treba vylucit zapal, moze tam nejaky chronicky byt, tym ze sa ti to uz dlho taha. Nezanedbaj to nech sa zbytocne nedopracujes k operacii chrbtice.

nikpa
16. máj 2023

@bubka23 môžeš tam mat zápal, tam ti zaberu lieky, obstreky a cvičenia, najlepšie kombinacia. Ale žiadne zázraky len od fyzioterapeuta nečakaj.

bubka23
autor
16. máj 2023

Baby ďakujem, uz behám s tým rok a mám pocit že len chodím zisťujem a nič nepomáha, preto skúšam a hľadám riešenia.. už by som iste vyskúšala čokoľvek od fyzio až po tejpovanie, keďže suché teplo obstreky , lieky maste pomohli na chvíľu .. Masáže pomáhali dosť dlho, to som chodila ešte aj pred bolesťami, už som potom prestala keďže bolesti boli silnejšie a častejšie, ako som si masáže užívala celého tela nie len ruky, neskôr len trpela

macatt
16. máj 2023

@bubka23 Ahoj, aj mne to začalo ramenom, ďalej mravčenie v prstoch, mam pocit, že to mam z Thajskej masáže, ,,skákala,, po mne, vykrúcala ma, nebolo mi to prijemné, ale držala som🙄 od tej masáže ma bolia ramená, cvičením ma to bolelo ešte viac, v noci sa zobudim a ruky si neviem ovládať, brnia mi ruky keď skloním hlavu, bola som minulý týždeň u Fizio, ponaprával mi krčnú, mala som povyskakované, že by sa mi mali tie popricvikované nervy teraz doliečiť, užívať vit B a o 2 týždne prísť zasa na kontrolu k Fizio💁‍♂️

ivanabat
17. máj 2023

Ja by som na tvojom mieste určite skúsila toho neurológa, pošle Ťa na magnetickú rezonanciu, naozaj to môže aj nemusí byť od platničky a s tým nie je sranda. Hlavne ak ortopéd dal len obstrek. Aj fyzioterapeut potrebuje nejaké vyšetrenie od lekára, prípadne CT alebo MR, vtedy vie najlepšie určiť terapiu. Tie bolesti môžeš mať z toho ako ti platnička tlačí na nervy, sama dobre viem, aké neznesiteľné boli.

bubka23
autor
17. máj 2023

@mirkava a čo ti robili? Hneď zistili aký máš problém? Teraz si ako na tom, pomáha ti niečo na ten zápal?

bubka23
autor
17. máj 2023

@macatt ahoj aj vidíš nejaké zmeny ? Pomáha ti to, či akokedy?

macatt
17. máj 2023

@bubka23 nemám nejaké bolesti a ani som nemala, len to tŕpnutie a brnenie v rukách a len také pobolievanie ramena, ale myslím, že by som sa aj k bolesti dopracovala keby mám fyzicky náročnú prácu.. no po napravení som extra zmenu nevidela, dosť som mala tú krčnú ubolenú druhý deň, teraz však pociťujem menej to brnenie a rameno necitim vôbec už a teda čakám na zregenerovanie nervov( u Fizio som bola minuly štvrtok) hovoril 2 týždne… mňa tak bolelo koleno 2 roky dozadu a vtedy mi ponaprával panvu a koleno do 2 týždňov bolieť prestalo, tak čakám že sa stane zázrak aj teraz🌝

ibrunova
17. máj 2023

@bubka23 ja som mala bolesti ramena pár rokov.. Z ničoho nič, ruku som zdvihnúť nemohla, potom mi to prešlo do lakťa..rehabky, obstreky, nič nepomohlo.. Po pár rokoch ma na ten strane rozbolel zub, vytrhli mi ho a všetky problémy zmizli.

bubka23
autor
17. máj 2023

@macatt mám fyzickú náročnú prácu v sklade, ťažké krabice , krmivá,tovar čiže som si vedomá že to je z toho, a hneď ti to nepríde, až po nejakom čase. Aj keď to už dlho trvá , vždy to prešlo po pár dňoch týždňov.. Len je to už horšia bolesť keď človek ani ruku poriadne nevie zdvihnúť. Jasné že s ňou hýbem, aj napriek bolestiam len je to dosť obmedzujúce vo všetkom.

A s kolenom tiež mám problém dva roky, a nikto nič mi doteraz nepovedal.. tiež je obdobie kedy zadné bolieť potrápi má ako rameno a potom je zas pokoj. Už som z toho na nervy.
Ale chystám sa k obvodnej ak dnes stihnem, síce nič nespraví možno sa len naň pozrie , možno nejakú masť dá, a pošle ma k ortopédii alebo kde

bubka23
autor
17. máj 2023

@ibrunova človek by ani neveril ako je to všetko prepojené 🤦.. mňa nič nebolí len rameno , občas kríže nohy keďže je človek celý deň na nohách, naťahuje sa s tovarom , a po pár týždňov - rokov nastanú problémy

macatt
17. máj 2023

@bubka23 no myslím, že nie každý je stavaný na každodennú fyzicky náročnú prácu.. takto sa odpáliš celá🥹 pouvažovať o inej práci, pripadne niečo robíš zle, stačí sa pár x zle zohnúť, niečo zle chytiť a je to… stačí zle stáť( na niečom) a držať niečo ťažké.. fakt je celé telo prepojené🙃

bubka23
autor
17. máj 2023

@macatt už rozmýšľam nad tým dávno.. Aj robotu hľadám od októbra novú, no neúspešne.. kolegyňa s ramenom skončila na operačke. Takže by som sa chcela vyhnúť tomu... Tiež mala dlhodobé problémy zo začiatku ako všetko pomáhalo, neskôr už prestalo, až bola potrebná operácia.. A cítim že to už není okey, neskôr sa všetci odpálime 🙄

macatt
17. máj 2023

@bubka23 tak v minulosti to bolo limitované myslím 15kg, ťažšie váhy bola už pozícia pre muža.. Ach, zišli by sa odbory, kde takto likvidovať zdravie ženy sa netolerovalo🫶 bezpečnosť pri práci, veď toto nemôže prechádzať takto likvidovať zamestnancov🙃

macatt
17. máj 2023

@bubka23 a trvalé následky bude znášať kto? Len ty? 🙈

mirkava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubka23
autor
17. máj 2023

@macatt podľa tohto nikto🙄... Už sa robí pomaly aj za chlapov robota, dosť máme toho a ešte ich pridané... Naše sú ťažké 2 - 3 -5 kg... A nie to ešte ich 10 - 15 a viac kg vláčiť v rukách, prekladať s palety do regálov atď stále dookola, čiže sa nečudujem že to po čase takto dopadne na človeka 😳