Ahojte, dnes už to je týždeň čo mi robili endodontické ošetrenie. Prvé dni som si dávala flector 2x denne, bolelo ma to dosť, volala som mojej lekárke po 3 dňoch, či to je normálne že ešte je zub stále citlivý a neviem jesť na tej strane, vraj áno a teraz mám termín na 15.12, lebo zatiaľ tam mám plombu na usmrtenie zubnej drene. Teraz už vydržím celý deň bez tabletky, no na večer si ešte musím dať nurofen, ale na hryznutie na studene/ teple ešte stále je citlivý. Na druhej strane ma tiež začali bolieť zuby, ako keby celá horná časť. Akurát sa mi tento rok prerezavali aj zuby múdrosti, tak neviem či to môžem mať aj z toho, keď už sa raz prerezali alebo práve z endodoncii. Máte s tým niekto skúsenosti prosím, je to normálne ešte stále pociťovať bolesť?
@herecka5 dobre som pochopila, ze este nemas vycistene kanaliky, len tu umrtvovaviu vlozku? To Ti vlastne odumiera ten zub, takze boliet to moze. U mna to odchadzalo asi 2 tyzdne. Potom mi dala dezinfekcnu vlozku a po prvej vcelku dobre a znova cistenie a dala dalsiu a 2 tyzdne som zrala Ibalginy ako lentolky, opuchla som nakoniec. Museli mi na pohotovosti otvorit zub, ale hnis tam nebol, ale asi tyzden som to mala otvorene a beala antibiotika a ppuch a bolest ustupili. Teraz tam mam vlozku znova a je to citlive, ale nie na lieky. Na tej strane nejem uz pol roka pomaly 😨. Este sa mi aj zlomil ten zub, ale ze ho bude vediet dorobit. Len ma nesmie boliet. Takze je to taky proces niekedy.
Len by sa Ti ta bolest nemala stupnovat a zhorsovat, skor odchadzat a zmiernovat.
@nevenka práveže sa mi zdá že aj kanáliky čistila, vravela že som mala už hlboký kaz, no veľmi sa k tomu nevyjadrila len mi dala ďalší termín. Jak som odchádzala dala mi ešte výmenný list na pohotovosť, keďže mi to robila v piatok, tak mi povedala ze keby náhodou cez víkend s tým mam ist na pohotovost, ale že mozno ma to bude este v ten den boliet a potom už bolesť ustúpi. A to bolo presne pred týždňom. Bolesť sa nezhoršuje, aj ma to asi prechádza len straaaašne pomaličky. No tlak v ostatných zuboch na druhej strane neviem či s týmto môže súvisieť.
@herecka5 ahoj, áno ja som bola pred 2 týždňami vyberala mi nerv a čistila kanáliky, prvé 2 dní po zákroku boli hrozné nonstop na liekoch, ďalšie dní boli lepšie ale jesť na ňom viem až teraz 🙂