Dobrý deň. Pred týždňom ma začal bolieť zub ( dolná šestka) s ktorým ma začala bolieť cela sanka a ľavá strana tváre. Zubar povedal že tam mam zápal a dal mi na to antibiotiká no po týždni bolesť nestúpila tak mi zub vytrhol. Je to už tretí den no bolest pretrváva boli ma celé ďasno a mam pocit ze aj zuby okolo. Je to normálne? Čítala som ze by takýto zákrok bolieť ani moc nemal.
Vytrhnutý zub by nemal bolieť? Ak mal dobrý koreň tak ťa to kľudne môže bolieť ešte aj dlhšie kým sa to poriadne zahojí
Pekný deň 🙂 čo užívate od bolesti? Valetol je najlepší na zuby. Panadol mne osobne nezabral vôbec. Po poslednom ťahaní má bolel asi 4dni. Sestrička mi vysvetlila že ťahanie zuba sa vníma ako zlomená kosť. Lieči sa to aj miesiac. po valetole som mala pokoj na 3-4 hodiny.
@kuroyuky ahoj mne trhala zub pred týždňom a som v 16tt zuby sa mi do jedneho skazili a po vytrhnúť ma to ešte stále pobolieva ide o to ci to vytrhli dobre a ako znasas bolesť.. Ja teda mam slabý prah bolesti ale dá sa.. Možno trafil injekciou aj nejaký nerv alebo cievku.. Co sa stalo aj mne raz a od toho má bolela kosť a ucho.. Nie teraz po vytrhnúzi už dávnejšie.. Mam ísť aj na kontrolu v utorok ale povedala ze to je proste rana to môže bolieť aj dva týždne
Fúha, mňa ešte nikdy nebolel zub po vytrhnutí, a to ani osmičky.
ja som po vytrhnutí zuba dva týždne brala tabletky aby ma to nebolelo ale ak sa bojíš tak si zavolaj zubárovi či si myslí, že je to ok
Mne trhali zapaleny koren bez liecby bola som s tym na zubnej pohotovosti injekcia nezabrala ale prezila som ale bolesti potom trvali vyse tyzdna 😣 vyplachovala som s corsodylom ale prr istotu som si sama nasadila dalacin antibiotika 😎 tak ma to preslo
@kuroyuky pozor na toto, ja som už pol roka PN kvôli zubu. Zdanlivo zdravy zub mi spôsobil ukrutne bolesti, ktoré vyhodnotili ako zápal trojklanneho nervu, neskôr zápal slinnych žliaz (keďže sa mi zablokovala sánka, nedostali sa mi do úst), dostala som silné Atb, po 3 týždňoch mi zub vytrhli xto mi už zápal prešiel do okostice, a kostnej drene. Už 5 mesiacov užívam Atb. Ak vám bolesť neprejde treba urobiť Ct alebo MRI.
@kuroyuky ahoj, neviem či je to normálne mne tiež teraz 8.4 trhali zapálenú 6- ku dole, beriem ATB, vyplachujem repíkom a tantum verde a rana stále bolí, tiež aj okolité zuby a najviac ma bolí ucho, už som zúfalá...
@zlatovlaska123 mne sa uľavilo az po týždni ale keď beries ATB tak by to malo prejsť
Ahojte chcem sa spýtať bolí ma zub múdrosti a mám tam dierku chcem ísť dr ale bojím sa ako by ma to mohlo bolieť keď vy vytiahnu
Pri niektorých vytrhnutých zuboch veru býva aj takáto reakcia. Mne dosť pomohla teplá vreckovka, taký ten teplý zábal, no ak to už trvá tri dni, podľa mňa to máš cez víkend v poriadku. Alebo mu skús zavolať, že ťa to proste bolí