Ahojte, mám dve detičky, mladšie má takmer 7 mesiacov, stále kojene. Už niekoľko týždňov mám bolesti na pravej strane hlavy. Bolest len tak vystrelí a zmizne. Niekedy to trvá kratšie, niekedy dlhšie. je to každý deň, každý deň mám sem tam aj pocit na zvracanie. A sem tam mi trpnu prsty na lavej ruke, resp jeden prst. Bolel ma na pravej strane zub, teraz prestal, myslite, ze to môže byť aj z toho? Nemá niekto skúsenosti? V stredu sa chystám k zubárovi.. Ale strašne ma desí, či nemám nádor na mozgu ☹ bojím sa ísť aj na ct, lebo stále kojím a neviem, či môžem aj potom. Ja viem, že treba obehat dr.,ja len, či niekto niečo podobné nezažil.. Mám strach.
To bude určite od chrbtice. Mala som podobné. Fyzioterapeut Má napravil a už dobre 🙂
Podla mojich informacii migrenu sposobuju hormalne vykyvy (najma pri tehotenstve,kojeni) vychadzajuce z oblasti krku. Pomaha uvolnovat a natahovat krk. Jogove pozicie typu sviecka pomohli mne. A vseobecne spravne drzanie tela, polohy pri kojeni atd.
no ja nechcem strasit , ale urcite sa ovjednaj k dr a nech ta posle k neurologovi. ja mam skusenost, bohuzial horsiu ako iba migrena. hlavne ked ti trpnu prsty na lavej ruke.
ct nic neni. mozes po tom aj kojit. max jeden x vylejes a potom v pohode. hlavne sa nwboj a ries vsetko cim skor. 😉
@ikissedagirl myslite,ze hormonalne vykyvy moze sposobit aj to ze som pred 3 mes.vysadila antikoncepciu?
Prosím Ťa, nerozmýšľaj o nádore, no návšteva neurológa je na mieste. Vyšetrenia sa môžu robiť aj počas kojenia, Trpnutie prstov môže byť od chrbtice - záťaž pri kojení. Skús po ležiačky a pomocou vankúša. A čo prvý krčný stavec? AtlasProfilax? Držím Ti palce.
Aj ja sa pripojim. U mna bolo to iste, bolest pravej polovice hlavy. Prave oko, prave ucho, prava cast hrdla a krku. Vsetky vysledky negativne. Nakoniec to bolo od zuba mudrosti. Ked mi ho vybrali, bolo po bolesti.Drzim palce...Ale na to ct by som urcite isla.
Nádor, skleróze multiplex ani porážka NEBOLI. Bolesti hlavy v jednej polovoci su najčastejšie migrenozneho a tenzneho pôvodu. Mam za sebou sama lumbalnu punkciu ked mi nevedeli zaistiť co mi je. Trpnutie prstov moze byt kludne príznak tetanie, spaziem krčného svalstva alebo karpálneho tunela. V prvom rade treba ist na MR, to vylúči všetky závazne veci a potom predpokladám ze sa nic nenajde, začať vela spať, vylúčiť kofeín a cukor, odburavat stres, cvičiť a upraviť postavenie tela.
@somavi ahoj. Co ti to pomoze ze sa bojis ? Zajdi k dr objednaj sa na neurologiu. Tu ti nikto nepomoze kazda bolest hlavy je ina diagnoza. Ja mavam dost castko migreny a zistili mi nedomykavost srdcovej chlopne. Ta mi to sposobuje. Takze zbytocne tu pises prispevky miesto toho sa oblec a chod k lekarovi. S hlavou su teda neni žarty. Mas deti tak sa staraj o svoje zdravie, tie ta potrebuju a este velmi dlho potrebovat budu. Nepodceňuj to.
@lenka066 nie som ziadny odbornik lekar,ani chemik. Ale antikoncepcia je jeden velky hormonalny koktajl, takze by som to videla ako pravdepodobne.
Ahoj, ja som mala podobny problem a pobehala som vsetky vysetrenia tiez s obavou, ze mam nador ale nastastie to je asi len "migrena", ktora suvisi s krcnou chrbticou. Najprv ma pobolievala len pol hlavy, tak sa pridali k tomu aj zuby, nos (vsetko len na pravej strane hlavy) a to islo dole na krk. Urcite je fajn nechat sa vysetrit pre istotu ale snad to nebude nic vazne. Mozes byt aj unavena a tiez mat pretazeny chrbat...drzim prsty