Bolesť po akupunktúra tváre, mám obrnu tvárového nervu

mon1305
29. jan 2020

Ahojte, v polovici januara mi diagnostikovali Bellovu obrnu - parezu tvaroveho nervu. Resp ochrnula mi prava polovica tvare. Liecba u neurologa, dost dlha, prednison, milgama a rehabky. Avsak vysadila somiecbu prednisonom a zacala som chodit na akupunkturu. Po dvoch akupunkturach sa mi ttosku hybe kutik ust a aj vrasku sa mi pomaly robia na cele. Avsak stfasne ma boli prava polovica tvare. Uz aj ked sa dotknem. Zacalo to po prvej akupunkture. Myslite ze je to ok? Hovoria ze to trrba len rozmasirovat, tje nervy, ale mna to seriozne boli. Stretol aa s tym niekto?? Dakujem

maria1678
29. jan 2020

@mon1305 prečo si liečbu vysadila ? Schválil ti to lekár ? Pochybujem. Ja som to mala tiez, no lieky som dobrala

reenie
29. jan 2020

Nemusela si vysadiť liečbu, veď akupunktúra a liečba sa nevylučujú, dokonca to doporučujú, teraz by ti pomohli tie kortikoidy. Ozval sa ti trojklanný nerv..Kam ti to pichajú? Máš fakt dobrého akupunkturistu? Ono na tu akupunktúru telo reaguje rôzne, vyhľadá problém, a potom ho lieči, alebo ti nedali ihlu na dobrý bod. Skús si tvár jemne ponatierať, tea tree oilom, mne to zvykne trochu stlmiť.. ak sa mi spustia takéto bolesti, veľmi mi pomáha ihla , kde mi vypustia kvapku krvi..uvoľní sa tlak, rozbolí ma to viac a na druhý deň utne..ak pozná akupunkturista ten bod, nech ti ho skúsi..na tej strane, kde ťa to bolí..tá zelená bodka..

reenie
29. jan 2020
dominikaelif
19. feb 2020

@reenie dobry den mozem sa spytat davaju akupunkturu na tvar mame doma zepter akupunkturu takto sme od 16 ho februara od vcera bereme tabletky a na rehabki nas objednali len 9 marca viem stym nieco robit aj doma ?

misuliacik81
19. feb 2020

Ahoj toto má aj moja najstaršia 19 ročná dcéra,ale na ľavej strane.Bolieť ju nebolí,akurát jej strašne slzilo oko tak jej očná dala umelé slzy a na noc masť do oka.Okrem toho berie len milgamu.

kyra22
31. mar 2021

@mon1305 ahoj prosím tá diagnostikovali aj mne ale akupunktúru mi robí do prstov tebe robili do prstov či do tvare ?

mon1305
autor
15. apr 2021

@kyra22 ahoj, do tvare, aj niekde pri lakti plus medzi palcom a ukazovakom. 5 sedeni a bola som fit

kyra22
17. apr 2021

@mon1305 prosím tá v akom časom rozmedzí ? Ja som bola 7 s len do prstov a dva x aj do tvare ale som tehotná tak niektoré body nemôžu pichat

mon1305
autor
18. apr 2021

@kyra22 behom.10 dni. Fakt za dva tyzdne som.bola fit. Vysadila som liecbu kortikosteroidmi a iba akupunktura. Keby sa mi to stane znova, ani nejdem neurologicke ale rovno na akupunkturu.

viktor24091999
18. júl 2024

@mon1305 zdravím ja som mal parkezu nervov keď som mal 14 rokov teraz mám 24 prešlo desiatky rokov mali ste nejaké problémy po liečbe z tou tvárou alebo po nejakom dlhšiom čase ? Napr stuhnutý žuvaci sval alebo napr časté zapali dutín na tej strane ?