Bolesť po vŕtaní zubov

black566
15. nov 2020

Ahojte. Pred 3. Tyzdnami mi vrtali 2 zuby a menili cierne plomby, mala som aj kaz sle neboleli ma dostala som injekciu prvy krat pri vrtani a prvy krat aj pocas to bolelo no a potom prvych 5 dni bola taka bolest na tabletkach som bola teraz uz nie ... ale stale bolia tak pri jedeni hlavne nemozem na tej strane inak ich vacsinou ani necitim cez den hlavne ked jem tak neviem ci je to ok alebo to prejde no pride mi to uz dlho od toho aj sa mi zda ze niekedy je to uz fajn a potom sa najem alebo dam si zuvacku a neprijemna bolest ... po vrtsni som mala aj dasno take krvave tak snad je to ok bezny priebeh budem rada sk niekto napise 🙂

andreatytler
15. nov 2020

@black566 Myslim ze by to nemalo boliet a hlavne nie tak dlho... mozno tak par dni.
Je mozne ze si mala ten kaz prilis hlboko a bolo treba zub najskor preliecit takou docasnou vlozkou. Lebo ak sa na to hne hodi blomba, tak to nie je dobre. Este ma napadlo ze mozno mas tu blombu vysoku a ked na nej zujes je tam prilis velky tlak na ten zub. Ale to by si citila ze ti zavadzia aj pri normalnom zahryznuti, bez jedla.
Ja som tiez pred rokmi menila vsetky blomby za biele ale teraz som spat pri amalgamovych. Tie su ovela flexibilnejsie. Tie biele su prilis tvrde a vela mi praskali.
Urcite chod spat k zubarovi.
Boli to aj na studene a teple? Alebo ak si po zube poklepes napriklad ruckou od zubnej kefky? Ak ano, je mozne ze tam kaz stale mas a mozno na vedlajsom zube. Skus poklepat aj vedlajsie zuby.