Bolesť pod sánkou na pravej strane

danka_111
4. apr 2019

Bolí ma dlhodobo pod sánkou na pravej strane. Mala som 2xzápal slinných žliaz,mám tam 2 uzliny,plus mandle, ktoré treba dať von, kvôli chronickému zápalu. Bolieva ma niekedy aj celá pravá strana krku..akoby sval, cievy...neviem. Bola som sono, na CT krku. No teraz posledne dni ma tá pravá strana boli strašne. Minule som to spominala svojej ORL, povedala, len že dajte si tie mandle von. Neviem čo s tým robiť, kde sa pýtať a ako si pomôcť. Či ma tak bolia tie uzliny? Nevie mi niekto poradiť?

modrava
4. apr 2019

@danka_111 mna tak uz dlhodobo bolia uzliny. mam ich pravdepodobne z neprerezanej osmicky

danka_111
autor
4. apr 2019

@modrava A co Vám na to pomáha? A bolí vás to často? Počula som, že to môže byť aj zo zuba...no robili mi RTG a zubárka sa vyjadrila, že z jej strany problém nieje. A ORL mi po CT čku tvrdila, že aj tam je všetko ok.

vetva99
4. apr 2019

@danka_111 Navstiv aj zubara, potom chod znova k lekarke, daj si vybrat tie mandle a uvidis 🙂

erikamamo
4. apr 2019

hmmm asi by bolo najlepsie si predsa este len zajst k zubarovi a ak mas tie mandle v zlom stave a mavas ich casto zvacsene, tak by som si ich dala vybrat. sama ich uz niekolko rokov nemam a byvam veru menej chora ako kedysi

danka_111
autor
4. apr 2019

Zlaté ste baby..No mne zubárka tvrdí, že sú zuby ok...tak neviem...čo jej mám povedať..
A mandle...nie su ani tak veľké...ako deravé...plus sa mi tam robia také tie biele hrudky. No asi sa musím dať na to vybratie, lebo už neviem.

modrava
4. apr 2019

@danka_111 u teba to asi naozaj budu mandle. ja mam tu osmicku zdravu, len mam ju nalezato a raz za cas sa mi zapali dasno. vtedy ma bolia tie uzliny aj cela strana krku. povodne mi aj robili ultrazvuk a vysetrenia ze kde je problem. nic sa nenaslo. tak to pripisujem tomu zapalenemu dasnu

sisulia
4. apr 2019

mna to tiez minuly rok strasne bolelo, od ucha az dole pod sanku a do stredu krku, tiez som nevedela co s tym, sla som na orl, doktork mi pozrel iba ucho, krk uplne vynechal a povedal mi, ze je vsetko ok a dal mi papier aby som sla na neurologiu, vobec som nechapala, pritom som mu ukazovala ako ma to boli. tak si vravim okay, tak nic nejdem tym uz stracat cas a o par dni to preslo. podla mna to mozu by kludne uzliny

hulica
4. apr 2019

@danka_111 daj si odstrániť osmičky, predpokladám, že to ide od nich, mne sa z toho zapálila okostnica :(

danka_111
autor
4. apr 2019

@sisulia Ďakujem za skúsenosť. Skúsim ešte raz to ORL, ale mám pocit, že tam dopadnem rovnako ako minule. Musím sa sama nejak poliečiť teda.

danka_111
autor
4. apr 2019

@modrava Presne ako píšete aj vy...že potom ma vlastne bolí celá pravá strana krku...z niečoho to ide..ako píšete...bud zo zuba...alebo mandlí...a z toho následné sú zdurené aj tie uzliny.

katiqa
1. nov 2020

Dobry den, prosim Vas ako ste dopadli s tymi bolestami? Bolo to z mandli? Ja mam od marca presne taketo bolesti, od ucha az ku krku, pod sankou ma boli, akoby hrca v hrdle na pravej strane, obcas si na pravej strane koren jazyka citim.. tiez vsetky vysetrenie orl ok, chystam sa este teraz k zubarke a na alergologiu.. dakujem.

