Bolesť pažeráka po pálení záhy

candii
11. nov 2024

Včera sa priznám som mala dosť nevhodný obed + som si dala ešte džús. Strašne ma pálila zaha, dnes už je to OK ale cítim pažerák pri pehltani, nemôžem ani jesť poriadne čo to bolí, keď prehltam. Stretol sa s tým niekto, čo si môžem dať na ukludnenie pažeráka?

minenkak
11. nov 2024

@candii kyselina, má zostať v žalúdku a keď ide inde cítiť to ,budeš nabudúce vedieť čo nemáš jesť

candii
autor
11. nov 2024

@minenkak no čo už, stalo sa. Teraz potrebujem niečo, čo mi ukľudní tu sliznicu ..

minenkak
11. nov 2024

@candii jogurt, kefír

minenkak
11. nov 2024

@candii Pri refluxe pomáha zelená zelenina
Ak vás trápi pálenie záhy, zásobte sa zeleninou, vyvolávajúcou zásaditú reakciu. Žalúdočnú kyselinu udržia pod kontrolou repa, mrkva, zemiaky, uhorky. Raňajky a večeru môžete obohatiť o kefír, acidofilné mlieko, jogurty, mlieko. Znižujú pocit pálenia v pažeráku, podobne ako nepražené mandle. Ovocie, okrem citrusov, tiež pôsobí blahodárne, no najprv odsledujte, či vám „zapasuje“. Mäso voľte kuracie a rybacie a úpravu stravy na pare, alebo varením. Ak sa dá, pripravte si obed do práce doma.

dandulla
11. nov 2024

Mne na pálenie záhy a bolesti pažeráka zaberá jesť čierne pelendreky

ada510
11. nov 2024

@candii Nolpaza 20 alebo Helicid 20 bud ráno na lacno a jest až po hodine alebo večer pred spaním a už nejesť nič par dni to dorzat kedze je to asi podráždene...

candii
autor
11. nov 2024

@ada510 idem do lekárne .. ďakujem. Pri prehĺtaní mám pocit takej hrče ale musí to byť tým , lebo včera mi nič nebolo a objavilo sa to po pálení záhy

candii
autor
11. nov 2024

@dandulla uff to nejdem radšej skúšať. Robí mi zle aj mlieko aj kefír aj acidko 🫣

ada510
11. nov 2024

@candii ono všetky jedlá mlieko a aj sóda bikarbona sú len chvíľkové utlmivaky a problém to nerieši sama som na to doplatila takze uz viem...držím palce

dandulla
11. nov 2024

@candii v pohode ty vieš každému dačo iné zaberá 😉

kristiii
11. nov 2024

@candii mne sa toto stalo po zlom užití antibiotík. Kamoška mi poradila solux a fakt to pomohlo. Tak ak náhodou máš doma, za skúšku nič nedáš.

candii
autor
11. nov 2024

@kristiii bola som v lekárni, dali mi nejaké pastilky ak nepomôžu skúsim