Bolesť po vytrhnutí

10. jan 2023

Caute baby chcela by som sa poradiť ak niektorá mala podobnú skúsenosť co by ste odporucili. Pred 6 dňami som bola na súkromnej pohotovosti kvôli bolestiam osmicky zistili mi veľmi silný zapal tak sa zubar rozhodol mi zub extrahovat klasickým spôsobom s narezanim dasna nakoľko zub ešte nebol moc vonku. Do pár min mi ho vybral všetko prebiehalo v poriadku nakoniec mi ranu aj zasil. Pred 2 dňami som bola u zubara lebo bolesti neprestavali a pulzovalalo mi v rane. Zubar mi ranu opatovne vyskrabal takým nástrojom a dal tam liečivú hmotu/riasu. Ta sa mi už vstrebáva mala som teraz 2 dní pokoj už som si myslela ze to prešlo ale bolesti sa znovu vrátili vystreluju mi pri ucho a zhoršujú sa co som si všimla v dasne mam prázdnu dieru a na spodu nej je niečo také sede co zapácha plus šitie co som mala sa mi povolilo a rana sa mi viacej natrhla a otvorila. Môj zubár ma dovolenku chcem sa preto spýtať ci by ste s tým išli na pohorvost ak by to neprešlo alebo ci nemáte nieco osvedčené co by mohlo pomôcť?
- tabletky od bolesti mi nezaberajú

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybug138
10. jan 2023

Podla mna je to suche lozko, treba ist co najskor na zakrok, chod na zubnu pohotovost

roseania
10. jan 2023

Ahoj, ja som šla na pohotovosť po vytrhnutí zubu. Dali mi tam takú gázičku- drén. Asi 3x som tam bola obdeň a potom bolesť ustúpila. Samozrejme, bola to súkromná pohotovosť, zakaždým som platila 20€.

jeanne14
10. jan 2023

Treba určite atb, a ísť čím skôr.
Ja som toto prežívala v 16tt .. po vytrhnuti osmicky.
Dva týždne každé druhé ráno u zubára. Zabrali až druhé atb, prvé mi dali na pohotovosti cez víkend keď mi začala až teplota.
Pomáhalo mi inak teplo, nahrievat a nahrievat. Nie chlad ako sa väčšinou radí. Keďže dva týždne dopovať sa paralenom nedalo, ani nezaberal.

nataly420
11. jan 2023

Máš antibiotika ?

7kikuska7
11. jan 2023

Zubára musí niekto zastupovať zo zákona, takže ísť tam - dá antibiotika a ošetrí ranu.