Bolesť po laparoskopii

mata0410
10. okt 2016

Baby som po operacii zlcnika laparoskopicky. Okolo pupka ma boli akoby koza. Ak vstanem z postele potrebujem niekolko minut na to aby som ako tak fungovala. Stehy sa hoja lebo ma svrbia. Zajtra idem vyberat stehy tak sa na mna pozru ale mna by zaujimalo ci mate s tym skusenosti.

satkovca
10. okt 2016

@mata0410 a to ta boli okolo tych stehov ci kde? Ja som.bola v decembri a akurat ma asi polroka bolelo pri dotyku, kde bol.zlcnik. ale inak nie, ale tiez riadne svrbili rany, kym sa zahojilu :(

mata0410
autor
10. okt 2016

@satkovca nie pri stehoch niekolko cm od nich....

satkovca
10. okt 2016

@mata0410 tak to neviem co moze byt, daj mi prosim vediet, co ti povedia. 🙂

mata0410
autor
11. okt 2016

@satkovca nic mi na to nepovedali....

mala som nad pupkom zapalene miesto tak mi ho natreli visnovskeho mastou ... a teraz to tam mam nejake mokre.... Netusim ako ma ta mast posobit...

nataliaaa
11. okt 2016

@mata0410 ja som mesiac po operacii a uz ani neviem ze som bola operovana. Ja som mala okolo jaziev tvrde ale to povolilo. Mna boleli aj ramena po operacii asi tyzden a to ze vraj z toho plynu co davaju do brucha pri operacii. Potom to preslo a uz som fit 🙂

gugu
11. okt 2016

@mata0410 ja som bola na gynekologickej laparoskopii a asi 3dni som od bolesti nevedela vstat z postele. Pri laparke pumpuju do tela vzduch, ktory potom tlaci na organy, kym sa z teba nedostane von. Mna to bolelo pod lavym rebrom a tlacilo az pod klucnu kost. Bolo to velmi neprijemne, ale ked som lezala, tak som to necitila. Stehy, ani rezy ma neboleli vobec. 😉

satkovca
12. okt 2016

@mata0410 uz bude len lepšie, najhoršie mas zasebou 🙂 vela zdravia prajem 🙂

copanka27
17. nov 2016

@nataliaaa ahoj 🙂 ja som po operácii žlčníka,za chvíľku to bude mesiac.. po prepustení domov,som mala veľkú modrinu pod pupkom a nahmatala som si tam tiež tvrdé a aj hore ako je pupok..myslela som,že to zmizne ale zatiaľ nič.. mala si ty niečo podobné.,keď píšeš,že si mala tvrdé okolo jaziev?snažím sa tu nájsť,či má niekto podobný problém,ale nevidím nikde..ďakujem za odpoveď

nataliaaa
17. nov 2016

@copanka27 ahoj 🙂 takže je všetko ok? Ano ja som mala tvrdé okolo jaziev, ale to povolilo tak po mesiaci. Teraz som po opke 2,5 mesiaca a už som aj zabudla, že som bola operovaná 🙂

copanka27
18. nov 2016

@nataliaaa ahoj 🙂 ja ani neviem, ja mam také tvrde nad a pod pupkom..je to aj bolestivé.. rana v pupku sa hojí normálne... bojím sa ci to nie je nejaký vnútorný zápal,lebo je to také ako hrčka..inak mám pocit,že je všetko ako má byť.. 🙂

nataliaaa
18. nov 2016

@copanka27 to sú podľa mňa len také pooperačné stavy. Predsa vo vnútri to trvá dlhšie kým sa všetko zahojí. Rany vonku sa predsa hoja rýchlejšie 🙂

copanka27
18. nov 2016

@nataliaaa áno,trvá to vo vnútri dlhšie ja viem... ale dosť ma to desí,že čo to je,lebo som sa aj pýtala kamarátok,čo majú za sebou laparoskopiu žlčníka,ale ani jedna z nich nemala tvrdý pupok... kiež by si mala pravdu... 🙂

majka238
10. mar 2017

@copanka27 mohla by si prosim napisat ako sa ti ten pupok zahojil a co bola ta tvrda hrcka? Aj ja som po operacii zlcnika (4-ty den)a tiez mam pri pupku taku hrcu tvrdu hnedu tak neviem ci je to ok.

