Bolesť panvovej oblasti

12. jún 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať, či tu je niekto s podobným problémom. Na internete som totiž nenašla nič, len ľavá strana brucha zvlášť a zvlášť pravá strana.
No mňa občas pobolieva celá panva, tiež predok podbruška, vystreluje mi to až do krížov. Aj vnútri to cítim všetko. Dnes už od rána som tým "paralyzovaná".
Mám už takmer 2 roky hnačky, striedajúce sa s hustejšou kašovitou konzistenciou. Áno, mala som ísť k doktorovi už dávno, ale stále som to pripisovala dlhodobým stresom, nakoľko iné problémy nemám, jesť mi chutí, nechudnem, nič iné ma netrápi, tak som si takmer istá, že je to stres. No teraz už začínajú aj tie bolesti a ja chcem vedieť, či tu niekto taký je, kto to mal podobne, či to môže byť aj zo sterilizácie. Mám za sebou 4 cisárske rezy a pri poslednom vykonanú sterilizáciu. Posledný cisársky bol 5 mesiacov dozadu. Môže to byť zo sterilizácie? Viem, že vy tu do mňa nevidíte, ale bolesti celej panvovej oblasti mi začali práveže až po sterilizácii, preto to k hnačkám momentálne nepripisujem...

mmoonna
12. jún 2023

Nemôžu to byť pooperačné zrasty?

autor
12. jún 2023

@mmoonna tiež mi to napadlo.. a tie zrasty môžu bolieť sem tam? Že nie v jednom kuse? Lebo od rana mi to prešlo až teraz, som sa rozhýbala, mala som dosť domácich prác plus dieťa a prestalo to.. ale ráno to bolo fakt hrozné, už som myslela, že skočím k dr... Podbruško, bedrové kosti, kríže (nad kostrčou) a vnútro, preto ten názov, pánvová oblasť, nevedela som to lepšie opísať...

vorkola
12. jún 2023

No,aleked mas hnacky ,smer na gastro,ved 2 roky hnacky? uz 2 mesiace je vela,.Musi sa zistit, z co vyvolava hnacky

autor
13. jún 2023

@vorkola no pred tým taký rok - rok a pol to bolo "v pohode", že som šla raz za čas na wc a posledného asi pol roka sa to akokeby strieda, raz je to lepšie raz horšie. Koľkokrát idem na wc za deň "len" 3-5x a inokedy aj viac ako 10x... Niekedy mi to zhorší káva, niekedy čistá voda, niekedy biela múka, niekedy mlieko, niekedy aj len keks, či obyčajný obed... Keď zjem banán, tak sa to zlepší (kedysi ma banán preháňal)... Možno je to syndróm dráždivého čreva, googlila som a vychádza mi to celkom... No k dr sa určite chystám, ale neviem kedy 🙈 mám takmer pol ročnú dcéru a to s ňou niekam ísť je zázrak, k dr len v prípade, že s ňou niekto je vonku pred budovou a aj to musí spať v kočíku, inak nehrozí... 🙈 Je to ťažké.... 😔 A stále mám len stresy, stresy a stresy, posledné dva týždne extrémne stresy... 😔 A nespala som poriadne ani nepamätám kedy naposledy, cez deň oddýchnuť nemám tiež kedy... Ale to je iná kapitola...
Bojím sa však kolonoskopie, čítala som, že veľa ľudí to bolelo, že kolonoskopia pri zdravých črevách nebolí ale keď je v nich problém, tak vtedy vyšetrenie bolí a ja očividne nejaký problém mám a ďalšia vec je, že mám zvierač úplne stiahnutý, čiže mňa by to určite bolelo a bolesť moc dobre nezvládam... 🙈
Stačí, keď si stolicu "zahustím" niečím, o čom ani neviem že som jedla (nesledujem to) a už cítim slabšiu bolesť, keď sedím na wc... Lebo je stolica hustejšia, nejde len voda a má to tvár, je akokeby "hrubšia" a už je "problém"... čiže kolonoskopia by pre mňa bola horor, ešte keď si predstavím vyšetrenie pod stresom, neuvoľním sa....

mmoonna
13. jún 2023

Kolonoskopii robia aj v narkoze

autor
13. jún 2023

@mmoonna len či by mi to schválili... A naposledy som sa pred takmer pol rokom z narkózy preberala ťažko, vnímala som, ale mala som problém otvoriť oči 🙈 stále má uspavalo a to som doteraz narkózu zvládala úplne super, zobudila som úplne svieža, aktívna ihneď, proste super...

mmoonna
13. jún 2023

No pokiaľ si to zaplatíš,nevidím problém. Ja po narkoze sa tiež dlho preberám, spím po nej skoro celý deň. Ja som bola na kolono len s oblbovakom a nepamätám si nič z toho. Ale strach som mala riadny

autor
14. jún 2023

@mmoonna oblbovak v akom zmysle? Infuzia, tabletka, injekcia?
Ja som raz bola na hadicu do žalúdka, jeden z najhorších zážitkov v živote... Aj som si zaplatila injekciu, ktorá ma akurát tak ospala a rozbusila srdce na asi 3 minúty, kým to pripravovali a keď som tam šla, už žiadny efekt to nemalo. Aj sprej mi nastriekali, ale cítila som všetko 🙈

simca06022011
14. jún 2023

Ty si nič nepredstavuj a chod k lekárovi. Rozoberať z práva zľava... na čo? Ja som podobne problémy mala roky a kolonoskopiu mi bez prípravy iba na prvom vyšetreni urobili bez problémov a viac menej bez bolestne až po neviem aký úsek. Na celu som išla v narkóze a ani neviem ako to prebehlo, nič mi nebolo.
A ze s dcérou sa nedá? Tak si uvedom ze dieťa potrebuje v prvom rade zdravú mamu. Tak si zvykne ze musí proste trochu počkať, vydrzat s niekym. Ci keď sa ti zhorši stav a napr skoncis v nemocnici tak bude lepsie? Ked bude bez mamy nie hodinu dve ale dni, tyzdne? Hádam chvíľu vydržíš, či lepšie ti je s bolesťami a hnackami?

Môže to.byt aj zo stresu, aj z trávenia, zlej stravy aj rôzne ochorenia. Aj kombinácia. Nik bez vyšetrenia na to nepríde. Začneš u praktického, a ten ta vyšle ďalej. Sono, gastro, gynekológ... A ti potom ďalej.

mmoonna
14. jún 2023

Ja som mala injekciu

autor
16. jún 2023

@simca06022011 no na gynekológiu mám ísť v tomto čase tiež, tak hľadám pri malú niekoho, kto na ňu bude mať čas, koho pozná, pri kom vydrží, len s ňou je to ako s lotériou, niekedy je super aj pri cudzích a inokedy nevydrží ani s vlastným otcom... Najhoršie je, že sa zachádza a treba ju rozfukavat, jej otec to nevie, vtedy spanikári a musím ja rýchlo utekať za ňou... Ale pôjdem tam, len hľadám momentálne ochotných ľudí 🙈