Bolesť podbruška ako pri kontrakciách a preháňanie

24. feb 2024

Máte tu niekto problémy s trávením ?
Ja som bezlepkova … nikdy nemavam hnacky. Dodrzujem stravu na 1000% … no a teraz večer som sa išla len vycikat (nič mipredtym nebolo) a ako som sadla na wc brutálne má rozbolelo celé podbrusko ako prikontrakciach (u mna hneď nabehne strach a už myšlienky že to ke môj koniec , či volať sanitku 😫) no potom som mala normálne stolicu a po nej má znova prehnalo , teraz už asi 3krat má prehnalo až má boli konecnik a podchvilou to podbrusko…
Je normálna taka bolesť pri nejakej diétnej chybe či ? Ja už dá bojim co sa to somnou deje … stále cítim že to brucho nemámOK

viestta
24. feb 2024

Crevna viroza ti nenapadla?

majamat
24. feb 2024

vobec to nemusi byt dietna chyba pri celiakii.

aj ludia, co nemaju celiakiu mavaju hnacky. mozno ti nejake jedlo nesadlo, rpiapdne kombinacia jedla, moze to byt viroza. lieky otto tiez mozu sposobovat.

autor
24. feb 2024

@viestta to si nemyslím , mala som crevnu to som sa cítila inak… 🤔

autor
24. feb 2024

@majamat a môže byt pri tom taka silna bolesť v celom podbrušku ?

majamat
24. feb 2024

crevnu nebudes mat cely zivot rovnaku.
milionkrat som mala bolest predtym, nez som sla na velku. a ani ma dokonca neprehanalo. jednoducho sa to stava.

dolezite je pri takychto rpoblemoch, ci pretrvavaju. ak su jednorazove, priapdne pri podozreni na crevnu virozu ak netrvaju dlhsie ako niekolko dni, netreba riesit.

mozno by bolo dobre doplnit probiotika a vlakninu.

majamat
24. feb 2024

a teda vylucit mozno na cas mliecne produkty. ak by bola hnacka horsia - napr pri crevnej viroze, tak potom klasika - dieta ako pri hnackach.
mozes skusit cierne uhlie, pripadne Smectu, ak sa to bude opakovat.

viestta
24. feb 2024

Tak salmoneloza? Podla mna ta uplne standardne prehnalo ako prehana kazdeho. Krce jednoznacne hovoria, ze to bola obycajna hnacky, ktoru kazdy zazije. A nie raz. Hnacky sa riesia ak trvaju viac ako 24 hodin alebo ich pocet presiahne (ak sa nemylim) 3 za hodinu.

autor
24. feb 2024

@majamat ďakujem 🙏🏻 aj ja mám bolesť ráno väčšinou vždy keď idem na veľkú. Ale toto mitak náhle začalo vyžarovať v celom podbrušku ako kontrakcie … tak má to vystrašilo hneď

majamat
24. feb 2024

samozrejme, ez moze. ved evidentne ta prehnalo, cize povod bolesti je hnacka. a pri hnackach mozu byt fakt neprijemne krce. mna velakrat az zlomilo a to ma ani tak neprehanalo.

autor
24. feb 2024

@majamat ďakujem tii za upokojenie 🙏🏻 u mne hneď “pracujú” aj tie myšlienky 😒

autor
24. feb 2024

@majamat akurát ešte rozmýšľam že aby som sa tomu vyvarovala či to bolo jedlom ešte zo včera alebo to už bolo z dneska niečo čo mi uškodilo 🤔

majamat
25. feb 2024

pokial sa to fakt nebude opakovat,a lebo trvat dlho, neries.
a tak zrejme neprides na to, co to sposobilo, jedine ze by si vedela, ze si zjedla nieco co ti skodi, alebo yslovene pokazenupotravinu, ci potravinu, ktoru si nikdy neskusala a nevies,a ko an nu zareagujes.
jednoducho sa to stava sem tam a je zbytocne minat na to energiu.

ak by sa to opakovalo viackrat ( skor v kratkom obdobi, nie ze sa to to zopakuje o 2r ), ak by to dlho pretrvavalo - tak potom to treba riesit.

no tie probiotika a vlakninu je dobre doplnit. ludia sa casto cuduju, ked maju trviace tazkosti,a le keby rozoberieme stravovanie, tka nie vzdy je vhodne. castot am moze nieco chybat, ci prebyvat. napr klasicka strava obsahuje strasnemalo vlakniny. crevna mikrobiota dcesneho clvoeka a obzvlast ked zije v meste je ovela ovela rsia, ako u ludi v minulosti. takze toto su take veci, co nam treba doplnit urcite.
dbaj na to, aby bola tvoja strava pestra. mam knihu o vitaminoch, aj o mieraloch uz som to davno nestudovala, ale clovek by neveril, co nedostatok moze sposobovat a tiez u koho s amoze prejavit. ja som mala tazky deficit vit B ( neviem ktoreho ) a teda a jtazky deficit vit D ( to ej u nas caste ), udajne je v nasej strave malo zinku. u fajciarov je tusim vyssia spotreba vit C, u ludi co maju vstrave vela mastnych a sladkych jedal je vyssia psotreba niektorych vit B. to su take veci, co ani neovladame a nasa strava nie ej vzdy tak kvalitna, ako by sme chceli, rpeto sa treba snait jest pestro, inak to moze narobit problemy.
ja som amla z nedostatku B fakt skarede sfty, takmer stale, viacere naraz to trvala skoro rok.
z nedostatku D som mala ekzem a neviem ci aj skrateny ms cyklus. tieto veci sa mi potom napravili.