copanka27
13. mar 2017

@majka238 ahoj, bola som na ultrazvuku, kde mi vylucili,ze je to pruh,alebo nejaka zle zrastena cievka.. je to hematom obaleny,aspon v mojom pripade..stale ju tam este mam,este mi nezmizla..natierala som si to Lioton gelom,ale nemam pocit ze by to nejak pomohlo. ja budem 5 mesiac po operacii teraz. Ale ja to nemam sfarbene ani bolestive . Povedali mi,ze to mam riesit iba v pripade ak to bude boliet. A ty si este v nemocnici alebo uz doma??

majka238
13. mar 2017

@copanka27 ja som bola na jednodnovke takze hned na druhy den som bola doma.dnes idem vyberat stehy a ten pupok uz vyzera lepsie tak dufam ze to vsetko bude ok.

copanka27
20. mar 2017

@majka238 urcite bude vsetko ok 🙂 ja som bola 4 dni lebo som mala zvyseny bilirubin... skore zotavenie prajem 🙂))

majka238
20. mar 2017

@copanka27 dakujem,uz sa citim celkom fajn,akurat si este par tyzdnov musim davat pozor aby som nedvihala syna a to je najtazsie.stale sa pyta na ruky ale ma 13kg tak to nemozem riskovat.drz sa aj ty.

nina88
17. sep 2018

@copanka27 prosím ta zmizla ti tvrdá hrča z miesta operácie?

ashlie86
6. okt 2018

@nina88 mna skor zaujima, ako boli vybratie vyvodu zajtra ma to caka :(

nina88
7. okt 2018

@ashlie86 to je nic. 😉 Sekunda. Ako keď si strhavas leukoplast taká chvíľka. Prijemne to nie je ale nic hrozne.

ashlie86
16. okt 2018

@nina88 dakujem uz to mam za sebou uz som 11 dni po a som ok. 🙂

andrea197711
22. okt 2018

Ahojte, som 4. den po laparoskopickom vybrati 6 cm myomu, mam 4 jazvycky, 2 male a 2 vacsie v urovni pod gatkami, co ma ale najviac trapi je strasne nafuknute brucho. Mam ho ako balon, beriem espumisan, ale mam pocit ze je to stale rovnake. Nemate skusenisti po akej dobe ste boli rovnake ako pred tym? Som dost stihla, takze vyzeram jak pavuk :((((

copanka27
9. nov 2018

@nina88 Ahoj nina88 nie stale ju tam mam ale neviem ani uz aku velku lebo som 6 mesiacov po porode.. bola som s tym aj na vysetreni ci to nebol pruh nahodou, ale nie povedali mi, ze to je hematom a ze sa to samo vstrebe do roka.. a zatial stale nic ale uz to neriesim, je to ok ;)

ashlie86
15. nov 2018

@andrea197711 ahoj. Mne to trvalo asi dva tt

copanka27
20. jún 2019

@ashlie86 tak Ja som 3 rok po operacii a stale to tam mam...teraz ,ked po porode mam uz ako tak brunch o spat,stale tam mam ten hematom... aj sa uz chystam opat na to opytat...nic ma neboli, ale chcem to vediet .,.

dankabumbi
18. okt 2020

ahoj, neviem ci je to este aktualne, ale vidim, ze debata sa taha dlhsie a mozno to zase v buducnosti niekomu pomoze....pred dvoma tyzdnami mi vybrali zlcnik laparoskopicky a tiez som si dnes objavila nie bolestivu hrcku nad pupkom, @copanka27 ak s mozem spytat, pytala si sa este na tu hrcku dodatocne? 🙂 ak ju teda este stale mas....dakujem

alzbeta_55894
13. jan 2021

Ahojte. Som prvý deň po laparo mimomaternicové tehotenstvo. Vajíčko ostalo prilepené na stene maternici. Dosť som bola ubolavena po operácii. Dnes mi dali von vývod (nič príjemné ale dá sa vydržať) a už iba oddychujem snáď zajtra domov. 🍀🍀🍀

majja789
7. apr 2021

@alzbeta_55894 Prosím Vás ostali ste tehotná? Všetko je v poriadku? Mám podobnú situáciu, preto sa pýtam, bojím sa že či ten zákrok, lieky, stresy a nervy nemoholi mať vplyv na vývoj bábätka😞.

alzbeta_55894
7. apr 2021

@majja789 ja som v poriadku snažíme sa o druhé ..strach je tam stále že sa to stane znova ale poznám veľa žien ktoré to prekonali. Prepáčte aký zákrok lieky? Myslite druhý krát keď sa budete snažiť ?

leameleg
Autor odpoveď zmazal
Zobraz