nelle
16. dec 2020

@katiqa Dobrý deň, mám tiež veľmi podobné príznaky ako Vy, zistili ste pôvod Vašich bolestí? Ďakujem za odpoveď.

katiqa
21. dec 2020

@nelle dobry den, no veru nezistila. Uz mam po kadejakych vysetreniach a nikde nic nezistili. Co mam sama odpozorovane, tak je to bud z krcnej chrbtice alebo z jedla nejaka intolerancia asi.. zvykne mi zatekat do zadnej casti hrdla hlien, obcas taky husty mam pocit akoby som ani prehltnut nemohla, tu hrcu uz menej citim, aj ucho lepsie. Mozno mi pomohli aj nejake lieky co som dostala naposledy u ORL. Mozno mi pomohol guajacuran (bez predpisu), ten mi mozno aj tu krcnu chrbticu uvolnuje a zaroven je aj proti zatekaniu hlienov. A este mi podla mna pomohlo, ze som po vselijakych ortopedickych vankusoch presla na uplne obycajny maly tenucky, tak ze spim skoro rovno.

sussana29
21. dec 2020

@katiqa ja som mala okrem iných tiež aj takéto problémy. U mňa to spôsobuje autoimunitné ochorenie Sjögrenov syndróm. Čo som sa ja po doktoroch nachodila a nikto nič až po známosti na infekčnom (obvodná má tam nechcela poslať, že načo) mi vyskočil pozitívny reumatoidný faktor. Tak hneď smer reumatológia a tam konečne prišli na to, čo mi je.

katiqa
22. dec 2020

@sussana29 a mate alebo ste mali prosim aj ine priznaky okrem mojich spominanych? Dakujem

sussana29
22. dec 2020

@katiqa mňa sem tam zabolel aj nejaký kĺb, ale to pri tejto diagnóze môže aj nemusí byť. Tu ide hlavne o zápal slinných a slzných žliaz, a teda netvoria sa dostatočne sliny a slzy. Môžu štípať oči. Niekedy to trvá aj roky kým sa príznaky naplno prejavia a je veľa ľudí, čo o svojej diagnóze ani len netuší. Boli ste aj u endokrinológa? Štítna žľaza tiež môže spôsobovať pocit hrče v krku.

katiqa
25. dec 2020

@sussana29 na endokrinologiu ma neposlali, lebo usg krku, stitnej zlazy, aj slinnych zliaz bolo v poriadku. Tie klby ma bolievaju dost, asi rok ma velmi bolel bedrovy klb, ale ustalo to, potom obcas koleno, clenok a kazde rano, alebo kee dlho sedim, mam velmi stuhnutu chrbticu, kym to rozcvicim. Ale to moze byt aj tym, ze som dost pribrala posledne 2 roky a nemam uz ani tolko pohybu a sportu. Co sa tyka tych oci a slin, tak nemam pocit, ze by som mala malo slin alebo bolesti oci. Som teraz 1,5mes po operacii oci, takze kvapkam si umele slzy, ale predtym sa mi nezdalo, ze by som mavala suche oci. A chcem sa opytat, citala som, ze pri tomto syndrome pomaha aj zmena stravovania. Zabralo to aj vam, ak ste skusali? Mala som mesiac, co som sa teraz citila velmi dobre a zase mam teraz druhy tyzden bolesti v tom hrdle na pravej strane k uchu, pritom mam pocit, ze krcna chrbtica uz aj celkom fajn, ale je pravda, ze teraz som sa pokazila zase stravou (hlavne opat vela sladkeho). Tak ci to moze mat suvis so stravovanim rozmyslam. Dakujem

