Bolesť päty a opuchy

magdalena1996
17. nov 2020

Ahoj chcem sa Vás opýtať či ste sa už niektorá s tým stretli?

Začala som pociťovať bolesť pät už v léte ( robila som copánky dievčatám a plietla som i 7 hodin vkuse, ale Tej bolesti som nejak nedavala pozornosť.
Zhoršilo sa to natoľko , že nemôžem skoro vôbec chodiť na pätách ( nepletiem už dlho) a urobili sa mi na nohe také ,,boule" no hrčky neviem jak to popísať posielam fotku. Mám to i na pravej i na ľavej nohe.

Každopádne som prihlasrna už k ortopedovi ,ale tie hrčky som si všimla až v včera a zaujíma ma i Vaša skúsenosť.
Ďakujem

majamat
17. nov 2020

ja som toto mala minuly rok. takto sa prejavuju patove ostrohy. boli to jak ... kazdy jeden krok, hroza. a teda ked ej to na oboch nohach,t ak dvonasobna bolest.

ja som bola na ortopedii, kde sa da urobit obstrek,a le vraj je bolestivy. dr. mi dal najskor lieky a ak by nezabrali, tka obstrek. potom su na to regabilitacie, neviem, nevyznam sa v tom presne, ale aj nejake oziare. setra take neico absolvovala a pomohlo jej to. roky s tym mala problemy. mama tiez,a le tej ani neviem co pomohlo. to uz bol davnejsie.
mne tie liky zabrali, no ked som ich rpestala uzivat, bolesti sa vracali, v janusari som zacala s chudnutim a asi zmena stravy, odlahsenie organizmu a odzrkadlilo sa to na bolesti. preslo to. obcas, pri zhorseni stravy som to pocitovala,a le len mierne. vyslovene le schudnutim to nemohlo byt, elbo stale mam velku nadvahu a uz nebolia.

magdalena1996
autor
17. nov 2020

@majamat ďakujem za info, zajtra mám ísť k doktorovi no nikdy nič som také nemala boli to ako čert aj večer a najhoršie sú rana vstávam ako 80rocna babička. A tie opuchy mám asi 3-4 dni tak som zvedavá čo to bude zajtra..

majamat
17. nov 2020

@magdalena1996 ano aj ja som mavala opuchy a dr, sa pozrel, ze opuchnute to nie je. no ale nevadi, on asi hladal taky ten rozsiahlejsi opuch, ze mozno cely clenok a pod.
a tie rana, alebo aj ked som poo sedeni a hlavne poobede a vecer vstavala, doslova som oblapkavala nabytok, co som nedokazala zatazit paty. ked som to trosku rozchodila, uz som dokazala chodit. np bolo to hrozne obdobie. trapila som sa asi 9m.

chod na tu ortopediu, lebo to moze trvat, nez sa ti to smae skludni a takto fungovat je teda narocne. ja co som vzdy vsade v meste chodila peso, este aj do vedlajsieho mesta ( to je len 3km ), v tom obdobi som zacala vyuzivat MHD. ked som viac pochodila, chodila som divne, lebo som na paty vselijako zboku doslapovala. boli to fsakt tazke chvile.

magdalena1996
autor
17. nov 2020

@majamat ahoj ďakujem taktiež za info, to isté prežívam i ja teraz je to strašné a masaker keď človek potrebuje nejak normálne fungovať..

le27
17. nov 2020

Ja mam to iste uz vyse dvoch mesiacov. Ortoped mi nevedel ani na zaklade Rtg povedat, co to mam, tak mi dal samozrejme lieky a Rhb, na ktore chodim uz treti tyzden a nic mi nepomaha. Bolest je najhorsia rano, ked vstavam z postele. Prejde to az po rozchodeni. Davala som si aj domacu konopnu mast, ktoru mi doniesla kamoska z CZ, no nepomohlo ani to. Teraz som zacala uzivat wobenzym, kedze ten je aj na opuchy, tak uvidime.

