Bolesť ramena a okolie kľúčnej kosti

5. nov 2023

Ahojte, stretli ste sa už s bolesťou ramena, lopatky a okolia kľúčnej kosti ? Bolesť okolo kľúčnej kosti je skôr taká pulzujúca, neviem vi by to mohli byt z krčnej chrbtice alebo nie
Ďakujem

janettdamian
5. nov 2023

Ja som to mala pri kalcifikácií rotatorovej manžety ramenného klbu (neviem či som to úplne správne napísala). Ľudovo "zamrznuté rameno"

hipuska
5. nov 2023

Ja tiež presne ako píše
@janettdamian . Ale teda, nebola to bolesť stále, len pri určitom pohybe . Napríklad zapnutia pásu v aute, že som sa rukou naciahla po pás do zadu, alebo pri iných pohyboch. Dali mi dve injekcie do ramena a ustúpilo to. Bolelo to inak ako slak

autor
5. nov 2023

@hipuska u mna to práveže neni nejaká silná bolesť skôr by som povedala že cítim stuhnutie strašné okolo ramena a lopatky a pri tej kľúčnej kosti to je take pulzovanie s už som z toho zúfalá

janettdamian
5. nov 2023

@hipuska tak to si mala šťastie, že po dvoch injekciách to ustúpilo. @autorka to bude asi rozvíjajúci sa zápal (to pulzovanie). Ja som si to rameno presilila, nevedela som, že tam mám kalcifikát. Z toho sa rozvinul zápal, silná bolesť a rameno stuhlo. Ruku som mala prakticky ochrnutú. Trvalo mi 9 mesiacov rehabilitácií a cvičenia,aby som ju mala ako tak funkčnú.

autor
5. nov 2023

@janettdamian je možné že to bude preťaženie, mám 10mes dcéru a táto strana je ta kde ju nosím, začala som chodiť aj na fyzio posledné 2 mesiace ale nemám moc pocit žeby mi to pomáhalo neviem či ísť ortopédovi alebo ako ďalej lebo je to dosť nepríjemne a skôr ma to obťažuje ako boli

janettdamian
5. nov 2023

Skús ortopéda, urobí sono, možno rtg a bude vidieť v čom je problém. Ono sa to totiž môže nepekne zvrtnúť a tie bolesti potom sú fakt kruté, ked sa to zanedbá.

hipuska
6. nov 2023

@janettdamian no wau, tak to si mala iný masaker. Ja som dosť cvičia v tom case tak mi to dosť vadilo. Tak som to riešila hned. Bola som.u ortopéda, urobil mi presne sono a na základe toho ...ale teda, to som mala riadne šťastie

stelka1154
Autor odpoveď zmazal
Zobraz