Bolesť ramena

karinbirosova2
14. máj 2016

Caute, prosim poradte mi :( od vcera vecera ma boli rameno tak ako keby mi trplo...neviem ci je to zapal alebo co..nemozem vobec lezat na tej strane ani rovno lebo neskutocne ma to boli.hybat s nou v pohode mozem...ale celu noc nespim...lebo boli ma neskutocne...ked si ju prikryjem aby bola v teple este viac ma boli..co mi pomoze??

fialka77
14. máj 2016

je samozrejme tazké na dialku nieco presnejsie urcit, ale z toho, co popisujes to vyzerá na zápal. mozes skúsist tvarohové obklady, ktoré sú fajn pri zápaloch, alebo octové obklady. v noci zvykne rameno preto viac boliet, lebo rameno je klb, ktorý je istený svalovými úponmi a v noci sa zmení poloha ramena, casto sa pri bolesti zvýsi napätie trapecneho svalu (to je ten ktorý ide od hlavy az po rameno) a ten ti potom zapricini väcsí tlak v klbe, to zase zapricini tlak na bursu a na slachy. Preto ani na tom ramene nemozes lezat. Otazka je preco je tam ten predpokladaný zápal?
-Buchla si sa?
-Prepracovala si si rameno?
-Nafúkal ti studený vietor?
-Bola si posledné dni u zubára? (niekedy to moze zapricinit bolesti az do ramena?)
-Ktorá strana ta boli? Lavá moze skludom boliet zo zalúdka, pravá ked sú problémy so zlcnikom...

Pomoct by teda mali obklady, lahký pohyb, urcite nehýbat cez hranicu bolesti (ale to pises, ze hýbat mozes v pohode), cize len nepretazovat, ale ani nie znehybnit. Mozu pomoct aj nejaké protizápalové tabletky (spýtaj sa u lekára alebo v lekárni). Do 3-5dní ak bolest neustane, by som isla bud k ortopédovi, osteopatovi alebo physioterapeutovi.

Zelam skore zlepsenie.
Ahoj 🙂

karinbirosova2
autor
14. máj 2016

Dakujem za,raduu 🙂 prava ruka ma boli asi z prievanu to bude najskor :/ no uvidime ako to bude dalsie dni hadam povoli dala som si aj masticku jednu ta uvidime 🙂

zildo
14. máj 2016

Ja som mala tiez problémy s ramenom, len ja som s nim nemohla vobec pohnut.Obliect sa to bola hotova katastrofa az hviezdicky som videla.Ja som to mala z klimatizacie.Stále mi na to fukalo.Bola som u obvodneho ten ma poslal k ortopedovi a dali mi rehabilitaciu.Lenze od bolesti inekciu ani ziadne lieky mi nedali lebo som bola asi v 11t.tehotenstva ani v lekarni mi nic nechceli dat.Ze v 1.trimestri by sa nemalo nic dávať, ale pozerám, ze ty uz si v 20t.tak to by si uz hadam mohla ak nechces ist lekárovi lebo nemas az take bolesti porad sa s lekarnikom co by bolo pre teba vhodne.

karinbirosova2
autor
14. máj 2016

Dala som si peperminotvu masticku a zatial ok tak uvidimr 🙂

peterjakubik
17. máj 2016

@fialka77

prosim ta mozes ma nejako nasmerovat odkial mas takuto informaciu?

-Ktorá strana ta boli? Lavá moze skludom boliet zo zalúdka, pravá ked sú problémy so zlcnikom...

Dakujem.

fialka77
16. mar 2017

@peterjakubik
Ahoj, az teraz som sa sem dostala, respektíve videla, ze si sa este nieco k tej téme pýtal. Tak tá pravá strana moze súvisiet so zlcníkovymi alebo pecenovými problémami, je to zaprícinené tzv.bezným vystrelovaním bolesti do pravého ramena v rámci nervovej inervácii, ktorá je pre pecen a zlcník z krcnej a hrudnej chrbtice. No a ta láva strana sa dáva do súvislosti s fasciálnym napätím prípadne zlepením fascií v oblasti zalúdka, ci bránice. Dúfam, ze som ti mohla týmto pomoct.

fialka77
16. mar 2017

@fialka77 Túto informáciu mám z mojej práce, kedze pracujem ako fyzioterapeutka a vela sa bavíme aj s osteopatmi na rozne témy. Mozem to potvrdit, ze to nie je ojedinelá zálezitost.

nikita002
5. jan 2020

@fialka77 ahoj aj otca pobolieva plece mal ho v minulosti vyklbene ci to je tym ale ked este hybe s nim ne dobre ale ked ho ma v klude tak ho ppbolieva aj si ho natiera vselicim ....uz som citala vselico ...ja si aj namyslam uz ale tak hadam to prejde ....dal si aj obklad so svedskych kvapiek na noc