Bolesť po odbere krvi

simca115
21. mar 2023

Dobrý deň s partnerom sme boli na darovaní krvi už tomu je vyše týždňa a od začiatku ho veľmi ta ruka boli a nemôže s ňou poriadne nič robiť. Stretol sa s tym niekto už? . Ďakujem.

mirkava
21. mar 2023

@simca115 nie nestretla, vyzerá to desivo. Išla by som k lekárke.

stefi_k
21. mar 2023

mne sa to raz stalo, po odbere modrina cez pol ruky, tak dva tri týždne to trvalo, až sa modrina stratila a ruka bolela už si nepamätám jak dlho. mne dala lekárka na to heparin. keď si dobre spomínam a reparil tabletky.

caramellka
21. mar 2023

Síce nie po darovaní krvi, ale po bežnom odbere krvi mi raz praskla žila a mala som podobný hematóm, bolelo ma to, nemohla som takmer nič robiť s tou rukou dlhšiu dobu, ledva som sa obliekala, atď., asi po týždni som skončila na cievnom a hematológii.

konikvrany
21. mar 2023

Áno, raz mi brali krv v nemocnici a zle mi pichla zilu, asi ju prepichla durch, strasne to bolelo. Netieklo jej to. Tak musela znova. A taku modrinu som mala na ruke ze hruza. A bolest po tom nespravnom vpichu ma sprevadzala zo 3 tyzdne.

majamat
21. mar 2023

je to modrina. pri kazdom napichnuti zily moze byt modrina. ide tam o to, ze sa zo zily krv vyleje mimo zilu, pod kozu, do okoliteho tkaniva.
to ci sa vyleje ovplyvnuje viacero faktorov - ako je prevedeny odber, aka velka je ihla ( pri darovani krvi je ihla vacsia, cize vyssia sanca na modrinu ), aka je kvalita ciev, ako silno a dlho sa po ukonceni tlaci. bezne sa stane, ze ak je vpich prekryty nejakym tamponom, tak sa moze tlak posunut vedla, nemusi sa tlacit riamo an to napichnute miesto, lebo ej zakryte a clovek si to ani neuvedomi.

a potom krv vytecie, cim vacsia modrina, tym dlhsie sa moze vstrebavat. tym, ez je tkanivo zakrvacane, je tam neico navyse - ta vyliata krv. a moze to zavadzat.

modrina - hematom na forke je v rezorbcii, znamena to, ez sa vstrebava. vidno to podla sfarbenia.

samozrejme mohlo sa tam pri vpichu stat aj nieco ine - podrazdila sa cieva, sval ( raz ma ruka bolela nad vpichom asi tyzden. no vacsinou sa nejedna o nic zavazne a zhoji sa to.

ja som mala horsiu ruku po tom, co ma po porode zachranovali. sestricky len hikali,a ko mi ruka vyzera,a le nevedeli mi napichnut skolabovane cievy, tiez dost praskali. mala som za sebou asi 9 vpichov do oboch ruk. sestricky to riesili viac ako je. tym, ez je to vacsie, bolo to vlemi viditelne, modriny su bolestive, ej to normalne.

casto sa stretevam s tym, ze ak starsi ludia padnu, zlomia si krcok, odoperuju ich, nasledne maju modru aj celu zlomenu nohu - nie po celom obvode, ale pas cez cele stehno, az cez lytko.

anavixy
21. mar 2023

Ja som si myslela, ze taka modrina z prasknutej zily neboli, az kym som taku sama nemala po kanyle na chrbte ruky. Treba len natierat heparoidom, pripadne liotonom a vydrzat, uz je to na ustupe.

henrietasivakova
21. aug 2024

Mne sa to stalo pred skoro troma týždňami, a nedá sa mi stále vystrieť ruku, pichá na v ruke, pocit mravcenia, bolesť veľká, neviem s tou rukou nič robiť, stále ju mám opuchnutu 😔doktorka povedala, že si to mám natierať heparoidom, denne si musím dať práškový flector, ale bolí to aj tak… 😔 asi to musím nejako vydržať, snáď z toho nebude nič vážne