Ahojte, v utorok mi vytrhli osmičku vľavo hore. Predtým ma to asi týždeň bolelo, bola som aj na pohotovosti s tým že musí ísť von. Robil mi to môj zubar, ale veľa mi toho nepovedal. Asi dva dni to bolo v pohode. Vo štvrtok poobede začali bolesti, najskôr niekde medzi 6-7 a teraz viac menej hlavne 6. Dá sa to vydržať, je to akoby skôr taká citlivosť, bolí to najmä pri zahryznutí, ani nie jedla ale keď si cvaknem zuby k sebe. Keď si tú 6 zatlačim alebo poklepem nie je to bolestive. No akoby si stále cítim ten zub. Na pohotovosti mi povedali, že je tam malý kaz, ale môj doktor to na základe rtg nekomentoval..môže to byť bolest z toho kazu alebo to môže súvisieť v tým trhanim? Rana sa hojí pekne, len teda neviem či sa môže tá bolesť takto presunúť a kedy by to tak mohlo prestať?
@sanna22 mne síce trhal sedmičku čiže bola 6tka medzera a 8cka .. po vytrhnuti prve dni celkom ok a potom má to začalo takto bolieť ako popisuješ
Mne zubárka povedala že sa zuby trocha posúvajú keďže majú kde, tak preto ta bolest a že je to aj normálne, keď okolité zuby bolia .. asi na 10-11 den to prešlo ..
Mne trhal zubár osmičku v pondelok, môžem sa opýtať ,či máš veľkú bolest ? Ja obrovskú stále a mam pocit ako keby sa tam začal tvoriť aj hnis . Vo štvrtok som išla na kontrolu k zubárovi lebo som dostala aj teploty a povedal ze zatiaľ to čistiť nejde . Od pondelka mam aj ATB nasadené.
@lelet1609 no mne doktor nepovedal vôbec nič o starostlivosti, tak som dala len na mamine rady, lebo je zdravotná sestra. Prvý deň som si vyplachovala po jedle ústnou vodou a jedla som aj mliečne, čo som si až potom prečítala ze som robiť nemala. Teraz som začala repikovym čajom vyplachovať.
@ninka2018 môžem sa ťa prosím opýtať, či je normálne, že ma to stále bolí. Viac menej ma bolia ďasná, nie je to stále nejaké hrozné, ale dnes je to 11 deň od zákroku, ktorý bol rýchly a bez problémov. Pokiaľ si to vidím správne, tak tam nič nemám, nejaký zápal, alebo čosi neprirodzene sfarbené. Neviem ako by mal vyzerať opuch. Jest môžem normálne, aj otvárať ústa. Len teda to bolí. Ja som v tomto veľmi ustrašený typ, takže stres z toho mi môže tú bolesť aj stupňovať. Čo si na to môžem dávať aby som nejak podporila tu liečbu? Ďakujem za prípadnú radu 😊
@ninka2018 ďakujem veľmi pekne. Nakoniec som išla na pohotovosť, kde ale bola taka staršia nepríjemná doktorka a veľa mi toho nepovedala. Vraj tam nič nevidí, no napriek tomu sa v tom pošprtala, niečím to vypláchla a dala mi tam drenáž, že zajtra si to mam ísť dať vytiahnuť. Mne ale príde divne, ze ak tam nič nevidela, tak mi to znovu otvorila. Znova pľujem krv. Mohla mi to aj nejak zhoršiť? Tá rána sa teraz vlastne bude hojiť akoby odznova?
@sanna22
mala som presne to iste, minikaz a po trhani 8 ma boleli okolite zuby, dokonca rana. Vsetko bolo ok, bolelo to z trhania. Preslo to casom.