Ahojte, potrebujem radu od tých ktoré podstúpili výplň koreňových kanálikov.
Bola som pred 4 dňami, robil mi to pod mikroskopom a teraz tam mám dočasnú výplň. Posledné 3 dni ma to ale dosť bolí, je to taká tepavá bolesť vyrážajúca až do ucha. Zubár povedal že to môže byť citlivé na dotyk alebo tak ale toto je permanentná bolesť nie len na dotyk.
Je to v poriadku a mám počkať, alebo bežať na pohotovosť?
Preco na pohotovost? volaj svojmu dr.... Mne vyplnili korene 17.5. a mam tam docasnu vypln, v pondelok mi tam daju riadnu plombu a pocitovala som len take mravencenie... Prvy den mi tam 2x silno pichlo ked som predklonila hlavu ale odvtedy nic take... Mas uz korene vyplnene alebo ich este preliecuje? Mala si pod korenom aj zapal, vacok a hnisom?
Mna to zacalo boliet asi na 3.den, jasne, ze cez vikend. Az uzliny po sankou ma boleli… Az v pondelok som sla k zubarovi. Opat to vycistil, nechal par dni otvorene, dal mi aj 3 dnove atb a az potom zaplnil liecivou vlozkou a definitivne zub dokoncil az o niekolko tyzdnov.
Ked tak este napis do skupiny zdravotnici na MK... Ja som tam nedavno riesila endodonciu a je tam zubarka i zdr. sestra od zubara.... Ale ja by som urcite utekala k mojmu dr. a riesila to tam... Ja som mala na pohotovosti vyberane nervy (bolo to v case predlzeneho vikednu kvoli st. sviatku, nemohla som dlhsie cakat na mojho dr.) ale dalsie veci som riesila u mojho dr...
Záleží či je to dočasné plnenie kanálikov alebo definitívne. Pokiaľ ide o dočasné plnenie, stáva sa, že niektorý zub neznesie dočasné plnenie a je potrebné to poriešiť iným materiálom. Mne sa to stalo tiež. Jednoducho moje zuby neznesú uzáver a je potrebné dať iný materiál ako bežne na dočasne plnenie. Pokiaľ ide o definitívne plnenie kanálikov, bolesť by byť nemala, ale môže byť citlivý na záhryz.
Každopádne je potrebné kontaktovať zubára.
Ide vikend, necakaj, volaj zubarovi.
Počkaj ešte deň dva. Daj si aj niečo od bolesti. Keď to neprejde, potom choď.