Bolesť po endodoncii

kakali10
14. nov 2018

Uz tu dnes pridavam druhu otazku, snad ma nezabijete 🙈 mala som na dvoch zuboch pod plombou hlboky kaz, z jedneho mi musel vyberat nervy a druhy je vraj na hrane, nechybalo vela na endo. Tak mi to vybral, vycistil a dal mi dlhotrvajucu vlozku, zaplombovat mi to nemoze , lebo pri plombovani potrebuje pouzit rentgen ci kanaliky dobre vyplnil, no kedze som tehotna tak rentgen nehrozi. Preto zatial len ta vlozka do porodu. Robil mi to v pondelok ,v utorok sa mi zdalo ze to neni vobec bolestive , bolelo ma len dasno od anestezy ale aj tak som este vcera na tej strane pre istotu nic nejedla. Dnes som si dala zuvacku a ze idem vyskusat a ten zub ma rozbolel, az som mala tep v zube. Uz som na tej strane nekusala a nastastie to preslo po pol hodke. Myslite ze to je este citlive ? Kolko vas to bolelo pri jedle po endodoncii? Snad to neni zle urobene lebo ma porazi 🤦‍♀️

mk17
14. nov 2018

@kakali10 Ahoj mna to bolelo tyzden ale ze fakt dost hlavne tie prve dni. Je to normalne, neznamena to hned ze je to zle urobene. Ak ale bolest neprejde to toho tyzdna tak sa hlas u zubara. Mne to hned zavrel a dal korunku lebo pouzil mikroskop aj rentgen.

gabikula
14. nov 2018

Tak mne to robili pred dvoma týždňami na pohotovosti. Menili sme bydlisko a termín na prvú vstupnú prehliadku u nového zubára mám až na konci mesiaca. Po vytiahnutí nervov mi zubárka nechala jeden deň otvorený zub, lebo mi z toho niečo vytekalo, na druhý deň mi tam vložila liečivú vložku. Jedlu sa na tej strane stále vyhýbam, lebo ma to hneď rozbolí. Hlavne po zakusnutí, je to taká tepavá bolesť a vystreľuje až do ucha. Myslím, že potrebujem ešte tie kanáliky vyčistiť. Bolieva ma to však stále menej a menej, tak snáď vydržím až k svojej novej zubárke.

matta308
14. nov 2018

Ak by bolelo veľa, tak zbehni naspäť, nechá ti ho nejaký čas otvorený, bez vložky. Mne to veľmi pomohlo.🙂

denjelka
15. nov 2018

Ahoj.ja som mala robenu endo na trich zuboch a kazda dopadla fiaskom.dve hned na druhy den, obrovske bolesti, tepanie.a treti vydrzal par mesiacov. Ono zavisi ako velmi to boli. Par dni to moze byt citlive na tlak, ale ako pisali vyssie tak moze pomoct aj to ze na par dni nechaju zub otvoreny. Ak by si mala velke bolesti tak urcite naspat 🙂

kakali10
autor
15. nov 2018

S tou endodonciou mal tusim kazdy problem, vsade citam len zle recenzie. Najviac ma s prepacenim sere ze som bola na klinike ktora je dooost draha, nakolko moj dedinsky zubar je otrasny a nesikovny. Teraz ked sa tam vratim na tu kliniku tak som zvedava kolko tam zas necham 🤦‍♀️ Inak dnes som schvalne zase zuvala na tej strane a zistila som, ze ma tusim neboli ten zub po endodoncii ale ten hned vedla co bol na hrane. Ak sa teda nemylim. Takze asi bude problem v tom ze uz je v prdeli aj ten.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz