Bolesť pri kostrči, kŕče v krčku maternici

honey666
22. nov 2019

Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Už vyše 5 rokov pociťujem ostrú bolesť pod križami skoro až pri kostrcii na ľavej strane. Ide o to, že tu bolesť pociťujem tesne pred MS a potom vymizne úplne alebo čiastočne. Ale posledne mesiace sa k tomu pridalo aj to, že keď už dostanem MS a potrebujem na WC, tak mam nenormálne bodave ostré kŕče v krčku maternice po konečník. Normálne ma až vystrie z toho. Bolesť pri kostrcii je najmä vtedy keď ležím a chcem sa otočiť tak sa zapriem nohou samozrejme a vtedy je ta bolesť, alebo keď cvičím na tvrdej podložke(zemi) tak aj vtedy a to aj keď nemám MS. Gynekologická preventívna bola v poriadku, ortopéd mi nič zvláštne nenašiel, odbil ma krémom. Tak neviem už. Mate s niečím takým podobnú skúsenosť? Ako ste zmiernili bolesti? Je to napríklad od obdobia, od cyklu, alebo môže byť za tým fakt niečo vážnejšie. Ďakujem

adelakom12
22. nov 2019

@honey666 ja som minuly rok v septembri pocitovala obrovske bolesti v kostrci, nemohla som vobec sediet. Ortoped m ispravil RTG a vobec nezbadal, ze mam totalne posunute stavce, predpisal mi Flector ze na zapal, lebo to mam zapalene... brala som flector a mala ist na kontrolu.. moji znami mi poradili fyzioterapeuta, tak ja ( totalne topiaci sa chyta kazdej slamky) som tam isla s malickou dusickou a povedali mi, ze mam posunute stavce, ze mi to razi az do kostrce a tym padom jak dlho sedim, sa krcim, tak to vyraza viac a viac a zapaluje sa to.. no tak som chodila na napravanie a teraz uz lepsie, povedali mi, ze castokrat vybocenie stavca alebo stiknutie nervu neviem presne, moze zapricinovat bolestivu mesntruaciu.. :/ takze je dost mozne, ze aj toto by mohla byt tvoja pricina :( skus fyzioterapiu https://www.physio-medical.sk/sluzby/fyzioterap...
mozno pomoze.. 🙂 daj potom vediet

honey666
autor
22. nov 2019

@adelakom12 ďakujem veľmi pekne. Ja tiež RTG chrbtice nič nezistilo, max miernu skloliozu co ma skoro každý druhý pracujúci človek, presne niečo na zápal proti bolesti, chodila som aj na rehabky ale pomohlo len dočasne.. Raz som bola na masáž a povedal ze ako keby panvu mam vybocenu, cvičila som, nič stále len na určitý čas pomohlo... Skúsim fyzioterapeuta tentokrat 👍🏼

adelakom12
22. nov 2019

@honey666 joj no :( to je najhrsie, ked ma clovek problem s chrbticou :/ dufam, ze to pomoze fakt