zuzana5185
2. jún 2021

@katiqa Dobrý deň Kati, ako ste dopadla s Vašimi problémami? Ja roky riešim niečo podobné, čo popisujete. Dala som si vybrať mandle, osmičky spodné a stále problémy. Bolesť v krku, sucho, ale len na ľavej strane, tam som mala mandlu perforovanú a stále mi z nej vychádzalo nadmerné množstvo čapov, mala som ho suché, stále prekrvené, dokonca až ma ucho ľavé svrbievalo a pálilo... pod ľavou mandibulou zväčšená uzlina... Plus pravý bedrový a ľavý kolenný kĺb ma bolieva /teraz už oveľa menej, skoro vôbec/... a na ľavej strane temporomandibulárny kĺb... a do toho ako keby nestačilo, tak únava... Niekoľkokrát som bola na orl, neurologii, endokrinológa, kardiológa, alergologičky, pľúcneho... a pod. Potom som sa objednala na ORL na súkromnú kliniku, tam ma lekár vyšetril dôkladnejšie. V ľavej časti nosa mi našiel septálnu kristu. Objednala som sa na operáciu, vybrali mi ju, zatekanie hlienov mi prestalo... ja myslím, že to je od chrbtice. Bola som aj u chiropraktika, ten mi povedal, že mám kratšiu pravú nohu a že tú nepohodu a problémy sú spôsobené nevyrovnanou panvou, že som o málinko naklonená do pravej strany a že pravé rameno mám tým pádom nižšie a ľavú stranu mám tým pádom preťaženú a stuhnutú, tak sa snažím cvičiť /nie silové a dynamické cvičenia, skôr qui kung, tai chi a na youtube som si našla cviky na upravenie rovnováhy panvy a mám pocit, že sa zlepšujem... teraz pôjdem na rehabky a SM systém, tak uvidím... Chcem sa Vás spýtať, či ste prišli ešte na niečo, či ste sa dali nejako do kopy... za Vašu odpoveď ďakujem 🙂

zuwa78
28. jún 2023

@katiqa vyliečila si sa z toho?..aktualne prechadzam tym istym.....beham po lekaroch.. idem este na ct z krkom ....

zuwa78
28. jún 2023

@modrava prechadzam si tym istym.....vyliečila si sa?....este ma caka ct krku.

zuwa78
30. okt 2023

@katiqa polepšilo sa ti?.....zistilo sa niečo?.....ja mam ten isty problem....

katiqa
1. nov 2023

@zuwa78 ano, uplne mi to preslo…

zuwa78
1. nov 2023

@katiqa čo bola pričina?a čo ti pomohlo?

zuzulienka1111
29. feb 2024

Dobrý deň.. zistili Vám príčinu bolesti? Mne dnes na tieto symptómy povedala na ORL že zápal 3klanneho nervu.. ale úprimne neviem

zuwa78
1. mar 2024

@zuzulienka1111 mne este nič nezistili

katiqa
1. mar 2024

@zuwa78 no popravde neviem co mi pomohlo, mam pocit ze to bolo spojene aj s krcnou chrbticou. Ked som si ju dala do poriadku, tak nejako odislo aj to hrdlo. A tiez mi podla mna pomohli take na riedenie hlienov lieky ako solmucol, lebo zatekal mi hlien dozadu v hrdle stale. A dalsia ORL mi aj povedala pri prehliadke, ked nikto nic nezistil, ze ci nie som alergicka, ze to vyzera ako alergia na nieco a prave ta prava strana mi tam hlien stale zateka. Nie som alergicka, ale mam podla mna laktozovu intoleranciu a mozno nieco este s potravinami.

zuwa78
2. mar 2024

@katiqa no poviem ti, že by to aj mohla byť ta krčna chrbtica.....tiež som nad tym uvažovala.....mam s krčnou fakt velke potiaže...ako neako som to jedno z druhym nespajala.......az doteraz.....dik za tip!

majt
29. máj 2024

Dobrý deň,prosím Vás o pomoc.
Mám problém s prehĺtaním,pociťujem takú zvláštnu bolesť ( ako keby mám presilené prehĺtanie ), bolesť po prehĺtaním mi akoby prechádzala do zadu do krku .
Máte s tým skúsenosť? Čo to môže byť?

Za každú jednu odpoveď,radu či skúsenosť budem veľmi vďačná.

zuwa78
29. máj 2024

@majt psychika,krčna?nemaš problemy?

majt
29. máj 2024

@zuwa78 mám s krčnou,môže to byť z toho?
Lebo mám stres,strach či to nieje nejakého onko pôvodu ...