Chcem sa niekoho opýtať na názor aj keď som ich tu našla veľa. V piatok som bola u zubára no mali dovolenku tak n súkromnej pohotovosti dala som si vytrhnúť zub no zubárka mi to 30min vyberala co nie a nie ho vybrať neviem co okolo toho robila nikdy sa nepýtam lebo ja si zavriem oči nech nevidím zo stresu ( hlavne ze mam 2 deti 😃) ale čo viem nič nerezala nešila takže len ťažko išiel von ale už dnes je streda a mňa stále boli ta rána v noci sa na to zobudím prvý deň piatok prišla som o 19 odtiaľ len Gaza 30min potom nič len liek za 5hodin keď prestala účinkovať injekcia oni pichaju do líca ešte stále aj lico boli z vnútra nič som si nedala až na druhý deň okolo 12tej repik v ústach držala a jemne takto robila celý deň a po jedle jedla som na druhej strane nič mliečne som nejedla ale sobotu aj nedeľu strašne bolesti nezaberie mi lieky ibalgin nic len studene pomahalo myslela som ze steny vytrhnem pondelok už zabral ibalgin na 5 hodin o 10% bolest mensia ale bez ibalginu kazdych 5hodin nefungujem je mozne ze mam suche lozko aj ked neviem akoby som si tu zrazeninu cim dala prec davala som pozor nemam na rane ani fibrin ten biely povlak hojaci len kusok biele z jednej strany ale diera neni uz taka velka polka pekne zavreta ale vidno len jamku a sive ci este cakat q je to bezne alebo co. Len k zubarovi zas peniaze veru nemam a ani neviem aký je postup ci to zas boli aj ked umrtvia ale mna lico stále bolí po injekcii nemam opuch ani červené dasno len na dotyk ked pritlacim to zaboli trochu doma mi tvrdia ze moze boliet aj 2 tyzdne ale ked nevidim tam ten fibrin ani to ma znepokojuje iný mi tvrdia že ich po trhani nebolí
@annnna18 áno Dolný 6tka ľavá
@superholka77 podla toho co pises sa ti tam podla mmna dostal kusok jedla a preto ta to tak boli, kup si v lekarni chlorexidin ustnu vodu,malu striekacku a vyplachni si to tym. Ak by si sa bala(ale nemas coho) tak len poriadne povyplachuj. Nasledne ten chlorexidin aj na vyplachovanie kludne. Je to velmi dobre. Ulavi sa ti
@annnna18 nemôžem použiť striekacku a corsodyl alebo repik a tým? Nepokazim tam nič keď to tak riadne vyplachnem?
@superholka77 corsodyl je super to je vlastne chlorexidin. Tym urcite nic nepokazis. Aj tak by ti to zubar prve vyplachol ❤️
@annnna18 len zubar by mi možno po vyplachu šparal kym by spustil krvacanie znova ci ? Tak môžem si to striekackou vyplachnut riadne neuškodim si áno. Stačí raz ci dva krát?
@superholka77 moj zubar po trhani zakazuje vyplachovat a hlavne repikom. To sa ma pouzit ak sa rana zahoji ale nadalej by bol zapal. Dovtedy sa to nema vobec vyplachovat. Len jemne odstranit pripadne jedlo co sa tam dostane. Mne nedavno trhali zub s tym ze uz tam bol silny zapal, tak aj s atb som mala bolesti este 2 tyzdne po vytrhnuti. Ale zahojene do tyzdna.
@nicole003 len mne v tej rane nevidno tu bielu farbu fibrin ktorá sa urobí zevraj na druhý tretí deň na tej krvnej zrazenine len úzku dierku tam mam a sivé tmavé v nej. Bolelo vás to ešte 2 týždeň ktorý zub to bol môj je Dolný stolička ťahala mi ju 30min co to nemohla vybrať silný zápal som nemala v zube bolelo vás to tak ze ste museli 2 týždeň brat od bolesti liek ci nie lebo mne každých 5hodin prestane účinkovať ibalgin a hneď to boli nie tak silno ako prvé dva dni po extrakcii ale o 20 percent menej ale boli .. napíšte vašu skúsenosť z hojenim a liekmi po extrakcii...
Mne dali papier co robiť v deň nič som nedávala na druhý deň držala v puse len repik alebo corsodyl nechápem čo s tým mám.
@superholka77 horna stvorka to bola, ako zas musim doplnit ze mi najprv tahali nervy, po tyzdni zapal s tym ze uz mi to zacalo zozierat aj kost tak sa nasadili rychlo atb na preliecenie a po par dnoch sa trhal zub. Kedze som tehotna tak som po vytrhnuti dávala 2 dni paralen co mi bolo aj odporucane a potom som sa to snazila vydrzat. Paralen len na vecer aby som sa trosku vyspala. Vy by ste si mala dat novalgin ci flector lebo ak by sa vam tam tvoril zapal ci hnis tak by to aspon preliecilo. Ak budete mat nadalej bolesti tak jedine uz k zubarovi a na rtg. Ci tam aj nieco nezalomili ked vam znasilnovali zub. Mne toto trhal uz treti zub a problem iba teraz v tehotenstve. Dolne 6 a 7 sa mi zahojili bez problemov.
@nicole003 mne zas rok dozadu keď som bola tehotná trhal prvý krát môj zubár zub 7micku aby sa 8micka posunula lebo tlačila na ňu a na druhy deň ani fuk po bolesti ale vrchné zuby ze sú lepšie ako spodné aj pri jedení pití atď ale akurát sedím u zubára a čakám už u môjho tak som zvedavá co mi povie.
@superholka77 tak drzim palce, dajte vediet potom. Lebo viem ako velmi to ide do penazi ale radsej poriesit ako sa trapit s tym.
@nicole003 tak môj zubár mi to vyčistil mala som v rane hnis trochu a zapal dal antibiotika a neskutočná úľava síce mi opichal jednou injekciou na 6 miest co bolo au ale vydržala som dnes už len jeden max 2 tabletky za deň v noci som spala tak som rada ze sa to po extrakcii stane niekedy to lôžko a potom hnis keď je suché. Nič som neplatila u môjho aspoň ze tak.
@superholka77 je to dolny zub?