Dobrý deň,
som covid pozitívna už 3 dni a posledné dva dni mám silné bolesti priedušiek a pľúc a tlaky na hrudi a dnes mi to začalo vystrelovať aj do chrbta, ako keby niekde za lopatkami. Vysoké teploty nemám, ani nejaký veľmi silný kašeľ..Prosím Vás čo Vám pomohlo na tieto bolesti? Nemôžem kvôli tomu ani spávať..som úplne vyčerpaná a ibalgin nepomáha. Samozrejme budem volať aj obvodnej Dr. Mám sa obávať že z toho bude zápaľ plúc? Mám slabšiu imunitu a mám hrozný strach. Mám 21 rokov. Ďakujem za akékoľvek rady alebo aj len povzbudenie.
Ďakujem za odpovede..už som volala s lekárkou, dala mi antibiotiká a zinok..tak snad pomoze..
Tieto isté bolesti mi trvali 3týždne, každý deň. Musíš to len nejako vydržať :/ lieky na to nezaoberajú, ja som skúšala aj sirupy všelijaké na priedušky, jedine som si dávala teply vankusik, to mi trochu aspoň pocitovo pomohlo. Držím ti palceky, po mesiaci mám stále problémy s úplným nadýchnutim
@ivana9000 treba myslieť na to, že je to virus. Antibiotika sú len pomocné pri zápale pľúc. Tie pocity mozes mat ešte dlhodobo po prekonaní choroby. Svokor má 2 mes po korone a tlak na hrudi a zle dýchanie stále 😔 kamoska 25 ročná detto. Skóre uzdravenie
@lucia147852 Ďakujem pekne, áno to mi je jasné..:( ja len dúfam, že sa to aspoň trochu zlepší nech sa aspoň normálne vyspím..prosím Vás neviete mi ešte poradiť ako potom funguje ta karanténa? Momentálne som v povinnej 10 dňovej karanténe ale ak by náhodou príznaky pretrvávali dlho tak stále som infekčná a musím ostať v karanténe? Neviem sa nikde dopátrať k tejto informácii, že či som infekčná celý čas čo mám príznaky.
Mne tieto problemy zacali az po skonceni karanteny, po nastupe do prace. Ked som koncila karantenu, nic mi nebolo. Dr mi dala atb, lebo k tomuto som mala aj bolest hrdla a opuchnute uzliny, zabrali, stav sa zlepsil, ale tlak na hrudi som mala este asi tyzden potom. Takze cca dva tyzdne po skonceni 10-dnovej karanteny to trvalo. Okrem tych atb som si davala este sirup Prospan, ten mam osvedceny na priedusky u deti.
Mne pomohol theraflu, ale pluca som citila cca 1 den uz na konci karanteny.dychala som zhlboka cerstvy vzduch urcite nie cez rusko ako mi kazala doktorka- to som sa skoro zadusila. Vela vitaminov c, d, b komplex vela vela pit teply caj. Ja som pila az moc, lebo som mala stale pocit sucha v ustach
@ivana9000 áno. 10 dni pri ľahšom priebehu a posledné 3 dni nemaju byt výrazne príznaky. Ak stále pretrvávajú predlžuje sa karanténa. Svokor mal až 20+3 ale on mal ťažký priebeh. Bol aj v nemocnici
@ivana9000 no, hlavne kľud. lebo polovica žien ťa tu vystrašila ešte viac... vraj hneď letieť k dr..... 🙄 pripájam sa k tým, čo to mali rovnaké, plus som nevládala dýchať. bolesti a tlaky v hrudi, vzadu medzi lopatkami na nevydržanie, vpredu akoby mi sedel slon... kašeľ veľmi ojedinelý, takmer žiadny. v konečnom dôsledku mám pľúca v poriadku (vraj - tvrdí lekárka z pľúcneho po vyšetreniach). budem jej veriť. pritom dodnes mávam ešte občas slabé nepríjemné tlaky. mám 2,5 mesiaca po prvej pozitivite 🙂 takže hlavne pozitívne myslenie. môj lekár hovoril, že sanitku vtedy, ak by si pri každom nadýchnutí a vydýchnutí cítila tisíce ihličiek pichať v hrudi alebo keby si za začala veľmi "dusiť", čiže akoby až lapať po dychu. držím palce, ale toto môže fakt dlho trvať :(
ahojte baby prosim vas ako ste natom s tym chrbtom?ja som dnes 15 den, uz som mala aj dobre no dnes mi zase zacala boleste prense ho re medz lopatkami..ATB som dostala na 6 den lebo som citila toto iste plus sa vtedy pridalo spredu akoby mi niekto ma dava do nejakeho korzetu a stlaca dokopy, pocas ATB mi to preslo...no dnes 4 den bez atb a boest chrbta zas zacala som uz zufala, medzitym este som mala zapal oci..akoby na jednom miest ho vykynzoim a on vyleze zase inde...a zas inde a takto dokola
Urcite dnes hned volaj lekarke, moze sa to zhorsit x minuty na minutu. Aj mladi mavaju tazky priebeh.