Bolesť pravej strany hlavy

somavi
15. feb 2016

Ahojte, mám dve detičky, mladšie má takmer 7 mesiacov, stále kojene. Už niekoľko týždňov mám bolesti na pravej strane hlavy. Bolest len tak vystrelí a zmizne. Niekedy to trvá kratšie, niekedy dlhšie. je to každý deň, každý deň mám sem tam aj pocit na zvracanie. A sem tam mi trpnu prsty na lavej ruke, resp jeden prst. Bolel ma na pravej strane zub, teraz prestal, myslite, ze to môže byť aj z toho? Nemá niekto skúsenosti? V stredu sa chystám k zubárovi.. Ale strašne ma desí, či nemám nádor na mozgu ☹ bojím sa ísť aj na ct, lebo stále kojím a neviem, či môžem aj potom. Ja viem, že treba obehat dr.,ja len, či niekto niečo podobné nezažil.. Mám strach.

heronka22
15. feb 2016

Ahoj, ja som mala podobny problem a pobehala som vsetky vysetrenia tiez s obavou, ze mam nador ale nastastie to je asi len "migrena", ktora suvisi s krcnou chrbticou. Najprv ma pobolievala len pol hlavy, tak sa pridali k tomu aj zuby, nos (vsetko len na pravej strane hlavy) a to islo dole na krk. Urcite je fajn nechat sa vysetrit pre istotu ale snad to nebude nic vazne. Mozes byt aj unavena a tiez mat pretazeny chrbat...drzim prsty

lenka066
10. sep 2017

@somavi mam podobne tazkosti ako pisete aj vy..uz ste boli u lekara?zistili avm nieco?dakujem..

ladova87
10. sep 2017

To bude určite od chrbtice. Mala som podobné. Fyzioterapeut Má napravil a už dobre 🙂

ikissedagirl
10. sep 2017

Podla mojich informacii migrenu sposobuju hormalne vykyvy (najma pri tehotenstve,kojeni) vychadzajuce z oblasti krku. Pomaha uvolnovat a natahovat krk. Jogove pozicie typu sviecka pomohli mne. A vseobecne spravne drzanie tela, polohy pri kojeni atd.

mychaella
10. sep 2017

no ja nechcem strasit , ale urcite sa ovjednaj k dr a nech ta posle k neurologovi. ja mam skusenost, bohuzial horsiu ako iba migrena. hlavne ked ti trpnu prsty na lavej ruke.
ct nic neni. mozes po tom aj kojit. max jeden x vylejes a potom v pohode. hlavne sa nwboj a ries vsetko cim skor. 😉

lenka066
11. sep 2017

@ikissedagirl myslite,ze hormonalne vykyvy moze sposobit aj to ze som pred 3 mes.vysadila antikoncepciu?

didileo
11. sep 2017

Prosím Ťa, nerozmýšľaj o nádore, no návšteva neurológa je na mieste. Vyšetrenia sa môžu robiť aj počas kojenia, Trpnutie prstov môže byť od chrbtice - záťaž pri kojení. Skús po ležiačky a pomocou vankúša. A čo prvý krčný stavec? AtlasProfilax? Držím Ti palce.

ivka104
11. sep 2017

Aj ja sa pripojim. U mna bolo to iste, bolest pravej polovice hlavy. Prave oko, prave ucho, prava cast hrdla a krku. Vsetky vysledky negativne. Nakoniec to bolo od zuba mudrosti. Ked mi ho vybrali, bolo po bolesti.Drzim palce...Ale na to ct by som urcite isla.

lenka066
11. sep 2017

@ivka104 pisem Vam spravu..

momof3
11. sep 2017

Nádor, skleróze multiplex ani porážka NEBOLI. Bolesti hlavy v jednej polovoci su najčastejšie migrenozneho a tenzneho pôvodu. Mam za sebou sama lumbalnu punkciu ked mi nevedeli zaistiť co mi je. Trpnutie prstov moze byt kludne príznak tetanie, spaziem krčného svalstva alebo karpálneho tunela. V prvom rade treba ist na MR, to vylúči všetky závazne veci a potom predpokladám ze sa nic nenajde, začať vela spať, vylúčiť kofeín a cukor, odburavat stres, cvičiť a upraviť postavenie tela.

mamaaaaaaaaaaa
11. sep 2017

@somavi ahoj. Co ti to pomoze ze sa bojis ? Zajdi k dr objednaj sa na neurologiu. Tu ti nikto nepomoze kazda bolest hlavy je ina diagnoza. Ja mavam dost castko migreny a zistili mi nedomykavost srdcovej chlopne. Ta mi to sposobuje. Takze zbytocne tu pises prispevky miesto toho sa oblec a chod k lekarovi. S hlavou su teda neni žarty. Mas deti tak sa staraj o svoje zdravie, tie ta potrebuju a este velmi dlho potrebovat budu. Nepodceňuj to.

ikissedagirl
12. sep 2017

@lenka066 nie som ziadny odbornik lekar,ani chemik. Ale antikoncepcia je jeden velky hormonalny koktajl, takze by som to videla ako pravdepodobne.

liva92
22. nov 2021

@somavi zdravím, prepáčte viem že to bolo dávno, ale viete mi napísať čo vám vtedy zistili? boli ste u doktora?