Bolesť okolo kožičky na palci

21. jan 2024

Ahojte čo to môže byt keď mám bolestivé okolo nechtov na palci na dotyk to bolí, niake rady?

kukulienka999
21. jan 2024

Zarastený necht to bude

maytee
22. jan 2024

Skús betadine roztok. Normálne na leukoplast prilepiť a vymieňať aspoň 2x denne. Vytiahne zápal. ❤️ Nám to pomáha.

macekovam
22. jan 2024

Použi gafrovu masť... Zalep si to aj na noc

roja01
22. jan 2024

Ako pisu vyssie treba 2x denne vymienat leukoplast s Gafrovou mastou s ichtamolom a aspon 1x denne potriet Betadine dezinfekcnym roztokom, aby si nedostala panaricium.

autor
26. jan 2024

Už si to dlhšie natieram a nepomáha to😕

roja01
26. jan 2024

Potom ti tlaci okraj nehtu do pokozky, ma nabeh na zarastanie. To sa riesi sponami u specialnej pedikerky.
V podstate nevieme na akom mieste je ta tvoja bolest. Ak v mieste, kde sa nehet striha je to trocha ine ako napriklad pri lozku nehta. Skus nakreslit na papier. Mas to zacervenale, alebo nie je nic vidiet?

autor
26. jan 2024

@roja01 mňa to boli tak na bokoch palca o okolo kožičky to mám boľavé a červené trochu, neviem ako to presne opísať..

roja01
27. jan 2024

Neviem, ktoru kozicku mas na mysli, na akom mieste. Nenapisala si. Tlaci ti na kozu odrastajuca cast nechtu na okrajoch? Potom by to bol nabeh na zarastanie a vtedy treba ist na tu specialnu pedikuru.
Ak je to hocikde inde na mieste kde je nehet pevne spojeny s pokozkou, tak este mozes vyskusat mast Framykoin. Aj ta je dobra na zapaly.

autor
29. jan 2024

@roja01 začal sa mi tvoriť akokeby hnis neviem či je to dobré alebo zle..

simca06022011
29. jan 2024

myslis na palci na nohe? a po krajoch ako je vrchny roh nechtu/bok nechtu (zvykne to robit aj taky hrbol na boku palca)? Ak je to zarasteny necht, treba ist k pedikerke, podlozi ti to, osetri, ostriha a postupne sa ti to napravi. Ziadna samoliecba, preotze ano kremiky, a dezinfekcia su fajn, ale neodstrani to problem. Hlavne ak to mas dlhsie. A aj ta pouci, vela krat to vznika z nevhodneho strihania nechtu. AK mas moznost chod na tu pedikuru (hladaj zdravotnu), horsie stavy riesia potom lekari..

zoja1234
29. jan 2024

@autorka skus co najskôr zájsť ku dobrej pedikerke u vás v meste, ktorá vie ošetrovať takéto zarastené nechty. Nezdá sa to, ale toto môže skončiť dosť zle, až na chirurgii kde takéto nechty razom strhávaju.. Nechceš takú bolesť zažiť fakt...

autor
29. jan 2024

@simca06022011 áno presne taky hrboľ sa mi tam spravil

simca06022011
29. jan 2024

no tak smer pedikerka.. na to ti nic ine nepomoze.. par navstev a mas po probleme navzdy, mne musela vystrihnut cely necht z boku a vytiahnut to z toho hrbola (znie to horsie ako to je :D) potom podlozila bok, a necht pekne vyrastal. Velka ulava to bola, lebo to ledva som chodila niekedy :D