ahojte maminy. aj Vás trápi bolesť prsníkov a pálenie bradaviek? ak áno poradte prosím nejaky liek 😒 .... včera mi vytiekla po kvapkách aj nejaka vodička s prsnikov je to normalne?
@ladylilhomeboyy V tehotenstve sa vplyvom hormónov narúša rovnováha v tele a môžu sa premnožiť candidy. Ak častejšie trpíš na mykózy v pošve, môže byť podobný problém aj na prsiach. Preto obmedz sladkosti, nasaď si probiotiká, neumývaj prsia často, vôbec nepoužívaj mydlo a vetraj bradavky. Vyskúšaj výťažok z grepu- citrovital. Je to prírodná látka, v tehotenstve neškodí a mohol by pomôcť. Do štamperlika vody si dáš 10 kvapiek a týmto roztokom potieraj bradavky. Má dezinfekčné a protimykotické účinky. Nepoužívaj maste na lanolínovom základe- candidy sa tým živia. Keby to neprechádzalo, určite ti pomôže laktačná poradkyňa. príp. mi napíš do IP.
Ozaj, tá vodička je kolostrum. Nevytláčaj, len utri. Ak by vytekalo veľa, dávaj pozor, aby neboli bradavky vo vlhku.
@kacsik ja si ich tiez kremujem a nie len koli bolesti ale aj koli striam ktore sa mi zacali na nich robit ☹ Mna tiez najviac bolia ked mam podprsenku no tie tampony urcite vyskusam.... diky za radu 🙂
@ladylilhomeboyy ja krémuje ako ďábel aj paťkrát denne a strie mám aj tak všade :/ aj obyčajná vata je super, proste aby bolo bradavkám mäkkúčko, potom tak nebolia 😉
@miskap Sladkosti nejem skoro vobec, probiotika užívam no a zacala som ich teraz aj dost vetrat cize ked som doma podprsenku vobec nenosim co mi dost pomaha.... dakujem pekne za rady urcite vyskusam aj ten vytazok .
@kacsik 🙂 ja tak isto a aky krem pouzivas?? minule som citala ze na strie je najlepsi olivovy olej no nevem co je na tom pravdy a nevem si to predstavit potom na tom obleceni vsetko mastne 🙂 ale inak to asi nevidim bo kremujem kremujem a ziadny vysledok ...
urcite to skusim a inak dost mi pomohlo aj ked som si kupila tehotensku podprsenku
@ladylilhomeboyy ja používam detský olej na telo,ale ten len po sprchovaní a behám nahá až kým nevsiakne aby som si nezamastila oblečenie :D a inak používam excipial,kvoli suchej pokožke a aj krém proti striám Elasti Q, ale ani jedno nepomáha...proste mám asi málo elastickú kožu a môžem sa aj pototo :D jeej vidiš, to ma nenapadlo, vyskúšam, ja sa furt obmedzujem pushupkou :D
😀 no tak to si dobre vymyslela skoda ze ja si nemozem dovolit chodit naha po byte :D ...ja pouzivam krem sanosan no tiez nepomaha, myslim ze to vsetko zavisi o pokozke niekto strie nema vobec a niekto zas naopak , ale budem dufat ze pravidelnym natieranim nam po porode zmiznu. A ta podprsenka dost pomaha urcite si ju kup 🙂
@miskap proim ta, mozem sa spytat - moze boliet v tehotenstve aj len 1 prsnik? alebo iba polovica? ja som akurat ukoncila dojcenie syna a som tehu - na zaciatku - a mam pocit, ako by som ten jeden prsnik, resp. nejaky mliekovod mala upchaty...mam to tvrde uplne, bolestive na dotyk... ale pocas dojcenia som nikdy nemala problem, tak neviem, ci to dobre popisujem...
vdaka za odpovede...a co s tym? 😀
@siss_sz ahoj, možné je všetko. To, že si ukončila dojčenie ešte tvoje telo nezobralo vážne a musí sa s tým vysporiadať. Ešte dlho po ukončení dojčenia mávajú ženy mlieko. U teba je to komplikované novým tehotenstvom. Lieky na zastavenie laktácie nemôžeš a pokračovať v dojčení asi nechceš. Takže zostáva len postihnutú oblasť prsníka nahrievať, masírovať a ak je to zablokovaný mliekovod, snažiť sa ho odblokovať. Keby si dojčila, poviem, že najlepšia odsávačka je dieťa. Teraz musíš mliečko manuálne dostať von. Takže odstriekať alebo odsať len minimálne množstvo, aby sa mliečko postupne prestávalo tvoriť, ale aby sa dostavil pocit uvoľnenia. Ak by ti to spôsobovalo problémy a toto nepomáhalo, radšej sa poraď s doktorom.
Ahojte, mám na Vás otázočku. Už 2 týždne mám bolesti prsníkov, sú nafuknuté a citlivé na dotyk, zvláštne je ale to, že ma začali bolieť deň po tom, ako mi skončila menštruácia. Dostala som ju o týždeň skôr, teda 16.4, trvala 7 dní a bolesť pretrváva dodnes. S priateľom sa pokúšame o bábo. Neviem, či to môže súvisieť s tehotenstvom, pretože som mala normálne menzes. Ak máte alebo ste mali podobný problém, tak mi prosím dajte vedieť. 🙂
@nastenka1988 ja ked som bola tehotna a nevedela som o tom tak som mala tiez citlive a bolestive prsia ale to som tiez cakala ze kvoli menzesu....ja by som odporucila navstivenie gynekologa pripadne telefonicky rozhovor
@lutia vyskúšam asi ešte test a uvidím, aj keď ani to nie je 100%.
Poznám :( ale čo na to pomáha netuším, tiež s tým bojujem, proti páleniu bradaviek robím len to, že si ich krémujem a keďže ma najviac bolia keď mám podprsenku tak si do nej dám tampóny pre dojčiace maminy a hneď je to príjemnejšie 🙂 a tá vodička je normálna, to je kolostrum 🙂