Ahojte dievčatá,
už druhý deň ma bolí pravé chodidlo (vrchná časť, pod členkom). Bolí to pri chôdzi a došľapovaní.
Začala som behávať a cvičiť po dlhom čase. Myslíte si, že je chodidlo presilené? Mali ste s tým skúsenosti?
Kedy vám to prešlo? Čo vám pomohlo na bolesť?
Ďakujem za všetky odpovede a prajem krásny deň. ❤
@janetinka27 ďakujem za odpoveď 🙂
Vám ako dlho trvali bolesti? Začalo vás to bolieť z chôdze?
Mňa to bolí pod členkom. Nemám ani pocit že tam je opuch. Dnes som si kúpila krém proti bolesti aj zápalu a taktiež tabletky. Dúfam, že to pomôže 🙂
@barborka106 bolelo ma to nieco vyse 5 tyzdnov a odvtedy si davam na to dost pozor. mozno vam to prejde aj samo po tych kremoch, mne to pomahalo, musela som to natierat a obalovat elastickym obvazom (nie vsak v noci). aj teraz, ked ma to obcas zacne chytat, tak natriem voltarenom. tak nech vam to pomoze, mozno je to len presilene 🙂
@janetinka27 ďakujem krásne za odpoveď. Vy ste to mala veľmi opuchnuté? 🙂 a ďakujem za povzbudivé slová 🙂
@barborka106 ano, mala som to opuchnute, ale zas nie nejak velmi,topanku som ubula.ten opuch som mala hlavne pod clenkom,bolo to viditelne🙂 mozno som mala nieco ine ako vy, len mi to trosku pripomenulo ten moj "zazitok"
@barborka106 keďže behavas,tak to máš z toho,že sú buď nerobila,alebo zle robila strečing.Pri behaní treba robiť strecing aj pred behom a aj po.Twraz len nechať hohu chvíľu v pokoji.Cviciť môžeš,ale žiadny beh.
@janetinka27 dávajte si pozor ❤
@snowflake07 aj ja si to myslím, že je to z toho.. po dlhšom čase som začala a asi som zle stúpla. Snáď to prejde. Vy ste mali nejakú skúsenosť?
@barborka106 Jasne.Behavam dlhé roky.Ale ja som z tých čo sa poučia a bez poriadneho strečingu nejdem behať.Tam sa môže rýchlo preťažiť aj koleno,alebo pišťala.
@snowflake07 a ako dlho sa rozcvičujete, ak smiem vedieť. 😊
@barborka106 aspoň 10 min.pred a 15 min po.Rada behám aj teraz v zime,ale po behu idem hneď domov do tepla,prezleciem sa do suchého a strečing po behu robím až doma.Cviky na členkové časti.Nohu dvihnúť a ohnúť v kolene.Kruzit vľavo,vpravo.Aj kolenami a potom clenkom.Postavit sa na obrubník polovicou chodidla a naťahovať sa ako keby sme oberali jablká.Tym sa aj celé telo pretiahne.Doma-lahnut na zem ,nohy spolu a dával špičky dopredu a potom smerom k sebe.V zime svalstvo tuhne,takže je to naozaj dôležité.
@snowflake07 ďakujem ❤
@barborka106 neviem presne myslis, ze ta to boli - vrchna cast pod clenkom?
ja som tak isla domov raz z roboty, je to peso dost hodny kus a zacalo ma boliet pod clenkom, ledva som dosla a potom to uz tak bolelo, ze som nemohla vobec dostupit. po vikende mi na chirurgii spravili rtg, mala som barly, bez nich by som nespravila ani krok. po dvoch tyzdnoch kontrola, clenok sice ciastocne odpuchol, ale bolest pod clenkom stale silna, urobili znova rtg a potom aj sono a zistili, ze je to zapal slachy. nemohla som chodit dalsie 3 tyzdne. odvtedy nosim stahovaciu ponozku (z lekarne, s-line), ked treba, nosim na odporucanie vlozky do topanok s odlahcenou patou. musela som chodit aj na rehabilitacie, ktore mi od bolesti pomohli, ale po rehabilitaciach opat bolesti. tak si uz na to musim davat pozor.
nemozes mat nieco taketo?
https://rungo.hnonline.sk/aktuality/985657-zapa...