Ahojte chcela by som sa spýtať či by ste mi nevedli poradiť. V lavom praniku som si minulý rok nahmatala hrcku (25 rokov) bola som u gynekológa, ten ma poslal na sono ale tam bolo všetko v poriadku. Ďalej sa to neriesilo, skúsila som druhého doktora ten ma tiež poslal na sono ale to tiež ukazalo že tam nič nemám. Gynekológ povedal že sú to len zvacsena žľazy. Prsnik ma však niekedy boli. Neviem čo mám s tým robiť.
Hrcku som si našla ako som prestala kojit ale stále ju tam mám. Bojím sa aby to nebolo niečo vážne 😐
Ak to máš casto bolestive navrhni aj mamograf.
Odsleduj si kedy mas bolest podľa menstr.cyklu moze to byt z toho.
viem ze mi tu budu baby frflat ale vsade sa pise vravi a vyzyva na prevenciu.takze by som to urcite hneď neodmietla riesit.
Pracujem na onkologii a takychto cystičiek tu operovali tisice ako brutal neskoro.aj ovela mladsie baby.nenadarmo mame 4-5 lekarov iba na prsniky pred operaciou, 5 lekarov po operáciách, samostatne mamo oddelenie polikliniky aj odd.mamo chirurgicke.
Naozaj nechcem strasit ani robit bububu.naozaj to môže byt vselico ale to neznamena ze sa musis báť ani ze vykaslat ved pupacik.
Preveruj a ries
@cacianka mne moj doktor povedat ze z cysty fybromu je mala oravdepodobnost ze sa stane nieco zhubne. Chodim kazdy rok na kontrolu. A tiez ma to boli hlavne pred kramamy mam brutalne citlivy prsnik. Jasne ze to netreba podcenovat ibaze ona bola na kontrole u dvoch de ktori jej zhodne povedali ze je to ok. Tak zase ju netreba stresovat a nemusi s tym chosit kazdy mesiac. Nech ide zase o rok. Keby tam nieco bolo urobi jej bud punkciu alebo ju ibjedna na kontrolu.
@sapetka nestresujem.len ma trochu zarazilo ze nechaj tak ved 2 dr.tvrdia ze ok.takych uz bolo....
poradila som sledovať kedy bolí a ak to bude horsie alebo dlhodobo tak riesit.môžu to byt cysty aj 20 rokov.ale nemusia.
Ale hodit rukou ze cysta a neriešit preventívku dlhodobo to nie je dobra cesta .
nestresovat ak sa to nezhorsi staci kontrola o rok.
@cacianka ahoj ak sa mozem spýtať, prsnik ma bolieva pred menzesom ale aj asi týždeň po menzese, cítim si v ňom 2 hrcky, niekedy ich mám menšie inokedy väčšie, Rozmýšľal a som že keby sa to dalo, dala by som si ich odstrániť, neviem som z toho v strasnom strese čo to je, aj keď mi gynekológ povedal že sú to len zvacsene žľazy (ale sono mi zvacsene žľazy neukazalo). Na preventívne chodím každý rok
@evicka20 dvaja odbornici s titulom ti povedali ze je to ok. Asi sa vyznaju lepsie ako zeny na mk. Neviem co riesis a preco zbytocne privolavas nieco co nie je