Bolesť panvy

4. okt 2022

Žienky prosím Vás, nemáte niektorá skúsenosť?
Som päť mesiacov po pôrode, doteraz bolo všetko v poriadku, no posledné dni ma bolí zas lonová kosť ako v tehotenstve, možno aj viac ako vtedy Nechápem tomu. S čím by to mohlo súvisieť, prípadne, na akého lekára by som sa mala s tým obrátiť. Niekedy, keď vstávam s malým s podložky, tak sa ledva postavím cez tú bolesť. Je to čím ďalej horšie a pritom ma to trápi len posledný týždeň. Ďakujem. 🙂

zuzzkka
4. okt 2022

Musis ist na fyzio. Najskor zrotovana poposuvana panva + pretazene panvove dno + oslabene brucho. Lekari velmi nepomozu, poslu na rehab tak ci tak a lepsie je mat sukromneho fyzio. Odkial si?

autor
4. okt 2022

@zuzzkka ďakujem pekne, toho som sa bála, že to bude takéto niečo. Som z Kysúc, skúsim zajtra popozerať, či niekoho nájdem. Ďakujem veľmi pekne ešte raz

siegi
5. okt 2022

Ja toto mam od druheho porodu, a to je uz 17 mes, su dni ked je to dobre ze ziadna bolest a potom dni ked to riadne boli. Zacala som chodit na fyzio pred 2 tyzdnami tak dufam ze sa to zlepsi

zuzzkka
5. okt 2022

Snad najdes. Tusim, ze v Ziline je aj gynekologicka fyzioterapia, ale neviem nazov. V BA je gynfyzio, Zuzana Wolekova. Inak este skupina na FB - Diastaza a pridruzene potize, tam sa vela dozvies

tina.olbreitova
14. dec 2022

Boli ťa to stále? Ja som 3 mesiace po pôrode, začalo to po 2 mesiacoch. Žensky všetko ok, len táto bolest, hrôza, nič nepomáha. Objednaná som aj fyzio, aj k ortopedovi, len všetko až v januári a co dovtedy veru neviem.

autor
14. dec 2022

@tina.olbreitova Stále, niekedy je to až tak neznesiteľná bolesť, že musím zatínať zuby, aby som mohla fungovať okolo malého, našla som si spôsoby ako to trochu zmierniť, ako správne vstávať, aby som to nerobila len cez jednu nohu, lebo to bolo utrpenie, rovnako aj obliekanie nohavíc, keď dvíham jednu nohu. Pozerala som si tiež fyzio, ale nenašla som si pre seba ešte čas, nakoľko malému šli zuby, hrozne spáva, cez noc aj 20-krát zobudený, s nikým nevydrží okrem mňa, celý deň sa mu nonstop venujem, takže čakám na to, kedy bude mať lepšie obdobie, že reku tiež po novom roku začnem niečo aj ja so sebou robiť 😕 Doteraz tomu nechápem, lebo po pôrode bolo všetko ok, a zrazu to z ničoho nič prišlo a neodišlo doteraz.

tina.olbreitova
15. dec 2022

Ja tie bolesti tiež nechápem, žensky že len vydržať,ale do kedy netuším. Vraj sa všetko dáva do normálu. A boli ťa to ze cely deň? Mňa dakedy ano, tiež keď to moc boli neviem co od bolesti, skúšala som aj tabletky a to nič. Mňa to v tehu nebolelo, preto som v šoku,že až teraz.