majamat
17. nov 2020

@le27 no sestre RHB trochu pomohla, ale len to zmiernila. no pomohli jej akesi tie oziare. odtedy ma pokoj., mne teda ani neviem ako to presloa teda uz mam rok pokoj. no verim tomu, ez sa mi to este moze ukazat znovu.

le27
17. nov 2020

@majamat ja som si myslela, ze to bude z vahy. Lebo mam 90kg 😒

magdalena1996
autor
17. nov 2020

@le27 ja som taktiež čítala že to môže byť i z toho že človek by mal schudnúť a je ,, ťažký na nohy" ale mám známu ktorá má, viac kíl' a také problémy s nohami nema ani nemala.

majamat
17. nov 2020

@magdalena1996 ja som sice schudla,a le mne sa vlemi zlepsili tie pata uz v januai a to som mala dole tak maximalne 3kg, to este vplyv na paty nemohlo mat. skor by som povedala, ze ej to stravou, snazila som sa jest zdravsie potraviny,a j ked zas dokonale som sa nestravovala, ale hlavne sa mi odlahsiclo travenie, lebo som jedla o dost menej, nepchala som stale nieco do seba,a ko predtym, skoda, ze neviem pri tom vydrzat. ☹ a teda teraz problems patami nemam, hoci by someste potrebovala dat dole 15-20kg. doteraz som schudla 13kg.

magdalena1996
autor
17. nov 2020

@majamat aj tak to je dobrý úspech ☺️☺️ ja mám tiež nejaké kilá navyše a taky rada žerú ;D ale už tu bolest poictujem od toho pletenia vlasov od léta a vykaslala som Sá nato a teraz to prišlo dvojnásobne. Tak viem že to bude určite z toho dlhého stania a určite i kilá navyše snáď doktor bude vedieť čo s tým a pomôže mi aspoň nejak už sa to nedá vydržať

majamat
17. nov 2020

@magdalena1996 drzim palce, nech ti to prejde. inak amma mala tiez problemy, dostala asi lieky a ozaj, kup si v lekarni podpätenky do topanok, su to silikonove take podlozky pod paty, abyboli paty v makkom. mala som aj take z netu,a le tieto z lekarne su lepsie. su taketo podobne https://www.mojalekaren.sk/or-12p-podpatenka-ge... ale nie je tam to modre, su cele silikonove, pridu mi hrubsie, ako tieto v tom linku a hlavne ten silikon je taky fajn pruzny. tie co som dala link som mala tiez,a le nie ej to ono. tie z lekarne su lepsie.

majamat
17. nov 2020

inak moze to aj ortoped predpisat,a le teraz neviem ci sa aj tak dost nedoplaca. no stoja urcite nejak do 10e a je fajn mat ich viac, nech sa nemusia zbytocne v topankach presuvat. a zaujimave je, ze neikomu pomaha ak am topanky na opytkoch. tu ide o to, ze ta slacha pod chodidlom ma v mieste svojho uponu nejake kalcifikacie, pripadne za patou je to tusim z Ahilovky, cize ostrohy mozu byt zospodu a zozadu. ja mma aj aj.
a teda ta slacha na spodku chodidla sa tak na opatkoch neamaha. mne osobne,a le opatky moc nepomahali, no jednej babe ano, samozrejme nesmu byt prilis vysoke, len par cm.

magdalena1996
autor
17. nov 2020

@majamat aha tak timoc ďakujemn pozriem sa na to. 🙏

magdalena1996
autor
18. nov 2020

Ahoj tak som bola dnes u dr, a potvrdil mi patní ostruhu. Doporučil mi rehabilitácie, musím ešte na rentgen a doporučil večerní dlahovanie střetli ste sa s tym?

majamat
18. nov 2020

@magdalena1996 kazdy dr, ma iny postup, o tom dlahovani som nepocula.

macka111
6. apr 2022

@magdalena1996 ako to s Tebou nakoniec dopadlo...? 🙏 Ja mam teraz to, co si písala... Neporadís mi prosím....